Ο Φακούντο Καμπάτσο ψάχνει 4.250.000 δολάρια να τα δώσει στη Ρεάλ

Η συνθήκη που επηρεάζει το supermax συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επηρεάζει και το πού θα καταλήξει ο Φακούντο Καμπάτσο στο ΝΒΑ. Δεδομένα τον θέλουν οι Γουλβς, Μπακς και Μαβς. Εκείνος θέλει 4.250.000 δολάρια, να τα δώσει στη Ρεάλ και (πολλά) άλλα για να ζήσει.

O Φακούντο Καμπάτσο θα ήταν ήδη στις ΗΠΑ, αν δεν υπήρχε κορονοϊός.
O Φακούντο Καμπάτσο θα ήταν ήδη στις ΗΠΑ, αν δεν υπήρχε κορονοϊός. EUROLEAGUE.NET

Κάθε καλοκαίρι γίνονται πράγματα. Και δεν εννοώ -μόνο- τις διακοπές σου, με την ευχή ότι έχεις αυτήν την πολυτέλεια. Ας εστιάσουμε στην 'αγορά' του μπάσκετ και όσους παίκτες αλλάζουν ομάδες. Δεν θα 'καθίσουμε' μόνο στην Ευρώπη. Θα κάνουμε και μια 'βόλτα' στο ΝΒΑ, προκειμένου να εξηγήσουμε τι συμβαίνει με τον Φακούντο Καμπάτσο και το πέρασμα του στην άλλη ακτή του Ατλαντικού.

O Aργεντινός trendαρει σήμερα, Τετάρτη 29/7, χάριν μιας πληροφορίας που δημοσίευσε η Marca και σύμφωνα με την οποία ο παίκτης ενημέρωσε -επίσημα- τη Ρεάλ Μαδρίτης πως θα δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Θα ήταν ήδη στις ΗΠΑ, αν δεν είχε μεσολαβήσει το lockdown ή αν είχε ολοκληρωθεί η 'φούσκα' στο Oρλάντο.

Κράτα το 'επίσημα', καθώς οι 'μερένγκες' είναι ενήμεροι για τις προθέσεις του πριν την επέλαση του Covid-19. Εξ ου και είχαν κάνει κάποιες ενέργειες να βρουν έναν Ευρωπαίο γκαρντ να πάρει τη θέση του. Πριν σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα, λόγω κορονοϊού, είχαν μιλήσει με τον Μάικ Τζέιμς. Μετά το restart των διοργανώσεων που τελικά ολοκληρώθηκαν, προσέγγισαν τον Κώστα Σλούκα. Αλλά όπως σου είπα τότε, ήταν αργά. Έχε υπ' όψιν πως ο Λάσο αναζητά Ευρωπαίο -ή κάτοχο ευρωπαϊκού διαβατηρίου- παίκτη, γιατί έχει ήδη τους δυο Αμερικάνους που επιτρέπει η ACB (στην Euroleague δεν υπάρχει περιορισμός). Η πληροφορία που θέλει τη Μακάμπι να μην μπορεί να πληρώσει τον Σκότι Ουίλμπεκιν μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του κόουτς της Ρεάλ.

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 24/7 και αφορούσε το πώς θα μπορούσε να εμφανιστεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ο Νίκολα Λαπροβίτολα, είχες διαβάσει (αν δεν το έκανες, κακό του κεφαλιού σου) πως ο Καμπάτσο είναι στα 'χαρτιά' των Γουλβς, αλλά και σε εκείνα του Μιλγουόκι για τη νέα σεζόν. Κάτι ανάλογο διαβάζεις παντού σήμερα, με τη λίστα να περιλαμβάνει και το Ντάλας.

Ας δούμε όμως, ποιο είναι το θέμα που θα κρίνει το πού θα καταλήξει.

Η Ρεάλ έχει σημειώσει στο συμβόλαιο του Καμπάτσο ως NBA out το ποσό των 5.000.000 δολαρίων. Ως γνωστόν, οι οργανισμοί του ΝΒΑ έχουν ένα ταβάνι στα χρήματα που πληρώνουν για να πάρουν κάποιον από την Ευρώπη. Είναι τα 750.000 δολάρια. Την όποια διαφορά, τη βάζει ο παίκτης από την τσέπη του. Για να τα βάλει από την τσέπη του, θα πρέπει να πάρει ένα αντίστοιχο συμβόλαιο από ομάδα του ΝΒΑ. Τουτέστιν, ο 29χρονος πόιντ γκαρντ από την Κόρδοβα δεν γίνεται να κάνει τη μετακόμιση για το όποιο ποσό. Και τα χρήματα που θα χρειαζόταν ένας οργανισμός του ΝΒΑ, ώστε να τον κάνει δικό του θα ήταν ήσσονος σημασίας, αν δεν υπήρχε ο Covid-19.

Η συνθήκη που επηρεάζει τον Καμπάτσο, επηρεάζει και τον Αντετοκούνμπο

Σημερινό δημοσίευμα της Republic World αναφέρει πως κάθε οργανισμός της καλύτερης λίγκας μπάσκετ του πλανήτη, θα χάσει κοντά στα 50 εκατομμύρια δολάρια, αν η νέα σεζόν γίνει χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Και αυτό θα 'χει αντίκτυπο και στους μισθούς των παικτών, αφού κυρίως θα 'πλήξει' το salary cap -το οποίο 'ορίζει' τους μισθούς.

Να θυμίσω κάπου εδώ πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι προ της υπογραφής supemax συμβολαίου. Ως supermax λογίζεται το συμβόλαιο που 'πιάνει' το 35% του salary cap της ομάδας του παίκτη που το παίρνει -εν προκειμένω οι Μπακς. Ο Covid-19 είναι πολύ πιθανό να το αλλάξει αυτό, με μια από τις σκέψεις των ιδιοκτητών να είναι να μην υπάρξουν supermax συμβόλαια τουλάχιστον το προσεχές έτος -αν μικρύνει το salary cap, μικραίνει και το ποσό του supermax, μαζί με τα χρήματα που απομένουν για τις υπόλοιπες κινήσεις.

O κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και το σωματείο των NBAers δουλεύουν μαζί, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Το 40% των εσόδων της λίγκας 'βγαίνει' από τα εισιτήρια και τις χορηγίες των γηπέδων και άρα κάτι πρέπει να γίνει, για να 'αντέξουν' όλοι τις συνέπειες της πανδημίας. Εξ ου και εκτιμάται πως το salary cap δεν θα μείνει στα 116.000.000 δολάρια, όπως είχε ανακοινωθεί προ κορονοϊού.

ΥΓ: Η Ρεάλ γνώριζε πως ο Καμπάτσο θα πάει στο ΝΒΑ εδώ και καιρό. Άρα το θέμα του δεν θα έλεγες ότι είναι άρρηκτα συνδεδομένο με του Λαμπροβίτολα -και αν θα μείνει στη Μαδρίτη. Σίγουρα επηρεάζεται, αλλά δεν εξαρτάται απόλυτα -αφού ο Πάμπλο Λάσο δεν προορίζει τον Λαπροβίτολα για αντί -Καμπάτσο, αλλά θέλει 'κορμιά' στο ρόστερ, μέχρι να βρει και τον παίκτη που θέλει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK