Ο Πι Τζέι Τάκερ άνοιξε βεντέτα με τους Μπακς και υπάρχει λόγος

Η ένταση του Πι Τζέι Τάκερ και το πάθος του απέναντι στους Μπακς προκάλεσαν εντύπωση, ωστόσο από πίσω κρύβονται αιτίες και αφορμές.

Ο Πι Τζέι Τάκερ ανήκει πλέον στους Μαϊάμι Χιτ
Ο Πι Τζέι Τάκερ ανήκει πλέον στους Μαϊάμι Χιτ AP PHOTO/WILFREDO LEE

Το ντέρμπι των Χιτ με τους Μπακς τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/10) δεν εξελίχθηκε καλά για τους πρωταθλητές. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήγε στο Μαϊάμι με έξι πολύ σημαντικές απουσίες (Τζρου Χόλιντεϊ, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Ρόντνι Χουντ, Σέμι Οτζελέγε, Μπόμπι Πόρτις, Μπρουκ Λόπεζ), γνώρισε συντριβή με 137-95, ωστόσο αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η "βεντέτα" που άνοιξε ο Πι Τζέι Τάκερ με την πρώην ομάδα του.

Στα 36 του χρόνια και με 57 εκατομμύρια δολάρια στην καριέρα του στο ΝΒΑ, ο σκληροτράχηλος φόργουορντ μετακόμισε στην offseason στο Μαϊάμι με συμβόλαιο 14.4 εκατομμυρίων για δύο χρόνια. Πήρε και option για τον δεύτερο χρόνο, βρήκε νέα κίνητρα μετά από την κατάκτηση της κορυφής, ωστόσο οι σχέσεις του με τους Μπακς φαίνεται πως δεν είναι αυτές που όλοι πίστευαν.

Ο Τάκερ άνοιξε από νωρίς διάλογο με τον πάγκο των Ελαφιών, είχε μια έντονη στιγμή με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, πήδηξε ΜΕΣΑ στον πάγκο για να σώσει μια μπάλα που δεν σωζόταν, είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να του μιλάει πολύ έντονα μετά από ένα γκολ-φάουλ και γενικά έζησε τον αγώνα σαν να ήταν ο τελευταίος της καριέρας του. Αυτό κάνει πάντα, αυτή τη φορά ωστόσο ήταν φανερό ότι κάτι έκαιγε μέσα του, κάτι είχε σπάσει κι ας υπήρξε πολύτιμο μέλος σε αυτό που κατάφερε πριν από τρεις μήνες το Μιλγουόκι.

Όταν τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου έγινε γνωστό ότι ο Τάκερ συμφώνησε με τους Χιτ, πολλοί, ανάμεσά τους και εμείς, πίστεψαν ότι αυτή ήταν μια κακή εξέλιξη για τους Μπακς. Και γιατί έχασαν έναν αθλητή που μπορούσε να μαρκάρει και τις πέντε θέσεις, αλλά κι επειδή αυτός επέλεξε να μπει σε έναν οργανισμό που έχει τους ίδιους στόχους με τα Ελάφια. Τελικά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο GM Τζον Χορστ ήξερε ότι το κασέ του Τάκερ ήταν πολύ υψηλό για τα δεδομένα του οργανισμού. Ήξερε ότι αν τον κρατούσε στο Μιλγουόκι θα έπρεπε να κάνει "εκπτώσεις" σε άλλες ανάγκες της ομάδας, γνώριζε ότι στην αγορά υπήρχαν αθλητές με το κορμί του 36χρονο φόργουορντ που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αμυντικούς ρόλους απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους και δεν δυσκολεύθηκε να κινηθεί προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Τάκερ πήρε 7 εκατομμύρια για τη σεζόν 2021/22 στο Μαϊάμι, ο Χορστ επέλεξε τον Σέμι Οτζελέγε που είχε περάσει τέσσερα χρόνια στους Μπόστον Σέλτικς, του έδωσε 1.8 εκατομμύρια δολάρια για μία χρονιά και προχώρησε για να καλύψει τις υπόλοιπες τρύπες στο ρόστερ.

Ο Χορστ μας είπε πως "θεωρώ ότι η ομάδα είναι φέτος καλύτερη, με διαφορετικό τρόπο" και εννοούσε πως γέμισε τον πάγκο με πιο επιθετικούς παίκτες. Έβαλε στο δυναμικό των Μπακς τον Γκρέισον Άλεν που καλύπτει το δύο με άμυνα, επίθεση, σουτ, δημιουργία και του πρόσφερε επέκταση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια, επένδυσε στον Τζορτζ Χιλ και στον Ρόντνι Χουντ και φυσικά πέτυχε έναν μικρό θρίαμβο με την παραμονή του Μπόμπι Πόρτις, ενός ψηλού που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της front line, είτε ως βασικός, είτε ως backup του Γιάννη και του Λόπεζ.

Έτσι ο Τάκερ θεώρησε πως οι Μπακς δεν τον εκτίμησαν και δεν σεβάστηκαν όσα τους πρόσφερε στην περσινή σεζόν. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, καθώς στο Μιλγουόκι όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά του 36χρονου αμυντικού που τους βοήθησε ειδικά στη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς, ειδικά στο μαρκάρισμα του Κέβιν Ντουράντ. Απλώς το ΝΒΑ είναι business, οι Μπακς έπρεπε να γεμίσουν τον πάγκο τους και να περιορίσουν τη... χασούρα από τους φόρους πολυτελείας, οπότε ο Τάκερ ήταν ο αδύναμος κρίκος, οικονομικά και σίγουρα όχι αγωνιστικά.

Η παρουσία του στους Χιτ θα προκαλέσει προβλήματα στο Μιλγουόκι, καθώς οι δύο ομάδες θα παίξουν άλλες τρεις φορές στην κανονική περίοδο, θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην Ανατολική Περιφέρεια και ίσως βρεθούν και στα playoffs. Η σκληράδα του στην άμυνα, η οποία γίνεται κάποιες φορές υπερβολική έως επικίνδυνη, αλλά και το καλό του σουτ από τις γωνίες θα προβληματίσουν τον Μάικ Μπουντενχόλζερ, που ήθελε τον Τάκερ στο φετινό ρόστερ, αλλά ξέρει ότι με την αποχώρησή του έχει πλέον περισσότερες επιλογές στις τέσσερις από τις πέντε θέσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK