Όαση ο Μπρούερ στη βαριά ήττα από τη Βέντσπιλς

Το τελευταίο πενθήμερο δεν ήταν το καλύτερο για τον Άρη. Μετά την ήττα του Σαββάτου από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, οι "κίτρινοι" του Ζούρου έχασαν και στο Uleb Cup (για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο) πέφτοντας από την κορυφή της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου. Θύτης η λετονική Βέντσπιλς, η οποία επωφελούμενη από τον παράγοντα-έδρα επικράτησε της ελληνικής ομάδας με το εντυπωσιακό 96-76!

Όαση ο Μπρούερ στη βαριά ήττα από τη Βέντσπιλς
Το τελευταίο πενθήμερο δεν ήταν το καλύτερο για τον Άρη. Μετά την ήττα του Σαββάτου από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, οι "κίτρινοι" του Ζούρουέχασαν και στο Uleb Cup (για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο) πέφτοντας από την κορυφή της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου. Θύτης η λετονική Βέντσπιλς, η οποία επωφελούμενη από τον παράγοντα-έδρα επικράτησε της ελληνικής ομάδαςμε το εντυπωσιακό 96-76!

Χαρακτηριστικό της καθολικής επικράτησης των γηπεδούχων είναι πως η διαφορά έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους μόνο στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-15) έχοντας αγγίζει πάντως ακόμη και το +15 (21-7). Ο μόνος που είχε το ψυχικό σθένος να κοντράρει στα ίσα τους παίκτες της Βέντσπιλς ήταν ο Κόρεϊ Μπρούερ.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόσο επιθετικά (κάτι που συνηθίζει) όσο και αμυντικά (τομέας που δεν είναι φόρτε του) προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα για τον Άρη, όμως ήταν αποκλειστικά μόνος. Οι 26 πόντοι που σημείωσε (5/10τρ.), τα πέντε κλεψίματα που έκανε και τα επτά φάουλ που κέρδισε από τους αντιπάλους του δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να ανατρέψουν την ήδη διαμορφωμένη από τα πρώτα λεπτά κατάσταση. Ούτε ο Γουίλκινσον (σούταρε πέντε τρίποντα!), ούτε ο Στακ, ούτε ο Καστλκατάφεραν να τον βοηθήσουν.

Εξάλλου, η Βέντσπιλς με την εντυπωσιακή ευστοχία της στα σουτ τριών πόντων (12/18, 67%) δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να διεκδικήσει τίποτα καλύτερο από το να μειώσει στα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου στους έντεκα (67-56, 69-58). Ήταν η μόνη αναλαμπή στην κάκιστη εμφάνιση των "κίτρινων", την οποία και φυσικά θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα. Ακολουθεί άλλωστε το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στη Θεσσαλονίκη, όπου η ομάδα του Ηλία Ζούρου θα προσπαθήσει να... εξιλεωθεί.


Τα δεκάλεπτα: 23-15, 48-29, 69-56, 96-76

Βέντσπιλς: Τζόρνταν 9 (2), Μπρόουκενμπόροου 21 (4), Τιμερμάνις 19 (3), Γκραφς 10, Μπλουμς 12 (3), Σκίμαντς 2, Τζόνσον 12, Πετραβίτσιους 3, Τόμας 8 (1)

Άρης: Καστλ 9, Γουίλκινσον 11 (1), Μπρούερ 26 (5), Ορφανός 6 (2), Κουλ 7, Καμπερίδης 2, Σιγάλας 2, Στακ 9, Χαριτόπουλος 2, Ασημακόπουλος 2


News 24/7

24MEDIA NETWORK