Οχαγιόν: "Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος"

Ως "θρύλο" χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο πόιντ γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιογκέβ Οχαγιόν, ενώ τόνισε πως πρωταρχικός στόχος των Ισραηλινών στον αποψινό αγώνα (30/12, 22:00) με τον Παναθηναϊκό είναι ο περιορισμός του αρχηγού των "πρασίνων". Διαβάστε τι δήλωσε ο Μαρκίζ Χέινς.

Οχαγιόν: "Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος"
INTIME SPORTS

Ο άσος της Μακάμπι μίλησε στο Euroleague Greece, για την αποψινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του Top16 της Ευρωλίγκας.

"Έχουμε παίξει πολλές φορές εδώ. Μιλάμε για ένα σπουδαίο γήπεδο, με σπουδαία ατμόσφαιρα και σπουδαίους φιλάθλους. Είναι πολύ ωραίο να παίζεις στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να πάρουμε τη νίκη",

"Το Top 16 ξεκινάει από το μηδέν. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ επιθετικός. Είναι μία έμπειρη ομάδα και έχει παίκτες που γνωρίζουν καλά αυτές τις καταστάσεις. Θα γίνει ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Κοντά στο καλάθι έχουμε τον Τάιους και τον "Σόφο", αυτοί έχουν τον Μπατίστα και τον Μαυροκεφαλίδη. Στην περιφέρεια είναι εξαιρετικοί. Υπάρχει ο Σλότερ και φυσικά ο Διαμαντίδης".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον τρόπο αντιμετώπισης του αρχηγού του Παναθηναϊκού: "Είναι πολύ καλοί εντός έδρας. Σουτάρουν καλά. Πρέπει να περιορίσουμε την ευστοχία των παικτών του από την περιφέρεια, μα πάνω απ όλα να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη. Αυτός είναι ο ηγέτης τους. Είναι ένας θρύλος. Δεν υπάρχει κάποιος μυστικός τρόπος για να τον περιορίσεις. Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Πρέπει να κάνουμε καλή ομαδική δουλειά πάνω του, για να τα καταφέρουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Χέινς: "Να είμαστε ο εαυτός μας"

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρκίζ Χέινς στάθηκε στην πρόοδο που παρουσιάζει η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον τελευταίο μήνα. Μία πρόοδος που είναι φυσιολογική αφού "είμαστε μια καινούργια ομάδα. Είναι λογικό αυτό που συμβαίνει. Κάθε μέρα που περνά γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον", είπε για την πρόοδο που δείχνει η Μακάμπι εσχάτως, πριν αναφερθεί στο μεγάλο όπλο του "τριφυλλιού". Τα τρίποντα. "Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλούς σουτέρ. Μέσα στο παιχνίδι προσαρμόζεσαι στα δεδομένα της αναμέτρησης. Σε γενικές γραμμές πάντως ξέρουμε τι θα βρούμε μπροστά μας".

Όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού: "Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζουμε όλα όσα έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Είμαστε οι Πρωταθλητές Ευρώπης και όλες οι ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Ξέρουμε τι πρόκειται να βρούμε απέναντί μας".

Όσο για το τι πρέπει να κάνει πρώτα απ όλα η ομάδα του: "Πρέπει να είμαστε ο "εαυτός" μας. Να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζουμε τον τελευταίο μήνα. Έχουμε ανέβει επίπεδο. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και γι αυτό πρέπει να παρουσιαστούμε ένα "κλικ" καλύτεροι, να δείξουμε ότι συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα".

Για το αν μία ενδεχόμενη νίκη μπορεί να αλλάξει άμεσα τα δεδομένα στον όμιλο: "Το Top 16 είναι μια μεγάλη διαδρομή. Μία νίκη ή μία ήττα στην αρχή δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Πρέπει να κάνεις πολλά βήματα μέχρι το τέλος της φάσης, όχι μόνο ένα".

Ενώ αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη, τόνισε: "Βλέπω βίντεο με κάθε παίκτη που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Το κάνω διαρκώς. Το ίδιο έκανα και με τον Διαμαντίδη. Προετοιμάζομαι πάντα γι αυτό που θα βρω μπροστά μου", ενώ σε ερώτηση για το τι θα κάνει προκειμένου να τον σταματήσει είπε "αυτό καλύτερα να το συζητήσουμε μετά το τέλος του αγώνα. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK