O Ομπράντοβιτς δεν θέλει τον Λοβέρν, αλλά θα τον ανεχτεί

Ο Ζοφρί Λοβέρν πήγε στη Φενέρμπαχτσε το 2018, μετά τη μια σεζόν στους Σπερς -και τις τρεις στο ΝΒΑ. Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον έθεσε εκτός για μήνες, δεν βρήκε ποτέ τον 'εαυτό' του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον έθεσε εκτός. Θα τον βλέπει όμως, κάθε μέρα.

Ο Ζοφρί Λοβέρν της Φενέρμπαχτσε σε στιγμιότυπο με τον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων της Euroleague 2019-2020 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019
Ο Ζοφρί Λοβέρν της Φενέρμπαχτσε σε στιγμιότυπο με τον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων της Euroleague 2019-2020 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να βρεθεί μια ομάδα να πάρει τον Ζοφρί Λοβέρν, μετά την απόφαση του Ζέλικο Ομπάντοβιτς να μην τον υπολογίζει στη Φενέρμπαχτσε -με το συμβόλαιο του παίκτη να λήγει το καλοκαίρι. Παρεμπιπτόντως, εκπρόσωπος του Γάλλου είναι ο Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον 'Ζοτς', από τότε που έφυγε ο Βασίλης Σπανούλης από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Όπως βέβαια, έχει πει ο Σέρβος ατζέντης, ο πολυνίκης κόουτς 'ψωνίζει' από εκείνον -χωρίς απαραίτητα οι δυο άνδρες να μιλάνε μεταξύ τους-, καθώς έχει τους καλύτερους παίκτες. Θέλω να σου πω ότι μέσω τρίτων, η δουλειά γίνεται. Αλλά όχι πάντα. Η περίπτωση του διεθνούς 'τρικολόρ' ανήκει σε αυτήν τη λίστα.

Στις 16/2 του 2019 ο Λοβέρν τραυματίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Τουρκ Τέλεκομ, για τα ημιτελικά του κυπέλλου της γείτονας. Στον αστράγαλο. Στις 7/3 του ίδιου έτους ήταν ακόμα εκτός, ενώ πριν το Final Four της Euroleague η ομάδα του ενημέρωσε πως δεν θα παραστεί στα παιχνίδια της τελικής ευθείας της σεζόν. Το αυτό ίσχυε για τους Τζίτζι Ντατόμε και Γιαν Βέσελι. Και οι τρεις υπέστησαν την αδυναμία των ειδικών να τακτοποιήσουν τους τραυματισμούς τους, σε εύλογο χρονικό διάστημα -εξ ου και επισκέφτηκαν το Βελιγράδι για να λάβουν τη φροντίδα γιατρών της προτίμησης του 'Ζοτς'.  Με τα πολλά, ο Λοβέρν επέστρεψε στις 20/10, όταν ξαναπάτησε σε παρκέ επίσημου αγώνα, για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ μήνες.

Ακολούθησαν κάποιες guest star εμφανίσεις, με τον ύψους 2.11 σέντερ να μη δείχνει σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, της πιο δύσκολης σεζόν που 'ζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην καριέρα του.

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, η Φενέρ ανακοίνωσε πως ο Γάλλος δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό -χωρίς να αναφέρεται πια ο αστράγαλος ως το πρόβλημα. Γενικά, δεν αναφέρθηκε κάτι. Και κάπως έτσι προέκυψε η απορία 'τι έχει ο Λοβέρν;' με την απάντηση να είναι πως έχει τεθεί εκτός ομάδας. Δηλαδή, δεν τον υπολογίζει ο Ομπράντοβιτς -όπως έγραψε και η Telegraf, με τον παίκτη και τον ατζέντη του να είναι ενήμεροι. Στην αγορά -επισήμως- δεν βγήκε ποτέ, εν τούτοις αυτό που δούλευε ο Ραζνιάτοβιτς, ήταν να επιστρέψει στην Παρτίζαν. Και αυτό φαινόταν εύκολο, καθώς ο Λοβέρν είχε αγαπηθεί από τους 'γκρόμπαρι', στη θητεία του από το 2012 έως το 2014. Οι της Παρτίζαν και δη αυτός που έχει οριστεί ως πρόεδρος, ονόματι Οστόγια Μιχαϊλοβιτς αντιμετώπιζαν τη μετακίνηση και ως τεράστια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς αφορούσε την προσθήκη 'μεγάλου ονόματος, πρώην NBAer' στο ρόστερ, οπότε φαινομενικά δεν έμεναν πολλά που έπρεπε να τακτοποιηθούν.

Στη λίστα ήταν και το γεγονός ότι από τα 2.000.000 δολάρια που 'χει λαμβάνειν φέτος ο Λοβέρν, οι Τούρκοι θα 'ξεφορτώνονταν' και ένα μερίδιο -που θα αναλάμβανε η Παρτίζαν. Η μετακίνηση ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον παίκτη να ενημερώνει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως μένει εκεί όπου είναι.

Από το ποστάρισμα του παίκτη, γίνεται ξεκάθαρο πως μένει στη Φενέρμπαχτσε, καθώς δεν πήρε τα χρήματα που θα ήθελε για να διακόψει το συμβόλαιο του. Ένας από αυτούς που σχολίασαν το post ήταν ο πρόεδρος Μιχαϊλοβιτς, ο οποίος έγραψε πως 'αγαπητέ Λοβέρν θα είσαι πάντα μέλος της οικογένειας μας, όπου και αν βρίσκεσαι. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα, στην καριέρα και τη ζωή σου. Τα λέμε στο Βελιγράδι'.

Οι 'γκρόμπαρι' κατηγόρησαν τον Ραζνιάτοβιτς για σαμποτάζ (καθώς φέρεται να είναι αυτός που 'ελέγχει' ό,τι γίνεται στον Ερυθρό Αστέρα -σε επίπεδο προπονητών και παικτών) και εκείνος ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει μπει στην κουβέντα. “Η ιδέα του να επιστρέψει ο Ζοφρί στην Παρτίζαν ήταν αποκλειστικά δική μου και την παρουσίασα στον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος αντέδρασε θετικά. Ακολούθως, έγιναν όσα χρειάζονταν για να γίνει η μεταγραφή. Αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό”. Γιατί δεν κατέστη δυνατό; “Είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρώσεις μεταγραφή το Γενάρη, μέσα σε δυο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, όση προσπάθεια και αν καταβάλλεις, όση καλή θέληση και αν έχεις. Η πρόταση για τη μετακίνηση δεν είχε να κάνει με το να βοηθήσω το κλαμπ, γιατί δεν το διαχειρίζομαι αυτό, αλλά για να βελτιώσω την κατάσταση του παίκτη, τον οποίον διαχειρίζομαι αποκλειστικά”.

Λίγες ώρες έπειτα από όλο αυτό, το Sportanto έγραψε πως αυτός που θέλει η Παρτίζαν είναι ο Τζέιμς ΜακΑντού, ανιψιός του Μπομπ ΜακΑντού, δυο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2015-2017), πριν πάει στην Ιταλία (για την Τορίνο) και στην Τουρκία (για την Μπεσίκτας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK