Ο Πασκουάλ έδωσε τα εύσημα και στον... φυσικοθεραπευτή

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στη σημασία της νίκης επί της Μπαρτσελόνα, μίλησε για τελικούς που έπονται ενώ απένειμε εύσημα σε αυτόν που φρόντισε να προλάβει το ματς ο Σίνγκλετον!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BARCELONA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ευχαριστημένος από την λειτουργία της ομάδας του στην άμυνα αλλά και τη βελτίωση στην επίθεση εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 71-65 επί της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ο Παναθηναϊκός να διαχειριστεί καλύτερα αυτή την επιτυχία σε σύγκριση με αυτήν κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Αμυντικά παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί για σαράντα λεπτά. Η Μπαρτσελόνα έκανε πολλά λάθη γιατί ήμασταν εξαιρετικοί τόσο τακτικά όσο και σε επίπεδο έντασης. Σε ό,τι αφορά την επίθεση παίξαμε καλύτερα απ ότι δείχνουν οι 71 πόντοι που σημειώσαμε. Δεν είχαμε καλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων και τις βολές. Γενικώς όμως, νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Το επιθετικό μας παιχνίδι ήταν βελτιωμένο και σαφώς καλύτερο από αυτό που δείχνουν οι 71 πόντοι".

Για τη σημασία της νίκης σε ψυχολογικό επίπεδο: "Ήταν σημαντική η νίκη για την ψυχολογία μας. Όπως επίσης αυτό με την Αναντολού Εφές. Δεν σταματάμε να παίζουμε, δεν σκεφτόμαστε, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παιχνίδι πολύ σύντομα, με τον Ερυθρό Αστέρα. Στον αθλητισμό, σε αυτά τα επίπεδα, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να διαχειριστείς τη νίκη και την ήττα για την εξέλιξη της ομάδας. Ελπίζω αυτή τη φορά να διαχειριστούμε καλύτερα τη νίκη, σε σχέση με αυτό που κάναμε μετά τον Ολυμπιακό. Θα νιώθαμε πολύ άσχημα αν χάναμε απόψε. Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Όλα τα παιχνίδια που έχουν μείνει, θα είναι για όλες τις ομάδες από ένας τελικός. Είναι ο μόνος τρόπος που πρέπει να τα αντιμετωπίζει κανείς. Ξέρουμε ότι στο Βελιγράδι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, που έχει κερδίσει όλες τις μεγάλες ομάδες στην έδρα της".

Για τη συμμετοχή του Κρις Σίνγκλετον: "Είναι δύσκολο να προετοιμάζεις το σώμα και το μυαλό σου, για έναν αγώνα που έρχεται σε 48 ώρες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, για όλες τις ομάδες. Μεγάλο μέρος της σημερινής νίκης οφείλεται στον φυσικοθεραπευτή μας, τον Γιάννη Ζυγούρη, που βοήθησε τον Κρις Σίνγκλετον να επανέλθει και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Μερικές φορές μια λεπτομέρεια μπορεί να αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα για μία νίκη".

Για την εξέλιξη της ομάδας του σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο: "Σε σχέση με την ένταση νομίζω ότι είμαστε πολύ καλά, έχουμε πάθος, μαχόμαστε. Είμαστε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Τα παιδιά πα πάντα αγωνίζονται, τα δίνουν όλα. Πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και την αποτελεσματικότητά μας. Στο κάτω κάτω πρόκειται για ένα άθλημα, στο οποίο η διαφορά οφείλεται στην ευστοχία. Όλα τα παιχνίδια έχουν μεγάλη πίεση, άρα έχει γίνει πιο δύσκολο να έχεις καλά ποσοστά. Πρέπει να μάθουμε να έχουμε καλά ποσοστά υπό αυτή την πίεση. Παραδείγματος χάρη απόψε ήμασταν καλοί στα τρίποντα, αλλά κακοί σε δίποντα και βολές. Ειδικά στο α' μέρος χάσαμε πολλά καλάθια από τη ρακέτα. Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίχτηκε σε μικρές διαφορές, που είναι πολύ απαιτητικό σε πνευματικό επίπεδο".

Για τον Νικ Καλάθη: "Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι έχουμε πετύχει 11 νίκες με αυτόν. Έχει παίξει πολύ καλά σε όλο τον α' γύρο. Είναι φυσιολογικό να έχει κάποιες περιόδους που πέφτει κάπως η απόδοσή του. Όπως και να το κάνουμε είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, δείχνει πάντα τα προσόντα του στο παρκέ. Είδαμε ότι με τον Μάικ (Τζέιμς) είχε μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην επίθεση. Κάποιες αποφάσεις παίρνεις αποφάσεις με βάση την εξέλιξη του αγώνα. Αισθανθήκαμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούσαμε να κερδίσουμε, κι έτσι έγινε".

Για το αν φέτος η Μπαρτσελόνα είναι η χειρότερη της νέας χιλιετίας: "Δεν θυμάμαι τι συνέβαινε στην Μπαρτσελόνα πριν από μένα. Θα προτιμούσα να μην κάνω κάποιο σχόλιο σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, γιατί οτιδήποτε πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και πάνω απ όλα σέβομαι την Μπαρτσελόνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟ για πρόκριση, Μπάρτσα για... λύπηση!
Το κάρφωμα αλά Αντετοκούνμπο από τον Παππά!
"Τέλειωσε" την Μπάρτσα κι έμεινε ζωντανός για 4άδα
Η βαθμολογία μετά την 19η αγωνιστική της Euroleague

News 24/7

24MEDIA NETWORK