Οι 10 ημερομηνίες που πρέπει να κυκλώσεις από το νέο πρόγραμμα της Euroleague

Φρόντισε να μην κανονίσεις κάτι αυτές τις ημέρες, γιατί μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Παπαγιάννης και Έλις στον πιο πρόσφατο αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Euroleague
Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Παπαγιάννης και Έλις στον πιο πρόσφατο αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην Euroleague EUROKINISSI SPORTS

Το γιατί ο Παναθηναϊκός συμπεριελήφθη στη διαμόρφωση του προγράμματος της νέας σεζόν στην Euroleague είχε αναλυθεί εκτενώς. Ούτως ή άλλως ακολούθησε η απόρριψη του αιτήματος αποχώρησης από το σύνολο των μελών με άδεια τύπου Α και της μεταβίβασης του 10ετούς 'κλειστού' συμβολαίου με την ECA σε άλλη ενδιαφερόμενη ομάδα, εκτός κι αν προηγουμένως καλύπτονταν οι δεσμευτικές ρήτρες, εκτιμώμενου ύψους 20 εκατομμυρίων (πάγιο ποσό και διαφυγόντα κέρδη). Έως ότου μεσολαβήσει, αν μεσολαβήσει που ως ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, κάποια άλλη μονομερής ενέργεια από την πρωταθλήτρια Ελλάδας, λογίζεται κανονικά και με όποια σύνθεση ως ένα από τα 18 κλαμπς που θα συνεχίσουν να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση. Παρέα φυσικά με τον Ολυμπιακό που χτίζεται κομμάτι-κομμάτι από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ψάξαμε στο καλεντάρι και βρήκαμε τις 10 αγωνιστικές ημέρες που, μοιάζει πιθανό ότι, θα επιδράσουν στο συναίσθημα περισσότερο από τις υπόλοιπες.

Τρίτη-Τετάρτη 1-2 Οκτωβρίου

Είναι η πρεμιέρα της νέας σεζόν, πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να φέρει εις πέρας μια εντός έδρας αποστολή, με αντίπαλο την πάντα επικίνδυνη Ζαλγκίρις και ο Παναθηναϊκός θ' αρχίζει την προσπάθειά του από τη Μόσχα, ψάχνοντας μια νικηφόρα αρχή απέναντι στη Χίμκι του Αλεξέι Σβεντ.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Ο νέος Παναθηναϊκός του Γιώργου Βόβορα έχει προγραμματιστεί να υποδεχθεί τον -χτισμένο από την αρχή- Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ. Με τον Κώστα Σλούκα να φοράει τα ερυθρόλευκα και τον Νικ Καλάθη να λείπει πλέον από το πράσινο ρόστερ. Θα συμπληρώνονται μάλιστα 6 χρόνια από το βράδυ που ο Έλληνας κόουτς επέλεγε να φύγει από τους 'ερυθρόλευκους', δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί στο πάρκινγκ του ΣΕΦ.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Η πρώτη φορά του Νικ Καλάθη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όσο έπαιζε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ο ομογενής γκαρντ δεν ήρθε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, τώρα όμως θα συμβεί, διότι η Μπαρτσελόνα θα φιλοξενήσει τους 'πράσινους' στο 'Παλάου'.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

Σε κάθε άλλη περίπτωση ένας αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη θα προσέλκυε ελάχιστο ενδιαφέρον. Έλα όμως που η παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στα ηνία και ενδεχομένως του Μάνου Παπαδόπουλου στον πάγκο της ρωσικής ομάδας αναπροσαρμόζει τις συνθήκες και χρωματίζει συναισθηματικά όλο το background του αγώνα.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

Η επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Μόσχα προσμετράται στις πιθανές 'ερυθρόλευκες' επιτυχίες της σεζόν, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί αντίστοιχα στο ΣΕΦ, στο β' γύρο.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Ο Κώστας Σλούκας, με την κόκκινη στολή του κι όχι την κιτρινομπλέ, -εικάζουμε πως- πρόκειται γίνει δεκτός με χειροκροτήματα στο 'Ulker Sports Hall' της Κωνσταντινούπολης. Αν οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε διπλό επί της Φενέρμπαχτσε, τότε και μόνο τότε υπάρχει πιθανότητα ν' αποδοκιμαστεί.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Δύσκολα τα βράδια του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, θα κληθεί ν' ανταπεξέλθει σε μια έδρα που δεν του ταιριάζει παραδοσιακά.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Σε όποια, αγωνιστική ή βαθμολογική κατάσταση, κι αν είναι εκείνη την περίοδο οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, η αναμέτρηση στο ΣΕΦ θα περιβάλλεται πάντα από μια ξεχωριστή χροιά.

Τρίτη 2 Μαρτίου

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι το βράδυ που ο Νικ Καλάθης, ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, θα βιώσει μία από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της καριέρας του. Ας ρωτήσει τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Μάικ Μπατίστ πώς ένιωσαν όταν επέστρεψαν ως αντίπαλοι του Παναθηναϊκού.

Τρίτη-Τετάρτη 30-31 Μαρτίου

Ελληνο-ισπανικές μάχες με φόντο, ελπίζουμε, την πρόκριση ή το καλύτερο πλασάρισμα. Σε ΟΑΚΑ και Βαλένθια είναι πιθανό να ορίζεται η θέση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην πρώτη 8άδα της κατάταξης. Οι 'πράσινοι' θα υποδέχονται την Μπασκόνια και λίγες ώρες αργότερα οι 'ερυθρόλευκοι' θα δοκιμάζονται στην έδρα των 'πορτοκαλί' από το Λεβάντε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK