Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα γίνει ποτέ Καγουάι Λέοναρντ

Οι Κλίπερς κράτησαν εκτός του ματς με τους Μπακς τον Καγουάι Λέοναρντ, με τη σύμφωνη γνώμη του ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, πριν πει ότι 'δεν θα επέτρεπα ποτέ να μου πει κάποιος να μείνω έξω'.

O Greek Freak έγινε ο πρώτος παίκτης, στην ιστορία του ΝΒΑ, που έφτασε τους 200 πόντους (232), τα 100 ριμπάουντ (114) και τις 50 ασίστ (61), στα οκτώ πρώτα ματς της σεζόν.
O Greek Freak έγινε ο πρώτος παίκτης, στην ιστορία του ΝΒΑ, που έφτασε τους 200 πόντους (232), τα 100 ριμπάουντ (114) και τις 50 ασίστ (61), στα οκτώ πρώτα ματς της σεζόν. AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Η συνάντηση των Μπακς με τους Κλίπερς, τα ξημερώματα, επρόκειτο να είναι η πρώτη μεταξύ του MVP του πρωταθλήματος, Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον MVP των τελικών, Καγουάι Λέοναρντ, μετά τους περυσινούς τελικούς της Ανατολής. Δεν είδε ποτέ ο ένας τον άλλον στο παρκέ, καθώς ο “Claw' ήταν εκτός. Με την άδεια της λίγκας, για το λόγο που 'χε αναλυθεί προ ημερών, στο κείμενο με τίτλο “ο Καγουάι Λέοναρντ τερμάτισε το evolve or die”.

Ο NBAer που έκανε δημοφιλές το load management, το τίμησε εναντίον του Μιλγουόκι, αφού προηγουμένως οι Κλίπερς ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία. Δηλαδή, αιτήθηκαν το δικαίωμα στην εξαίρεση των τελικών στην ξεκούραση -εξηγώντας πως δεν είναι υγιής-, οι καθ' ύλην αρμόδιοι το ενέκριναν και αυτά.

Αυτό έγινε γνωστό, μέσω της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΝΒΑ, αφού άκουσε τα εξ αμάξης για την απουσία ενός superstar από ματς μεγάλου ενδιαφέροντος και πανεθνικής μετάδοσης. “Σύμφωνα με τη resting policy της λίγκας, ο Λέοναρντ δεν είναι υγιής παίκτης και ως τέτοιος έχει τοποθετηθεί σε διαχείριση χρόνου που αφορά τραυματισμό στο γόνατο. Το ΝΒΑ, μετά τη συζήτηση του γιατρού της λίγκας (διευθυντή της αθλητικής ιατρικής) δέχεται την αποφασιστικότητα του ιατρικού προσωπικού του οργανισμού για τον Λέοναρντ, σύμφωνα με την οποία δεν είναι υγιής για να παίζει σε back to back παιχνίδια”.

Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε πως δεν θα επέτρεπε ποτέ να τύχει της μεταχείρισης που απολαμβάνει ο Λέοναρντ. Δηλαδή, να παίρνει 'ρεπό' σε back to back παιχνίδια.

Χωρίς να θέλω να γίνω ασεβής ή να πληγώσω τα συναισθήματα κάποιου, γιατί να μην παίξει; Ξέρω πως έχει μεγάλο ανταγωνιστικό πνεύμα, ότι θέλει να παίζει το παιχνίδι. Δεν ξέρω ποιος του λέει να μην παίξει και να ξεκουραστεί. Το ΝΒΑ σου δίνει 21 με 22 'ρεπό' μέσα στη σεζόν. Είναι δύσκολο να πάρεις 'ρεπό' σε παιχνίδια σαν και αυτό. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι θέλω να βγω εκεί έξω και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου για να νικήσει. Ο κόουτς το ξέρει αυτό και δεν θα ερχόταν ποτέ σε εμένα, να μου πει να μείνω έξω -και δη σε ματς σαν και αυτό. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, να συμβεί αυτό. Στο τέλος της ημέρας, όμως κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά”.

Το 'ποτέ' είναι μια λέξη που είναι χρήσιμο να αποφεύγεται. Και το πιθανότερο είναι να έλεγε τα ίδια ο Λέοναρντ, πριν τραυματιστεί -στον τετρακέφαλο-, βασανιστεί, χάσει τα 27 πρώτα ματς της σεζόν 2017-18, επιστρέψει για 9, χάσει άλλα τρία και τελικά τεθεί εκτός, στις 17/1 του 2018 -για τρομάξει, να αποφύγει τη βεβιασμένη επιστροφή και τελικά, να χαλάσει τη σχέση του με το Σαν Αντόνιο, θέλοντας να ζήσει τα όνειρα του και αυτά για τα οποία προοριζόταν. 

Αλλά να δούμε τι έγινε και στο παιχνίδι: οι Μπακς νίκησαν 129-124, με τον Γιάννη να είναι στο παρκέ για 36 λεπτά και έβαλε 38 πόντους. Μέτρησε 6/14 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 14/18 βολές, κατέβασε 12-4 ριμπάουντ, πέρασε 9 ασίστ, έκανε 2 τάπες και 2 κλεψίματα και υπέπεσε σε 3 λάθη. Δεν χρειαζόταν να δεις το +13 που είχε στο +/- και ήταν το καλύτερο της ομάδας του, για να καταλάβεις πως ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης.

Έγινε ο πρώτος παίκτης, στην ιστορία του ΝΒΑ, που έφτασε τους 200 πόντους (232), τα 100 ριμπάουντ (114) και τις 50 ασίστ (61), στα οκτώ πρώτα ματς της σεζόν.

Στα όσα είχε να πει μετά το ματς, ήταν πως κατ' αρχάς οι Μπακς δεν είναι φαβορί για τους τελικούς 'γιατί είναι πολύ μακριά αυτοί'. Μετά εστίασε στο ότι “γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε σε καλή φάση, αλλά πάντα μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο και δουλεύουμε για αυτό. Μελετάμε τα προηγούμενα παιχνίδια, προπονούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση”. Διευκρίνισε ότι δεν κοιτά τους αριθμούς (τους δικούς του ή της παρέας του), γιατί  απολαμβάνει αυτό που συμβαίνει με τη χημεία που έχει το Μιλγουόκι. “Προσθέσαμε παίκτες που είναι χρόνια στη λίγκα και ξέρουν πώς να νικούν. Όπως γνωρίζουν και το στιλ που είχαμε και εντάχθηκαν αμέσως”.

Τα 7 τρίποντα που επιχείρησε ήταν τα περισσότερα που έχει 'πάρει' φέτος (μέχρι το ξημέρωμα είχε δυο φορές από 5). Τα 4 που έβαλε ήταν τα περισσότερα, μετά τις 8/4 του 2016, όταν στο εκτός έδρας ματς με τη Βοστώνη είχε 4/5. Αυτό είναι και το καλύτερο ρεκόρ που 'χει από την περιφέρεια (80%). Τον ρώτησαν αν παρατήρησε το ίσιο της στεφάνης, μετά τα πολλά εύστοχα σουτ στο ματς που άρχισε με 49' καθυστέρηση, γιατί υπήρχε πρόβλημα -στη στεφάνη.  Γέλασε και είπε πως “όταν σουτάρω, αφοσιώνομαι στην τεχνική και όσα κάνω με τα πόδια μου. Πιστεύω ωστόσο, ότι ήταν ίσια”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK