Ο Ντόνσιτς έπαιζε Fortnite όταν έμαθε ότι είναι ο ρούκι του μήνα

Ο Λούκα Ντόνσιτς παρέλαβε το πρώτο βραβείο, στο ΝΒΑ. Έπαιζε Fortnite όταν του είπαν πως είναι ο καλύτερος ρούκι του Νοέμβρη. Αφαιρέθηκε και έχασε το παιχνίδι. Δεν έχασε το χαμόγελο του, όταν εξήγησε "στο τέλος της ημέρας, θέλω να είμαι καλός στο μπάσκετ".

Ο Ντόνσιτς έπαιζε Fortnite όταν έμαθε ότι είναι ο ρούκι του μήνα

Ένα από τα λίγα πράγματα που έχουν απομείνει να θυμίζουν πως ο Λούκα Ντόνσιτς είναι μικρός (19 χρόνων) και άνθρωπος είναι το φανελάκι που φορά κάτω από την εμφάνιση των Μαβς και ότι παίζει Fortnite. Κάτι που 'χουν κάνει τουλάχιστον μια φορά 125 εκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη. Μόνο που το Wonderkid του Ντάλας είναι από τους σταθερούς. Τους μόνιμους. 'Ηταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθαν οι Αμερικανοί για αυτόν, καθώς όταν 'πέταξε' για το ΝΒΑ draft πόσταρε Instagram stories με τον ίδιο να απασχολείται με το πάθος του, στην πτήση.

Μπορείς να παίξεις μαζί του, αν το θες και είσαι τυχερός. Kάποιοι που τον πετυχαίνουν, τον ρωτούν και τι θα κάνει στο επόμενο ματς.

Αυτό ακριβώς έκανε όταν τον ειδοποίησαν πως αναδείχθηκε"καλύτερος ρούκι για το μήνα Νοέμβριο". Σε 20 αγώνες, είχε κατά μ.ο. 18.5 πόνμτους, 6.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ. Είναι ο πρώτος πρωτοετής σκόρερ, ο δεύτερος στις τελικές πάσες και ο τέταρτος στα 'σκουπίδια". Και ναι, όλοι τον δίνουν ως φαβορί για τον τίτλο "Rookie of the year".

Eκείνος βέβαια, έχει ήδη σκεφτεί τι θα κάνει όταν τελειώσει η καριέρα του στο ΝΒΑ." Το πιθανότερο είναι να γυρίσω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μου λείπουν όλοι από την ομάδα", εξήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Μαδρίτης, Cope, πριν πει στους Αμερικανούς -έπειτα από σχετική ερώτηση- ότι " δεν με εντυπωσίασε κάτι ιδιαίτερα στο ΝΒΑ. Όταν ήμουν στη Ρεάλ έζησα πολλά, οπότε δεν υπάρχει κάτι που να εξέπληξε".

Πίσω όμως, στη στιγμή που έμαθε ότι ήταν καλύτερος ρούκι για το Νοέμβριο. Mήπως η αντίδραση στη συγκεκριμένη είδηση του στοίχισε το παιχνίδι; " Δεν θυμάμαι" είπε και έβαλε τα γέλια. Άρα ναι, έχασε την προσοχή και το παιχνίδι.

Eξήγησε πως αυτή η βράβευση αποτελεί κίνητρο για τη συνέχεια, όπως και ότι αναγνωρίζει πως έχει πάρα πολλά να αποδείξει ακόμα. Πολλά να βελτιώσει ακόμα. Τι; "Τα πάντα. Κάθε μέρα δουλεύω για να γίνω καλύτερος. Σε κάποια πράγματα βελτιώνεσαι λίγο, σε άλλα πολύ, αλλά παντού μπορώ να γίνω καλύτερος. Στο τέλος της ημέρας, θέλω να παίζω μπάσκετ και να είμαι καλός σε αυτό. Είτε είναι στο ΝΒΑ, είτε στη Euroleague".

Τον ρώτησαν αν έχεις δει άλλους ρούκι να παίζουν -αν ξέρει τον ανταγωνισμό. Αποκάλυψε -πάντα με χαμόγελο- πως " περισσότερο παρακολουθώ αγώνες της Euroleague ή ποδοσφαίρου".

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK