Ο Ενές Καντέρ επιτίθεται στον Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Ανήμερα του επικοινωνιακού σόου που 'χει στήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ενές Καντέρ επιτέθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας, εξηγώντας πως πρόκειται για νέα παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για 'παιχνίδι' ώστε να εξασφαλίσει ψήφους.

O Eνές Καντέρ χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για να ταχθεί εναντίον της απόφασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και να επισημάνει πως πρόκειται για ένα ακόμα 'παιχνίδι' του Προέδρου της γείτονας.
O Eνές Καντέρ χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του για να ταχθεί εναντίον της απόφασης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και να επισημάνει πως πρόκειται για ένα ακόμα 'παιχνίδι' του Προέδρου της γείτονας. TWITTER (@YLMZMUSAB1)

Eίναι ουκ ολίγες οι φορές που έχει 'διωχθεί' από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην ουσία, δεν μπορεί να πάει πουθενά (μα πουθενά), μόνος. Δηλαδή, χωρίς ανθρώπους που να διασφαλίζουν τη σωματική του ακεραιότητα. Όπως έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη ο Ενές Καντέρ 'εξαιτίας αυτού του μανιακού τρελού, του Τούρκου προέδρου' κατάσκοποι -που υπάρχουν παντού- είναι έτοιμοι να κάνουν τη δουλειά τους, οποιαδήποτε ώρα -επί όποιου εδάφους.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο επικοινωνιακό σόου που έχει ετοιμάσει ο Ερντογάν (σήμερα Παρασκευή 24/7), με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί -και την πρώτη προσευχή των Μουσουλμάνων, έπειτα από περίπου 9 δεκαετίες-, ο Καντέρ δήλωσε στο CBN News πως "νιώθω ότι είναι ένα από τα παιχνίδια του Ερντογάν και πως το κίνητρο του είναι καθαρά πολιτικό. Η Τουρκία έχει αρκετά τζαμιά στην περιοχή, τα οποία δεν γεμίζουν ούτε κατά το ήμισυ. Οπότε, γιατί να μετατρέψεις μια εκκλησία σε τζαμί;”.

O σέντερ των Σέλτικς δήλωσε λυπημένος "για όλους τους Χριστιανούς, τα αδέλφια μου και τις αδελφές μου που ζουν, γιατί η Αγία Σοφία είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών. Είναι σύμβολο που αντιπροσωπεύει όλους μας. Οπότε, ως Μουσουλμάνος νιώθω βαθύ πόνο από αυτήν την απόφαση. Όταν ήμουν στην Τουρκία, είχα τόσους Χριστιανούς φίλους. Είναι από τους πιο ταπεινούς και ευγενείς ανθρώπους που 'χω γνωρίσει ποτέ. Πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους”. Είχε προηγηθεί συνέντευξη, στο Fox News στην οποία θέλησε να ευχαριστήσει τον ελληνικό λαό 'που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφευγες. Είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ'.

"Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023. Οι κινήσεις του έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως αυτό που κάνει με την Αγία Σοφία είναι ένα από τα 'παιχνίδια' του. Μια απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση".

Ως τύπος που 'χει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αφύπνιση του κόσμου, ως προς τα δικαιώματα του κάθε πολίτη αυτού του πλανήτη, θύμισε ότι “η Τουρκία είναι η Νο1 χώρα στον κόσμο, σε φυλακίσεις δημοσιογράφων. Αυτό δείχνει πως δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου ή ελευθερία στη θρησκεία ή ελευθερία στην έκφραση. Δεν υπάρχει δημοκρατία ή ανθρώπινα δικαιώματα. Επειδή μιλώ για αυτά τα ζητήματα, η τουρκική κυβέρνηση επί της ουσίας, με έχει ανακηρύξει τρομοκράτη. Όταν συνέβη αυτό, είχα απαντήσει πως το μόνο πράγμα που τρομοκρατώ είναι το καλάθι”.

Ο πατέρας του έχει περάσει τα επτά τελευταία χρόνια με συλλήψεις, φυλακίσεις, απελευθερώσεις και νέες φυλακίσεις. Όχι γιατί έκανε κάτι, αλλά για την άρνηση του γιου του να υποταχθεί στις επιθυμίες του Ερντογάν. Δηλαδή, στο να σιωπήσει. H τελευταία δικαστική απόφαση που αφορούσε τον Mεμέτ Καντέρ εκδόθηκε στις 20 του περασμένου Ιουνίου και τον απάλλαξε από την κατηγορία της ενεργής συμμετοχής στο πραξικόπημα του 2016. "Προφανώς και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο πατέρας μου είναι μια περίπτωση. Δεν θα σταματήσω να μιλάω για όλες τις αθώες ψυχές που είναι ακόμα στη φυλακή.

Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου σχεδόν κάθε μέρα. Έχω ποστάρει και κάποιες στους λογαριασμούς μου στα social media. Στις ΗΠΑ είμαι ασφαλής. Δεν έχω πάρει ακόμα την υπηκοότητα. Αν φύγω από την Αμερική, θα με απελάσουν στην Τουρκία. Οπότε περιμένω να πάρω την υπηκοότητα”, κάτι που θα γίνει το 2021. Δεν σκοπεύει να σταματήσει να μιλάει για αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν -για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, αλλά ζουν σε καθεστώς απόλυτης καταπίεσης. “Ξέρετε την ιστορία μου, επειδή παίζω στο ΝΒΑ. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες άλλες ιστορίες ανθρώπων που 'χουν ζήσει πολύ χειρότερες καταστάσεις από ό,τι εγώ. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που μιλάω για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία”. Και το απέδειξε για μία ακόμα φορά σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK