Ο υιός Ουίγκινς είναι ο καλύτερος ρούκι του ΝΒΑ (VIDEO)

Το μήλο έπεσε κάτω από μηλιά και από την πρώτη επαγγελματική σεζόν του στο ΝΒΑ ο Άντριου Ουίγκινς βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Μίτσελ.

Ο υιός Ουίγκινς είναι ο καλύτερος ρούκι του ΝΒΑ (VIDEO)

Δύο μήνες (και κάτι ημέρες) από τα 20α γενέθλιά του ο Καναδός σμολ φόργουορντ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης του πρωταθλήματος και βγήκε δικαιωμένος από την επιλογή του να μην ολοκληρώσει τις κολεγιακές σπουδές του και να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ.

Παρά το 16-66 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς ο Ουίγκινς έκανε τρομερά πράγματα για ρούκι έχοντας 16.9 πόντους και 4.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ήταν δηλαδή ο καλύτερος σκόρερ και ο πέμπτος καλύτερος ριμπάουντ μεταξύ των ρούκις. Ήταν δε ο μόνος που άρχισε και στους 82 αγώνες της σεζόν.

Η ανταλλαγή με τον Κέβιν Λοβ, που πήγε στο Κλίβελαντ, τού προσέφερε αυτό που ήθελε: χώρο, χρόνο και ρόλο.

Γι' αυτό και πήρε τις 110 από τις 130 ψήφους πρωτιάς έχοντας συνολικά 604 πόντους. Ο δεύτερος Νίκολα Μίροτιτς των Μπουλς είχε 335 πόντους, ενώ ο Νέρλενς Νόελ των Σίξερς έμεινε στους 141.

" Ευχαριστώ τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου για ό,τι έκαναν για μένα και την υποστήριξη που μου έδωσαν", δήλωσε ο Ουίγκινς.

Δείτε τον να σκοράρει 30 πόντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK