Ο Ρόουζ κινδυνεύει να χάσει 80.000.000 δολάρια!

Κάτι παραπάνω από μία καριέρα θα αφήσει ο Ντέρικ Ρόουζ αν σταματήσει το μπάσκετ στα 29 του χρόνια, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα χάσει τουλάχιστον 80.000.000 δολάρια. Διαβάστε για το... καταραμένο deal που τον έχει στοιχειώσει.

Cleveland Cavaliers' Derrick Rose drives downcourt in the first half of an NBA basketball game against the Indiana Pacers, Wednesday, Nov. 1, 2017, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
Derrick Rose AP IMAGES

Γέννημα θρέμμα Σικάγο. Ο Ντέρικ Ρόουζ επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του draft από τους Μπουλς και στην rookie σεζόν του τρέλανε τους πάντες. Οι "ταύροι" στο πρόσωπο του είδαν το νέο τους ηγέτη και τον άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούσαν επιτέλους να επιστρέψουν στους τίτλους.

Ήταν τόσο... εκρηκτικό το ξεκίνημα του που το 2010 κυκλοφόρησαν τα πρώτα παπούτσια με την υπογραφή του, με τον Ρόουζ να λαμβάνει 1.000.000 δολάρια για τέσσερα χρόνια. Η εξέλιξη του, βέβαια, ήταν ακόμα μεγαλύτερη έστω και για... σύντομο διάστημα.

Έτσι, το 2012 η Adidas προσέφερε στον νεαρό γκαρντ συμβόλαιο 13 ετών με αποδοχές που φτάνουν στο σύνολο τους τα $185.000.000 και μπορούν να φτάσουν τα $260.000.000 με διάφορα μπόνους (MVP, επίτευξη στόχων κτλπ)!

Δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν... καταραμένη, όμως από τότε ο Ρόουζ ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει στάσιμος. Σε σημείο που έφυγε από τους Μπουλς και πλέον σκέφτεται να σταματήσει το μπάσκετ!

Κάπου εδώ τα... μηδενικά που αναφέραμε νωρίτερα αρχίζουν και ξεθωριάζουν. Στην Adidas δεν είναι... κουτοί και έχουν προβλέψει πως αν για οποιονδήποτε λόγο ο αθλητής αποσυρθεί, τότε διακοπεί και η συμφωνία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα χάσει 80.000.000 δολάρια. Για τα σχεδόν $2.000.000 θα που έπαιρνε από τους Καβαλίερς βέβαια δεν τίθεται θέμα. Το ποσό είναι... μικρό για παίκτη της ηλικίας και του... τσαλακωμένου ονόματος του.

24MEDIA NETWORK