X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Ο Τάσος Στεφάνου ήταν ο νονός του "Τάφου του Ινδού"

Η παναθηναϊκή οικογένεια και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ έχασε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του. Τον Τάσο Στεφάνου.

Στεφάνου EUROKINISSI

Για πολλά είχε να υπερηφανεύεται στην 72χρονη πορεία της ζωής του ο Τάσος Στεφάνου.

Ο παλαίμαχος παίκτης και επί 10ετίες στέλεχος του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού, ως συνεργάτης των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, αλλά πίσω του άφησε (εκτός από την κόρη του) και μια κληρονομιά από ηθικές, αθλητικές και όχι μόνο, αξίες. Την ευγένεια, την καλοσύνη, την εντιμότητα, το σεβασμό του αντιπάλου, την αναγνώριση της ήττας.

Δεν είναι τυχαίο πως προσωπικότητες και διοικήσεις έσπευσαν να εκφράσουν την οδύνη για το χαμό του και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Μέσα σ' όλα τ' άλλα όμως ο Τάσος Στεφάνου ήταν και ο βασικός υπεύθυνος για τη μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε "Τάφου του Ινδού". Νονός του...

Ο ίδιος είχε, προ τριετίας, διηγηθεί στο Sport24.gr πως είχε προκύψει όλο αυτό, όντας ακόμη παίκτης των τμημάτων υποδομής του "τριφυλλιού". " Είχα πάει με κάποιους φίλους στην Αρτζεντίνα να δούμε το έργο. Σε μια σκηνή, ο πρωταγωνιστής πρέπει να κατέβει δυο μεγάλες σειρές από σκαλιά. Βλέποντας τη σκηνή αναφώνησα: 'Ρε παιδιά, το γήπεδό μας...'"

Ποια ήταν εκείνη η ταινία; Το "Indian Tomb", η περιπέτεια του Φριτζ Λανγκ, γερμανικής παραγωγής που είχε βγει στους κινηματογράφους το 1959.

Μια ταινία που χάρη στο αστείρευτο χιούμορ του Τάσου Στεφάνου έμελλε να συνδεθεί με την ιστορία ενός ολόκληρου συλλόγου!