Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έρχεται στο Παρίσι και όποιος προλάβει

Κλείσε τώρα αεροπορικά εισιτήρια για Παρίσι. Στις 24 του Γενάρη θα αγωνιστεί ο Γιάννης και οι Μπακς απέναντι σε Γουόκερ, Πάρκερ και Μπατούμ. Ποιες οι τιμές 10 μήνες πριν.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo looks to drive against Charlotte Hornets guard Kemba Walker in the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Wednesday, Oct. 17, 2018. (AP Photo/Nell Redmond)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo looks to drive against Charlotte Hornets guard Kemba Walker in the first half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Wednesday, Oct. 17, 2018. (AP Photo/Nell Redmond) AP PHOTO/NELL REDMOND

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έρθει στην Ευρώπη μαζί με την υπόλοιπη παρέα του. Ενδεχομένως ως MVP της κανονικής περιόδου, καλύτερος αμυντικός ή και τα δυο μαζί, γιατί όχι ως πρωταθλητής!

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι στις 24 Ιανουαρίου του 2020 το 'Παλέ ντε Μπερσί' του Παρισιού θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά έναν αγώνα της κανονικής περιόδου και μία από τις δύο ομάδες που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία θα είναι οι Μιλγουόκι Μπακς του δικού μας 'Greek Freak'.

Την άλλη μπορείτε να τη φανταστείτε. Πρόκειται για τους Σάρλοτ Χόρνετς. Την ομάδα που ανήκει μεν στον Μάικλ Τζόρνταν αλλά διαθέτει τον πιο δημοφιλή πρεσβευτή των 'πετεινών' στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο, λέγε με, Τόνι Πάρκερ. Ιδιοκτήτη, βασικό 'αιμοδότη' και πρόεδρο της Βιλερμπάν, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο 36χρονος πόιντ γκαρντ άφησε το καλοκαίρι του '18 τους Σπερς, μετά από 17 σεζόν και τέσσερα πρωταθλήματα, για να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και στο σύνολο του Τζέιμς Μπόρεγκο μετράει εφέτος 9.5 πόντους και 3.7ασίστ ανά 17.9 λεπτά στο παρκέ. Ο Πάρκερ έχει εγγυημένο συμβόλαιο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για άλλον ένα χρόνο, οπότε δύσκολα θα λείπει από το μεγάλο ραντεβού στην πόλη που μεγάλωσε μπασκετικά παίζοντας στην ανδρική ομάδα της Ρασίνγκ Παρί για μια 2ετία.

Συμπαίκτης του στους Χόρνετς είναι ο έτερος Γάλλος αστέρας, ο Νικολά Μπατούμ. Του οποίου επίσης το συμβόλαιο έχει ισχύ τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2020 (με δικαίωμα ανανέωσης από τον παίκτη ένα χρόνο μετά), αλλά τα 25.5 εκατομμύρια μοιάζουν πολλά για έναν βασικό παίκτη που προσφέρει μόλις 9.9 πόντων, πέρα από τα 5.3 ριμπάουντ και τις 3.4 ασίστ. Είναι μάλιστα η δεύτερη χειρότερη σεζόν του σε αριθμούς, χωρίς να συνυπολογίζουμε τα χαμηλά νούμερα του ως ρούκι στους Μπλέιζερς και ουδείς θ' απέκλειε την ανταλλαγή του, κάτι που οι 'σφήκες' επεδίωξαν μέχρι να κλείσει το παράθυρο.

" Οι Χόρνετς είναι περήφανοι που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Παρίσι. Έχοντας αγωνιστεί σε ματς προετοιμασίας στη Γαλλία, έγινα μάρτυρας από πρώτο χέρι του πάθος των Γάλλων για το ΝΒΑ", ανέφερε ο Μάικλ Τζόρνταν γνωρίζοντας πως τα 15.500 εισιτήρια που θα κυκλοφορήσουν θα γίνουν ανάρπαστα. Αν ο ίδιος είναι παρών, δεν το συζητάμε καν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί το δέλεαρ για τους Έλληνες φανς του ΝΒΑ. Όχι μόνο όσους ζουν και εργάζονται στο Παρίσι ή έχουν εύκολη πρόσβαση από τις γύρω περιοχές - χώρες.

Όποιος στην Ελλάδα θα ήθελε αυτή τη στιγμή να οργανώσει μια εξόρμηση και κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για 23 ως 25 Ιανουαρίου ή καλύτερα για 24-26 (ΠΣΚ), βρίσκει από 132 ευρώ μετ' επιστροφής. Τουλάχιστον τώρα.

Ένα τριήμερο στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς η πρωινή πτήση της Πέμπτης αναχωρεί στις 8:35 και η απογευματινή απογειώνεται από το 'Σαρλ ντε Γκολ' στις 7:35, θα είναι τουλάχιστον 'χορταστικό', χάρη στο συνδυασμό τουρισμού, διασκέδασης και μπάσκετ.

Ανάλογη είναι η τιμή για ταξίδι 30 ωρών (Παρασκευή πρωί - Σάββατο Απόγευμα) για εκείνους που δεν έχουν στη διάθεσή τους χρόνο για μία έξτρα διανυκτέρευση στην Πόλη του Φωτός.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Nell Redmond

News 24/7

24MEDIA NETWORK