Ο Τρινκέρι είναι ο κορυφαίος της σεζόν

Τη στιγμή που η επάρκειά για τον πάγκο της εθνικής Ελλάδας αμφισβητείται και σύντομα θ' αποτελέσει επισήμως παρελθόν, ο Αντρέα Τρινκέρι αναδεικνύεται καλύτερος προπονητής της σεζόν στο Eurocup!

Ο Τρινκέρι είναι ο κορυφαίος της σεζόν

Ο Ιταλός προπονητής, στην πρώτη χρονιά του στο Καζάν με παίκτες τον Νίκο Ζήση, τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Ίαν Βουγιούκα, οδήγησε την Ούνιξ μέχρι τους τελικούς της διοργάνωσης (εκκρεμούν τα δύο ματς με τη Βαλένθια) με ρεκόρ 20 νίκες - 2 ήττες και δικαιωματικά επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος των πάγκων.

Μάλιστα επί τω ημερών του η ρωσική ομάδα έχει παίξει καταπληκτική άμυνα, καθώς στα μέχρι τώρα παιχνίδια της δεχόταν κατά μέσο όρο 64.4 πόντους. Πρόκειται για τη μακράν της δεύτερης καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Eurocup.

Μεταξύ των άλλων έξι προπονητών που στο παρελθόν τιμήθηκαν με το εν λόγω βραβείο ήταν πρώτα ο Ηλίας Ζούρος το 2010 για την εξαιρετική δουλειά του στον Πανελλήνιο και πέρυσι ο Φώτης Κατσικάρης για ό,τι πέτυχε στην Μπιλμπάο. Οι έτεροι που το έχουν κατακτήσει είναι οι Οκτάι Μαχμούτι, Αλεξάνταρ Πέτροβιτς και Γιούρι Ζντόβιτς.

Με αφορμή την προσωπική διάκριση που κέρδισε ο Τρινκιέρι έγραψε στο twitter:

News 24/7

24MEDIA NETWORK