Ο εμμονικός με τη ρουτίνα του Ρέι Άλεν

Για τον Ρέι Άλαν θα γραφούν πολλά. Ο ίδιος πρόλαβε να γράψει για το μυστικό του! Η κρυφή ιστορία με τον οδοντίατρο και οι θυσίες για την καριέρα.

Ο εμμονικός με τη ρουτίνα του Ρέι Άλεν

Οι 18 σεζόν του στο ΝΒΑ συνδυάστηκαν με δύο δαχτυλίδια (2008, 20013), δέκα συμμετοχές σε All Star Game και δύο παρουσίες στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της σεζόν.

Το ηρωικό τρίποντο στο έκτο παιχνίδι των Τελικών του 2013 θα μείνει, αναμφίβολα, στην ιστορία. Ευστόχησε σε αμέτρητα, τα περισσότερα από κάθε άλλον στο ΝΒΑ (2.973), μα αυτό ήταν το πλέον... αναγνωρίσιμο!

Τι κρατάει όμως ο Ρέι Άλεν απ' όλα αυτά τώρα που φεύγει από το μπάσκετ; Όλα αλλά και τίποτα συγκεκριμένο. Κρατάει αυτό που έγινε και πώς τα κατάφερε.

Στον... απολογισμό που έκανε μέσω του αποχαιρετιστήριου γράμματός του, ο 41χρονος σήμερα σούτινγκ γκαρντ αποκαλύπτει μια άγνωστη στο κοινό ιστορία μετά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου και την επίσκεψη στον οδοντίατρό του το πρωί της επομένης.

Γράφει: "Στις 7:30 μπαίνεις στο αυτοκίνητο και πηγαίνεις μια βόλτα. Παρκάρεις μπροστά από ένα λευκό κτίριο. Μόλις ανοίγουν. Όταν περνάς την πόρτα, η κοπέλα της υποδοχής σε κοιτάει και λέει 'Ρέι τι κάνεις εδώ;'

- 'Δεν μπορούσα να κοιμηθώ'.

- 'Μόλις κέρδισες τον τίτλο'

- 'Ναι, αλλά ήθελα να βγω από το σπίτι'

- 'Είναι οκτώ το πρωί και μόλις κέρδισες τον τίτλο'

-'Ναι, αλλά έχω να κάνω δουλειά στο δόντι μου. Είναι μέσα;'

Ο οδοντίατρος σου βγαίνει έξω. 'Ρέι τι κάνεις, τι;'

- 'Δεν μπορούσα να κοιμηθώ'".

Τι ήθελε να πει ο Άλεν με όλο αυτό; Πως " για να πετύχεις τα όνειρά σου, γίνεσαι ένα διαφορετικό είδος ανθρώπου. Γίνεσαι ολίγον εμμονικός με τη ρουτίνα σου. Θα σου κοστίσει σε φίλους και οικογένεια.

Τις περισσότερες νύχτες δεν θα βγαίνεις. Οι φίλοι σου θα σε ρωτούν γιατί. Δεν θα πίνεις αλκοόλ ποτέ. Οι άνθρωποι θα σε κοιτούν και θα γελούν. Όταν μπεις στο ΝΒΑ, δεν θα παίζεις χαρτιά με τα παιδιά. Κάποιοι θα πουν ότι δεν είσαι καλός συμπαίκτης. Ακόμη και την οικογένειά σου θα βάλεις πίσω από τη δουλειά σου.

Τον περισσότερο καιρό θα είσαι μόνος. Δεν θα σε κάνει πιο δημοφιλή άνθρωπο. Κάποιοι απλώς δεν θα καταλαβαίνουν. Αξίζει τον κόπο; Μπορείς ν' απαντήσεις μόνο σε αυτό. Ποιος υποτίθεται ότι είμαι;"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK