Οι 15 'αντιστάρ' που θα ορίσουν τη μοίρα των ομάδων του ΝΒΑ στο Ορλάντο

Το B/R διάλεξε 22 παίκτες, όχι ηγέτες ή απαραίτητα βασικούς, έναν από κάθε ομάδα, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν ρυθμιστικά μετά την επανέναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ. Εμείς τους μειώσαμε σε 15, από τις ομάδες που διεκδικούν κάτι περισσότερο από μια συμμετοχή - φούσκα στη 'φούσκα'.

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο εκτιμάται ότι θα παίξει κομβικό ρόλο για τους Μπακς στην επανέναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ
Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο εκτιμάται ότι θα παίξει κομβικό ρόλο για τους Μπακς στην επανέναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ AP PHOTO/MORRY GASH

Μιλά κανείς με βεβαιότητα για το τι θα συμβεί στο ΝΒΑ; Έχει τη δυνατότητα να προβλέψει ο οποιοσδήποτε πώς θα εμφανιστούν οι 22 ομάδες στη 'φούσκα' του Ορλάντο διεκδικώντας σε βάθος χρόνου το τρόπαιο του πρωταθλητή; Μπαίνει ο ένας ή άλλος στη διαδικασία να δαμάσει την αμφιβολία και να εκτιμήσει με εύθραυστα δεδομένα την εξέλιξη της σεζόν; Ουδείς,, αφού τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο, πλην των 12 που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Μόνο το 'Bleacher Report' έκανε μια προσπάθεια να γράψει για την ανάγκη διεύρυνσης του ροτέισον και της ταυτόχρονης ανεύρεσης νέων πρωταγωνιστών στο πιο περίεργο φινάλε όλων των επποχών - ούτε στις χρονιές των λοκ άουτ τόση παραδοξότητα. Διάλεξε έτσι έναν παίκτη από κάθε οργανισμό. 22 στο σύνολο, δηλαδή. Εμείς συρρικνώσαμε τη λίστα και τους κάναμε 15, αφαιρώντας των ομάδων εκείνων που δεν μοιάζουν να έχουν τύχει. Ίσως πέσουμε κι εμείς έξω.

Μπόστον Σέλτικς - Μάρκους Σμαρτ

Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς μπαίνει στην έξτρα διαδικασία με το τρίτο καλύτερο ρεκόρ (43-21) της Ανατολής και πιθανότητες να προλάβει τη δεύτερη θέση πριν από την post season. Επειδή όμως ο Κέμπα Γουόκερ στερείται εμπειριών από πλέι οφ και το γόνατό του δεν είναι το πιο 'υγιές' της λίγκας, κρίνεται αναγκαίος ένας χειριστής της μπάλας που θα δίνει περισσότερους από 13.5 πόντους με 35% από το τρίποντο και 4.8 ασίστ ανά παιχνίδι. Ο 26χρονος Τεξανός οφείλει να εμφανίσει τον έναν εαυτό που δεν έχει βγάλει ως τώρα: σκληρό μεν, ηγετικό δε.

Όχι κάτι τέτοιο:

Μπρούκλιν Νετς - Κάρις ΛεΒέρτ

Ο ταλαιπωρημένος 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε μετρήσει μόνο σε 39 παιχνίδια εφέτος και πάνω που στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους είχε αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό, σκοράροντας ακόμη και 51 πόντους απέναντι στους Σέλτικς, η διακοπή τον φρέναρε. Από τη στιγμή που οι Ίρβινγκ-Ντουράντ δεν είναι παρόντες, αναζητείται εκείνος ο παίκτης που θα κουβαλήσει τους Νετς όσο πιο μακριά γίνεται στα πλέι οφ. Αν δεν πέσουν πάνω στους Μπακς του Αντετοκούνμπο.

Ντάλας Μάβερικς - Τιμ Χαρνταγουέι

Ο 28χρονος σούτινγκ γκαρντ δεν είχε εφέτος τα νούμερα των Νικς (19.1 πόντοι), αλλά έχοντας ενταχθεί σ' ένα δομημένο σύνολο με αρχές και άλλους σε ρόλο 'πρώτου βιολιού' της ορχήστρας (Ντόντσιτς, Πορζίνγκις) τού δίνεται η δυνατότητα να είναι συνολικά πιο ωφέλιμος. Αν διατηρήσει το τρίποντό του στο σχεδόν 41%, χωρίς να ξοδεύει επιθέσεις, τότε οι Μάβερικς μπορούν να έχουν καλύτερη τύχη από την έβδομη θέση που θα τους ρίξει πιθανότατα στους Κλίπερς.

Ντένβερ Νάγκετς - Μάικλ Πόρτερ

Στην πρώτη χρονιά του ο 22χρονος ψηλός κατείχε ρόλο εφεδρικού στα 48 ματς που έπαιξε ως εδώ. Ο Μάικλ Μαλόουν δεν ήθελε να βιαστεί, αλλά οι 7.5 πόντοι φανέρωσαν μια πρώτη δυναμική, την οποία ο κόουτς θα πρέπει ν' αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί με κάποιον τρόπο, χαρίζοντας έξτρα προοπτική στο παιχνίδι των Νάγκετς.

Χιούστον Ρόκετς - Μπεν ΜακΛίμορ

Ήταν η πρώτη φορά στις επτά σεζόν του στο ΝΒΑ που ο 27χρονος σουτέρ άρχισε να νιώθει πως δεν του ζητούνται περισσότερα πράγματα απ' αυτά που του αρέσει να κάνει, το εξής ένα: να εκτελεί. Με περισσότερα από 6 τρίποντα ανά ματς και σχεδόν 2.5 να καταλήγουν στο αντίπαλο καλάθι, εμφάνισε μέσο όρο 9.8 πόντων ερχόμενος από τον πάγκο. Οι Ρόκετς θέλουν κάτι παραπάνω όταν το δίδυμο Χάρντεν-Ουέστμπρουκ ζητά βοήθεια και ο πρώην βασικός των Κινγκς έχει την υποχρέωση να το δώσει.

Ιντιάνα Πέισερς - Άαρον Χολιντέι

Από τη στιγμή που ο Μπρόγκντον ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό και ο Ολαντίπο κουβαλά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο 24χρονος πόιντ γκαρντ καλείται να βαστά σε πολλές περιστάσεις το τιμόνι. Ειδάλλως οι Πέισερς θα βγουν από το δρόμο τους, θα χάσουν τον προσανατολισμό τους και δύσκολα θα φτάσουν πιο πέρα από τον πρώτο γύρο. Οι 3.3 ασίστ εκτιμάται ότι πρέπει να διπλασιαστούν.

Λος Άντζελες Κλίπερς - Γιοακίμ Νοά

Ο βετεράνος Γάλλος δεν έχει παίξει καθόλου στη σεζόν και η κατάστασή του γεννά ερωτηματικά για τη χρησιμότητά του. Παρόλα αυτά ο Ντοκ Ρίβερς πιστεύει πολύ ότι η οξυδέρκεια και η εμπειρία του είναι στοιχεία απαραίτητα σε μια ομάδα που θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής και όσο οι Χάρελ-Ζούμπατς δεν μπορούν να βοηθήσουν τόσο πιο πολύ θα παίζει.

Λος Άντζελες Λέικερς - Άλεξ Καρούζο

Τον φωνάζουν περιπαικτικά 'Bald Mamba' και λατρεύεται περισσότερο για το παρουσιαστικό του. Είναι σίγουρα ο πιο undergound σταρ του ΝΒΑ. Ωστόσο έχοντας πίσω του 120 παιχνίδια πλέον, πρέπει να βγει από το καβούκι του και να πάρει πρωτοβουλίες που σε άλλη περίπτωση θα έπαιρνε ο Έιβερι Μπράντλεϊ και να μην περιοριστεί στα αμυντικά καθήκοντά του κι ας υπέγραψε ο Τζέι Αρ Σμιθ. Έχει αφοσιωθεί τόσο στη δουλειά και στην αποστολή του που έλειψε από τον γάμο της αδερφής του.

Μαϊάμι Χιτ - Αντρέ Ιγκουοντάλα

Πρόφτασε πριν από τη διακοπή να παίξει σε 14 παιχνίδια, ψάχνοντας να βρει το ρυθμό του. Η διακοπή σίγουρα δεν τον ευνόησε και από τη δική του απόδοση/ανταπόκριση στις υψηλές απαιτήσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν οι Χιτ καταφέρουν να διατηρήσουν τουλάχιστον την τέταρτη θέση στην Ανατολή και να μπουν με αβαντάζ έδρας στον πρώτο γύρο.

Μιλγουόκι Μπακς - Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο

Στα 23 του χρόνια ο Νεοϋορκέζος σούτινγκ γκαρντ υπολογίζεται πως θα έχει διευρυμένο ρόλο στο ροτέισον των Μιλγουόκι Μπακς, διότι οι βετεράνοι Κόρβερ και Μάθιους δεν θα 'ναι σε θέση να παίζουν σε μεγάλη ένταση για διαδοχικούς αγώνες. Το ζητούμενο πλέον θα είναι να διατηρήσει, αν όχι να βελτιώσει, το 34.4% από το τρίποντο ο δευτεροετής των 'ελαφιών' τη στιγμή που θ' αυξηθούν οι προσπάθειές του.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Λόνζο Μπολ

Με τα φώτα στραμμένα στον Ζάιον Γουίλιαμς, είναι η ευκαιρία του 22χρονου να λάμψει. Ως τη διακοπή 'έτρεχε' την πιο παραγωγική από τις τρεις σεζόν του στο ΝΒΑ, κινούμενος σε ρυθμούς τουλάχιστον 12 πόντων, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ ανά ματς. Οι Πέλικανς θα πρέπει να υπερβάλλουν για να μπουν στα πλέι οφ, αλλά η δική του απόκριση θα έχει ενδιαφέρον.

Φιλαντέλφια Σίξερς - Σέικ Μίλτον

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τα νούμερά του αφότου ο Μπρετ Μπράουν 'κόντυνε' την πεντάδα του και τον έβαλε δίπλα στον Μπεν Σίμονς, ο 23χρονος γκαρντ θα κληθεί να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και των ευθυνών που θα του επιμεριστούν. Σουτάρει με +45% από το τρίποντο, κάτι που δεν έχει ο Σίμονς, και μοιράζοντας 2.2 ανά ματς, διαθέτει τα στοιχεία να γίνει ο ρυθμιστικός παράγοντας μιας ενδεχόμενης επιτυχίας στην post season.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Ζακ Κόλινς

Ο σέντερ των Μπλέιζερς είχε παίξει μόνο στα πρώτα τρία ματς της σεζόν και φαντάζει δύσκολο να γίνει άξονας λειτουργίας. Εφόσον όμως οι αμυντικές αρετές του καλύψουν τα νώτα της ομάδας του κόουτς Στοτς, τότε οι ισορροπίες μπορούν ν' ανατραπούν για μια ομάδα που θα διεκδικήσει το ακατόρθωτο στα 8 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Γιούτα Τζαζ - Τόνι Μπράντλι

O 22χρονος ψηλός έπαιζε μόνο 10 λεπτά ανά παιχνίδι ως τη διακοπή. Επειδή πάντως ο ρόλος του πρόκειται να είναι διευρυμένος, όλοι κοιτούν τους 15.7 π. - 14.5 ριμπ. - 17. κοψ. ανά 36 λεπτά για να κρίνουν τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει στο σύνολο του Κουίν Σνάιντερ όσο είναι στο παρκέ. Θεωρείται το ιδανικό συμπλήρωμα του Ρούντι Γκομπέρ και μαζί λειτουργούν ως Συμπληγάδες σε όποιον τολμήσει να μπει προς τη ρακέτα. Δεδομένου πως η άμυνα θα κρατήσει τους Τζαζ, αν πετύχει το σχέδιο πολλά μπορούν να δουν τα μάτια μας.

Τορόντο Ράπτορς - O Τζι Ανουνόμπι

Με season high τους 32 πόντους της 1ης Μαρτίου απέναντι στους Νάγκετς ο σμολ φόργουορντ των Ράπτορς είχε πάρει φόρα. Που του κόπηκε απότομα. Αν καταφέρει ν' αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα που είχε όλη τη σεζόν, σταθεροποιώντας την απόδοσή του σε νούμερα που θα κινούνται στα όρια των 15π - 7 ριμπ, τότε ο Νικ Νερς ξέρει ότι η ομάδα του θ' αυξήσει ως ένα βαθμό τις πιθανότητες για διατήρηση των κεκτημένων. Διότι το 46-18 είναι ολίγον τι πλασματικό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK