Ο καβγάς Ιτούδη, Αταμάν, Σφαιρόπουλου, Λάσο για τον τίτλο του '20 δεν έβγαλε πουθενά

5+1 προπονητές, καθώς ο Σάρας έφτιαχνε βαλίτσες, της Euroleague κλήθηκαν ν' αποφασίσουν τον πρωταθλητή του 2020. Δίχως να βγάλουν άκρη, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα σεζόν. Κάτι πήγε λάθος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και την κεντρική ιδέα του Ζόρντι Μπερτομέου.

Οι προπονητές των ομάδων της Euroleague στο championship meeting
Οι προπονητές των ομάδων της Euroleague στο championship meeting EUROLEAGUE

Μόνο χιουμοριστικά μπορείς να δεις την έμπνευση της ανάδειξης πρωταθλητή στην Euroleague μέσα από μια κουβέντα που στήθηκε διαδικτυακά μεταξύ έξι προπονητών. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα αναδεικνύει ξανά την αδυναμία της κεντρικής διοίκησης ν' αποφασίσει για την τύχη της διοργάνωσης, πετώντας διαρκώς το μπαλάκι δεξιά κι αριστερά: μια στους παίκτες και μια στις ομάδες, αποφεύγοντας τεχνηέντως την ανάληψη της ευθύνης για κάθε σοβαρό ζήτημα που χρήζει παρεμβατικότητας και κυρίως αποτελεσματικότητας σε κρίσιμες στιγμές προς όφελος του συνεταιρισμού και του μπάσκετ γενικότερα. Το 'τι θέλετε να κάνουμε κι εγώ μαζί σας' δεν θα 'λεγες ότι αντανακλά τα ηγετικά χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Καλοκαιριάτικα ωστόσο, ας μην είμαστε κακεντρεχείς και ας κρατήσουμε την ξεκάθαρη διάθεση των προπονητών να πάρουν μέρος στο 'championship meeting', προμοτάροντας ουσιαστικά την επόμενη σεζόν της διοργάνωσης. Που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου. Διότι όσοι μαζεύτηκαν τίτλο δεν κατάφεραν ν' απονείμουν, μολονότι ο καθένας είχε τα επιχειρήματά του.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, υπό το ρόλο του προέδρου, κήρυξε την έναρξη των εργασιών και ζήτησε τη γνώμη των υπολοίπων για το θέμα της σύναξης των σοφών. Ο Πάμπλο Λάσο διαφώνησε, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούμε ν' αποφασίσουμε για μια διοργάνωση που δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο. Αν και μάλλον θα μπορούσε. Ήταν τότε που ο Εργκίν Αταμάν ύψωσε τη φωνή του και απαίτησε τον τίτλο ως ο προπονητής της ομάδας (Εφές) που εμφάνιζε το καλύτερο ρεκόρ (24-4) ως τη στιγμή της διακοπής.

Το 'ναι, θυμήσου ότι σας νικήσαμε στην Κωνσταντινούπολη' του Ιτούδη ερέθισε τουλάχιστον τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που του υπενθύμισε τη νίκη της Μακάμπι επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με διαφορά 10 πόντων! 90-80 είχε τελειώσει το ματς στο Τελ Αβίβ. Τι το 'θελε ο Έλληνας κόουτς. Διότι ο Πάμπλο Λάσο γύρισε κι αυτός το χρόνο πίσω, για χάρη του 2/2 που η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καταφέρει απέναντι στην ομάδα του λαού. Πρώτα μ' εκείνο το 86-85 από το τρίποντο του Κάρολ και κατόπιν με το 81-77 στο Ισραήλ.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ετοίμαζε βαλίτσες από το Κάουνας για τη Βαρκελώνη. Διακοπών ή υπογραφών δεν διευκρινίστηκε. Ξέραμε ήδη.

Επειδή η Μιλάνο με ρεκόρ 12-16 τύχη δεν είχε στη διαπραγμάτευση, ο Έτορε Μεσίνα κατέθεσε ο τίτλος να κριθεί στο 'πέτρα-ψαλίδι-χαρτί', μέχρι τουλάχιστον να εμφανίσει μια νέα έκδοχη του πλάνου κορυφής, τη στιγμή που ο Αταμάν ζητούσε διάλειμμα για να τσιμπήσει ένα σνακ. Και εμφανίστηκε με σνακ!

Ο Δημήτρης Ιτούδης αντιλήφθηκε ότι όλο αυτό δεν λειτουργεί και πρότεινε την ανανέωση του ραντεβού όλων για την έναρξη της νέας σεζόν. Μια θεωρία που βρήκε σύμφωνους τους πάντες κι έγινε πράξη. Καθώς "την επόμενη σεζόν θα παλέψουμε ως το τέλος", όπως επεσήμανε ο Σφαιρόπουλος. Με διαφορετικά ρόστερ, βέβαια, και άλλες συνθήκες.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αργοπόρησε κι έχασε το ραντεβού με τους υπόλοιπους προπονητές της Euroleague
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αργοπόρησε κι έχασε το ραντεβού με τους υπόλοιπους προπονητές της Euroleague EUROLEAGUE

Ο μοναδικός που δεν πρόλαβε να εκφράσει την άποψή του ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είχε αμελήσει την ώρα του ραντεβού και όταν κάθισε στον υπολογιστή, η ομαδική κλήση είχε πια ολοκληρωθεί. Όπως και η πολύχρονη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK