Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι έτοιμος να φύγει από την Οκλαχόμα

Από το 2008, που έγινε το Νο4 pick στο NBA draft μέχρι σήμερα ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ξέρει μια πόλη και μια ομάδα. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει φέτος. Ποιοι πήραν τηλέφωνο τους Θάντερ; Θα αφήσει τη Δύση για την Ανατολή;

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι έτοιμος να φύγει από την Οκλαχόμα
AP PHOTO/BRANDON DILL

Στο ΝΒΑ υπάρχουν πολλά φαινόμενα. Εννοώ συνθήκες που 'χουν δημιουργηθεί από συγκεκριμένους παίκτες. Και λέγονται effects. Φέτος λοιπόν, μπορείς να πεις ότι ζήσαμε στο 'LeBron James Effect'. Το 'χε προαναγγείλει ο ίδιος, όταν άφησε την Ανατολή για τη Δύση. Και επιβεβαιώθηκε -τουλάχιστον επ' αυτού."Όλοι στην Ανατολή πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν στους τελικούς, γιατί δεν θα περάσουν από εμένα. Ναι, οι κορυφαίες ομάδες της ανατολικής περιφέρειας έχουν φέτος τύχη. Το Τορόντο, το Μιλγουόκι, η Φιλαδέλφεια. Η Βοστώνη πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει. Και όλοι έχουν πιθανότητες, γιατί δεν χρειάζεται να αφήσουν πια πίσω τους το Κλίβελαντ”.

Ή το Μαϊάμι. Βλέπεις, οι ομάδες του King έφταναν για οκτώ διαδοχικές σεζόν στη σειρά που κρίνει το δαχτυλίδι. Μια φορά δεν έφτασαν και οι Ράπτορς που είχαν αποκλειστεί τρεις σερί φορές από τον Τζέιμς και την παρέα του, έφτασαν στο τέλος της διαδρομής.

Από το 1999 έως σήμερα, το στέμμα έχει πάει 14 φορές στη Δύση και 7 στην Ανατολή. Το τελευταίο πρωτάθλημα εκπροσώπου της ανατολικής περιφέρειας (προφανώς πριν το φετινό) που δεν αφορούσε τον ΛεΜπρον Τζέιμς ήταν αυτό των Σέλτικς, το 2008. Η αλήθεια ήταν και παραμένει πως η Δύση είναι για τους άνδρες και η Ανατολή για τα παιδιά. Στη δυτική περιφέρεια γίνεται ο κακός χαμός για να προκύψει η οκτάδα των playoffs, τη στιγμή που στην ανατολική περιφέρεια οι καλύτεροι μπορούν να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων, πριν την postseason.

Εκεί θα βρίσκεται στο εξής (δηλαδή, αφότου γιάνει και επιστρέψει) ο Κέβιν Ντουράντ, μετά την απόφαση του να φύγει από το Γκόλντεν Στέιτ και να πάει στο Μπρούκλιν. Αντιθέτως, ο Καγουάι Λέοναρντ αποφάσισε να γυρίσει στη Δύση (βασικά, σπίτι του ήθελε να επιστρέψει και το Λος Άντζελες έχει εκπροσώπους στη δυτική περιφέρεια), έπειτα από ένα χρόνο εμπειρίας στην Ανατολή που δεν ξέρω αν θυμάσαι, αλλά ολοκληρώθηκε με τον ίδιο -και τους λοιπούς Ράπτορς- να κρατούν το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Ας δούμε πρώτα τι αποφάσισαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της free agency και συνεχίζουμε.

Το νέο μεγάλο ερώτημα που 'χει προκύψει στο ΝΒΑ είναι ποια συνθήκη θα προτιμήσει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο οποίος δεν είναι free agent, αλλά όπως αποκάλυψε ο Σαμς Χαράνια του The Athletic συναντήθηκε με αυτούς που τον πληρώνουν και μετά το ραντεβού οι τελευταίοι έγιναν δεκτικοί σε προτάσεις για ανταλλαγή. Τηλέφωνα πήραν οι Πίστονς, Χιτ και Ρόκετς (που έχουν ήδη δυο παιδιά τα οποία θέλουν πολύ την μπάλα στα χέρια τους). Ενδεχομένως να έκαναν την κλήση περισσότεροι, αν δεν είχε ένα από τα πιο 'βαριά' συμβόλαια: η υπάρχουσα συμφωνία θα λήξει σε τέσσερα χρόνια και 173.140.000 δολάρια.

Ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι ενημέρωσε ότι ο Ουέστμπρουκ θα ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο να παίξει στο Μαϊάμι, που έχει στο σάλαρι καπ τον χώρο να τον 'αντέξει'. Σίγουρα θα 'χει ενδιαφέρον για όλους η συνύπαρξη του Ουέστμπρουκ με τον Τζίμι Μπάτλερ -δεδομένου ότι και οι δύο μπορούν να τσακωθούν μόνοι τους.

Όσο για τους Πίστονς, έχουν να δώσουν ένα καράβι λεφτά στον Μπλέικ Γκρίφιν και θα χρειαστούν δεύτερο για τον Ουέστμπρουκ, αν θέλουν να τους δουν μαζί. Για να ματσάρουν το ποσό του πρώην MVP, θα χρειαστεί να δώσουν παιδιά όπως ο Τόνι Σνελ και ο Θον Μέικερ.

Μέχρι την ημέρα που οι Θάντερ αντάλλαξαν τον Πολ Τζορτζ (ώστε να ακολουθήσει τον Καγουάι Λέοναρντ στους Κλίπερς, με την Οκλαχόμα Σίτι να υποδέχεται τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Ντανίλο Γκαλινάρι), ο Ουέστμπρουκ δεν είχε σκεφτεί να φύγει από την Οκλαχόμα. Τώρα το σκέφτεται. Εκείνη την ημέρα έμαθε και ότι ο οργανισμός του είχε προτείνει να τον στείλει 'πακέτο' με τον Τζορτζ στους Ράπτορς, αλλά δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη με το Τορόντο.

Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στην Οκλαχόμα σκέφτονται πολύ 'ζεστά' το ενδεχόμενο να τα γκρεμίσουν όλα, για να αρχίσουν από την αρχή το 'χτίσιμο'. Όσο περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει, ας δούμε ποιοι άφησαν φέτος τη Δύση για την Ανατολή (τις κακουχίες για την άνεση) και ποιοι έκαναν το αντίθετο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK