Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε σαν νίκη την ήττα από τους Σέλτικς

Ήταν ο παίκτης που ανέλαβε τον Τζέισον Τέιτουμ, στην τελευταία επίθεση των Σέλτικς στο ματς με τους Μπακς. Και τον είδε να σκοράρει τρίποντο. Ήταν και αυτός που είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησε στη δεύτερη βολή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε πως από αυτά μαθαίνεις.

Στο στιγμιότυπο αυτό ο Μάρκους Σμαρτ 'πήρε' επιθετικό φάουλ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε να διδαχθεί πολλά από την πρεμιέρα της σεζόν 2020-21.
Στο στιγμιότυπο αυτό ο Μάρκους Σμαρτ 'πήρε' επιθετικό φάουλ από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε να διδαχθεί πολλά από την πρεμιέρα της σεζόν 2020-21. AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Το πιο ενδελεχές κείμενο που υπάρχει εκεί έξω (βλ. διαδίκτυο) και εξηγεί πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δουλεύει στις βολές του (όπου είχε έως κακό ποσοστό -σε clutch καταστάσεις μέτρησε πέρυσι 13/20) το έγραψε ο Στέφανος Μακρής, αφού παρακολούθησε άπειρα videos και επιστράτευσε τις γνώσεις του (έχει σχετικό πτυχίο). Από τις πρώτες απόπειρες, ενώπιον κάμερας έγινε κατανοητό πως αυτή η δουλειά είναι σε εξέλιξη. Εννοώ η γνώση δεν έχει κατακτηθεί ακόμα. Αυτό επιβεβαιώθηκε στα 0.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, όταν κέρδισε βολές, ευστόχησε στην πρώτη, αλλά αστόχησε στη δεύτερη και το Μιλγουόκι έχασε. Ή καλύτερα, οι Σέλτικς νίκησαν 122-121, με τρίποντο του Τζέισον Τέιτουμ στο 1.5 για τη λήξη.

Είμαι εκνευρισμένος” ομολόγησε ο Greek Freak, ο οποίος είχε 35 πόντους και 13 ριμπάουντ σε 36 λεπτά συμμετοχής, πριν καταλήξει στο “δεν μπορώ όμως, να αλλάξω αυτό που έγινε. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν ξαναβρεθώ στην ίδια θέση θα ευστοχήσω. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχεις. Προφανώς υπάρχει βάρος στην πλάτη, σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί αν αστοχήσεις η ομάδα σου χάνει. Είμαι νικητής και θέλω να κάνω ό,τι χρειάζεται για να νικά η ομάδα μου. Αλλά ξέρετε, μαθαίνεις από κάθε κατάσταση στην οποία σε 'βάζει' το μπάσκετ. Όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτάς, τόσο περισσότερο μπορείς να επιτύχεις. Θέλω να ζω αυτές τις στιγμές, να έχω την μπάλα στα χέρια μου στις κρίσιμες φάσεις. Να παίρνω τις δυο τελευταίες βολές, το τελευταίο σουτ. Αν το σκεφτείτε, αν το κάνεις αυτό 1000 φορές, κάποιες θα η μπάλα θα βρει το στόχο της, κάποιες φορές θα γίνεις ήρωας. Θα υπάρξουν κι εκείνες που θα αστοχήσεις. Από αυτές μαθαίνεις".

O Aντετοκούνμπο μάλλον θα χρειαστεί να μάθει και από κάτι άλλο. Σου είπα πως ο Τέιτουμ διαμόρφωσε αποτέλεσμα με τρίποντο, στο φινάλε. Δεν σου είπα ότι αυτό το τρίποντο το έβαλε μπροστά στον Αντετοκούνμπο -κάτοχο του τίτλου για τον καλύτερο αμυντικό της περασμένης σεζόν, συν τους back to back τίτλους του MVP. Πέρυσι ο Έλληνας διεθνής είχε κριθεί για την απόφαση των Μπακς να μην τον 'βάλουν' πάνω στον Τζίμι Μπάτλερ, στον πρώτο ημιτελικό της Ανατολής, στη 'φούσκα'. Ο ίδιος είχε απορήσει με την σχετική ερώτηση που του είχαν κάνει (γιατί δεν πήγε στην αλλαγή πάνω στον MVP των Χιτ) και είχε γίνει viral. Στο δεύτερο παιχνίδι έγινε το προφανές (θες να πούμε αυτονόητο -δεδομένου ότι είχε ήδη αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός ο Αντετοκούνμπο;), με τον Μπάτλερ να είναι πάλι νικητής.

Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, ο Τέιτουμ ήταν o leader της Βοστώνης και αυτός που σε 33 λεπτά είχε 30 πόντους (12/28 σουτ -καμία βολή), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 1 τάπα. Παρεμπιπτόντως, ο Τζέιλεν Μπράουν σκόραρε 33 πόντους σε 28 λεπτά. Εν πάση περιπτώσει, οι 'Κέλτες' αποφάσισαν να κρίνει ο Τέιτουμ το αποτέλεσμα και έγινε αυτό που θα δεις (να σε βοηθήσω, σκόραρε με δύσκολο sidestep από την περιφέρεια, με τον χρόνο να τον 'κυνηγάει' και τον Αντετοκούνμπο μπροστά του).

Αυτό που είχε να σχολιάσει ο κόουτς των Μπακς, Μάικ Μπουντενλχόζερ ήταν πως “δεν είμαι βέβαιος πως θα μπορούσαμε να έχουμε παίξει καλύτερη άμυνα πάνω στον Τέιτουμ” -και αυτό μάλλον είναι πρόβλημα, γιατί ξεκάθαρα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο από μια βοήθεια έως τα χέρια του Αντετοκούνμπο και το πώς το σώμα του έδωσε στον Τέιτουμ οπτική επαφή με το καλάθι.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής διέψευσε πως επρόκειτο για θαύμα των Χριστουγέννων, καθώς “η γωνία που έδωσα στο σουτ, γνωρίζοντας πόσο ψηλός είναι ο Αντετοκούνμπο μου επέτρεψε να ξέρω πού θα πάει η μπάλα μόλις έφυγε από τα χέρια μου -πως θα βρει στο ταμπλό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσπάθησα να κάνω ό,τι έκανα”.

Με 0.4 να υπολείπονται (χρόνος που 'έδινε' σουτ), οι Μπακς πήραν τάιμ άουτ. Όπως επέστρεφαν οι παίκτες στο παρκέ, ο Αντετοκούνμπο είπε στον νέο του φίλο, Τζρου Χόλιντεϊ "πέτα την μπάλα ψηλά και θα προσπαθήσω να την πάρω". Ο Χόλιντεϊ (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ στο ντεμπούτο του) έκανε ακριβώς αυτό και ο Greek Freak κέρδισε φάουλ από τον Τρίσταν Τόμπσον. Πήγε στη γραμμή των βολών και έγινε ό,τι διάβασες πρώτα πρώτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK