Ο Τζαμπάρ άρχισε την 'ομάδα της επόμενης δεκαετίας' από τον Αντετοκούνμπο

Ο θρύλος του παγκοσμίου μπάσκετ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ συνέθεσε την κορυφαία ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Και ξεκίνησε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ 'έφτιαξε' την 'ονειρική ομάδα' που δεν θα έχανε από κανέναν τη νέα δεκαετία. Ξεκίνησε από το Greek Freak.
Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ 'έφτιαξε' την 'ονειρική ομάδα' που δεν θα έχανε από κανέναν τη νέα δεκαετία. Ξεκίνησε από το Greek Freak. AP PHOTO/MORRY GASH

O Kαρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ανήκει στην ομάδα των αρθρογράφων της Guardian. Προφανώς και δεν του λένε τι και πότε θα το γράψει. Πράττει κατά το δοκούν. Στο κείμενο με το οποίο αποχαιρέτησε την περασμένη δεκαετία θέλησε να συνθέσει τη δικού του 'ονειρική' όπως είπε, ομάδα του ΝΒΑ που θα κάνει θραύση τα δέκα επόμενα χρόνια. Εξήγησε ότι δεν αναζήτησε τους καλύτερους παίκτες -σε ατομικό επίπεδο-, αλλά εκείνους που θα συνέθεταν την καλύτερη ομάδα του πλανήτη. "Υπάρχουν πολλοί ελίτ παίκτες που δεν συμπεριέλαβα, γιατί αν το έκανα θα ήταν αντιγραφή. Σε κάποιες περιπτώσεις, έλαβα υπ' όψιν τον αριθμό και τη σοβαρότητα τραυματισμών και στο τέλος κοίταξα τις ικανότητες του καθενός και πώς θα βοηθούσαν στην ομαδική λειτουργία". Για να υπάρχει βάθος, σταμάτησε στα 11 ονόματα. Το πρώτο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

"Μπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί να παίξει σέντερ αν χρειαστεί, αλλά και να διακριθεί ως φόργουορντ. Μου αρέσει και η ιστορία του: γεννήθηκε στην Αθήνα, από Νιγηριανούς γονείς. Η απόλυτη θέληση και αφοσίωση τον έκανε έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Είναι ενθουσιώδης και μπορεί να δώσει ενέργεια, αλλά και να ξεσηκώσει την ομάδα του".

Ακολούθησαν οι

Στεφ Κάρι ('το ασύλληπτο μακρινό σουτ κάνει αδύνατες τις 'παγίδες'. Αναγκάζει τις ομάδες να ξανασκεφτούν όλο το concept της άμυνας του. Γενικά είναι ήρεμος και το περνάει αυτό στους συμπαίκτες του, όπως τους αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και κατ' επέκταση την αποτελεσματικότητα της ομάδας')

Άντονι Ντέιβις ('ως ο σέντερ μου, είναι ένας ολοκληρωμένος ψηλός. Μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι, με πρόσωπο, να σουτάρει τρίποντα ή να πάει προς το καλάθι. Απολαμβάνω να τον βλέπω να ρίχνει τάπες').

Τζόελ Εμπιίντ ('έχει τις ίδιες ικανότητες με τον Ντέιβις, είναι μάστερ εντός και εκτός ρακέτας και εξαιρετικός αμυντικός').

Τζέιμς Χάρντεν ('οι χειρουργικής ακριβείας ικανότητες του στο σουτ τον βοηθούν να κυριαρχεί στο επιθετικό παιχνίδι. Το τζαμπ σουτ με το step back είναι πολύ δύσκολο για όποιον έχει μπροστά του. Είναι εξαιρετικός στο να κερδίζει φάουλ και να βάζει τον βασικό πόιντ γκαρντ της αντιπάλου στον πάγκο -φορτωμένο με φάουλ').

Κάιρι Έρβινγκ ('κάθε ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη τύπου Λάρι Μπερντ-Mr.Clutch που να ανταποκρίνεται σε συνθήκες ύψιστης πίεσης. Ο Κάιρι έχει κρύο αίμα, όταν σουτάρει. Ευτυχώς για εκείνον, είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στην άμυνα. Κάθε ομάδα χρειάζεται και κάποιον να παίζει σαξόφωνο').

ΛεΜπρον Τζέιμς ('εκπροσωπεί τον ιδανικό παίκτη, εντός και εκτός γηπέδων. Είναι πολύ κοντός για να παίξει ως κλασικό σέντερ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί το ίδιο άνετα στις άλλες τέσσερις θέσεις. Είναι σταθερά ηγέτης, εμπνεύει και ενώνει την ομάδα, ώστε να διεκδικήσουν όλοι τον ίδιο στόχο. Θαυμάζω τη δέσμευση του στην κοινότητα, εκτός γηπέδων και δεν μιλώ μόνο για την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και το σχολείο που έφτιαξε. Είναι είδωλο ως παίκτης και ως μέλος κοινότητας').

Μπεν Σίμονς ('εκπροσωπεί τον αιχμηρό νέο ψηλό, ο οποίος μπορεί να κάνει ό,τι και οι πιο κοντοί. Ως πόιντ φόργουορντ, δεν μπορεί να μαρκάρει. Ως έφηβος διάλεξε το μπάσκετ, από το άλλο αγαπημένο του σπορ που ήταν το αυστραλιανό football. 'Κουβαλάει' ακόμα μέρος από την ένταση εκείνου του αθλήματος').

✔ Κλέι Τόμπσον ('είναι πολυδιάστατος και αυτό τον κάνει ανεκτίμητο για την ομάδα μου. Είναι απειλή και στις δυο άκρες του γηπέδου, γιατί δεν είναι μόνο απίστευτος αμυντικός, αλλά και επειδή είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων').

✔ Τζέισον Τέιτουμ ('εντυπωσίασε στο τελευταίο All Star Game. Έχει εξαιρετικό εύρος ως σουτέρ και γενικά, είναι απίθανος παίκτης').

✔ Τρε Γιανγκ ('όπως ο ΛεΜπρον είναι εξαιρετικός ως ηγέτης, που κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να συντονιστούν όλοι οι συμπαίκτες του με την επιτυχία. Επιπροσθέτως, είναι εξαιρετικός σουτέρ').

News 24/7

24MEDIA NETWORK