Οι Κάιρι Έρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ αποφάσισαν για τον κόουτς των Νετς

Οι Κάιρι Έρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ και ΝτιΆντρε Τζόρνταν ήθελαν να παίξουν μαζί. Και το 2019 προτίμησαν τους Νετς από τους Νικς. Το duo των superstars δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Κένι Άτκινσον, με τον κόουτς να φεύγει και τους διοικούντες να βάζουν τους παίκτες στη διαδικασία επιλογής αντικαταστάτη.

O GM των Νετς, Σον Μαρκς ομολόγησε πως 'δεν θα ήταν έξυπνο εξ μέρους μας να ρωτήσουμε τους Ντουράντ και Ίρβινγκ, ποιον σκέφτονται ως τον ηγέτη που θα ήθελαν στον πάγκο'. Είπε την αλήθεια.
AP PHOTO/MARY ALTAFFER

O Κάιρι Έρβινγκ είναι ΝΒΑer από το 2011. Έως τη σήμερον ημέρα, έχει αλλάξει έξι προπονητές. Πάει για την 7ο. O Kάιρι Ίρβινγκ είναι γενικά, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Κάποιοι λένε πως 'διέλυσε' τους Σέλτικς. Εμείς δεν θα σταθούμε σε αυτό, σήμερα. Θα εστιάσουμε στη 'σύμπραξη' με τον Κέβιν Ντουράντ, στους Νετς. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε ό,τι τους αφορά.

Ο γεννημένος στην Αυστραλία πριν 28 χρόνια, Ίρβινγκ είναι NBAer από το 2011. Έκτοτε έχει αλλάξει έξι προπονητές και πάει για τον 7ο. Σε εννέα σεζόν.

Δεν σου λέω ότι τους 'έφαγε' όλους εκείνος. Σου λέω το δεδομένο. Πάμε και στο παρασύνθημα. Πριν τέσσερα χρόνια, ο εν λόγω μαζί με τον Ντουράντ και τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν είχαν συμφωνήσει να βρεθούν κάποια μέρα, στην ίδια ομάδα. Το καλοκαίρι του 2019, που πέρασε στην ιστορία ως αυτό που οι NBAers εξέθεσαν το ΝΒΑ (κάνοντας ό,τι γουστάρουν) αυτό το 'κάποια μέρα' τέθηκε σε λειτουργία. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της free agency, οι τρεις τους ανακοινώθηκαν ως μέλη των Νετς -διαδικασία που θα έλεγες πως είναι χρονοβόρα και άρα ήταν φύσει αδύνατο, να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις στα πρώτα εξήντα δευτερόλεπτα της νόμιμης προθεσμίας. Υγεία να υπάρχει, θα μου πεις και όλα γίνονται. Ο προπονητής του Μπρούκλιν ήταν ο Κένι Άτκινσον. Εξήντα τρία παιχνίδια μετά, δεν ήταν. Και δεν ήταν γιατί το τρίο είχε προτιμήσει τους Νετς από τους Νικς και άρα οι Νετς έπρεπε να σεβαστούν τα 'θέλω' τους.

Σημείωσε πως ο Άκτινσον, ο οποίος έμπαινε στην τέταρτη σεζόν του στον ίδιο πάγκο (θα έλεγες ότι αυτός έβαλε τις βάσεις για να θέλουν να πάνε στο Μπρούκλιν αυτοίπου πήγαν) δεν είχε προλάβει να κοουτσάρει τον ΚD, αφού προερχόταν από τραυματισμό στον αχίλλειο. Εν τω μεταξύ, είχε στη διάθεση του τον Έρβινγκ μόνο σε 20 ματς -πριν μπει στο χειρουργείο, για επέμβαση στον ώμο. Ο Τζόρνταν ήταν ενεργός. Αλλά για αυτόν, θα ήθελα να σημειώσεις πως έπαιζε στην ίδια θέση με ένα από τα καλύτερα prospects του ΝΒΑ, τον Τζάρετ Άλεν, ο οποίος έκανε και μια χαρά δουλειά ως βασικός σέντερ. Κάτι που δεν επηρέασε την απόφαση για την προσθήκη του Τζόρνταν (φευ).

Οι Ντουράντ και Έρβινγκ είχαν και έναν ακόμα φίλο που ήθελαν μαζί τους: τον Ουίλσον Τσάντλερ. Προφανώς και τον πήραν μαζί τους, με τη συμφωνία να ανακοινώνεται στις 8/7. Στις 29/8 το ΝΒΑ ενημέρωσε πως ο 33χρονος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας που βελτιώνει την απόδοση και θα έχανε 25 μεροκάματα. Ξαναλέω, υγεία να υπάρχει.

Μεταξύ όσων έγιναν έως το lockdown λόγω Covid-19 ήταν η σύσκεψη των παικτών, στην οποία παρέστη και ο Ντουράντ για να πει τι θέλει να δει από όλους τους παίκτες (πχ πώς θέλει να παίζει ο Ντινουίντι -φίλος του Έρβινγκ). Μεταξύ άλλων, είπε πως όλοι πρέπει να βελτιώσουν τις συνήθειες τους και πως δεν 'χτίζουν' την κατάλληλη κουλτούρα, αυτήν που θα τους κάνει διεκδικητές του τίτλου. Αυτό φέρεται να ήταν το τελευταίο καρφί στο 'φέρετρο' του Άτκινσον, με το Athletic να επιβεβαιώνει πως το δίδυμο των superstars δεν τον ήθελε για προπονητή.

'Μύριζε' πραξικόπημα

Την ημέρα που έγινε γνωστό πως 'ο καλά να είμαστε να τον θυμόμαστε' δεν θα συνεχίσει να είναι προπονητής του Μπρούκλιν, το Yahoo!Sports έγραψε πως η όλη ιστορία 'μυρίζει' πραξικόπημα. Το κείμενο ξεκινούσε με τη διαπίστωση πως 'το ρολόι με το χρόνο του Κένι Άτκινσον στον πάγκο των Νετς άρχισε να χτυπά, τη στιγμή που οι Ντουράντ και Έρβινγκ εμφανίστηκαν στο κατόπι, όταν ο οργανισμός άλλαξε από μεταγενέστερη σκέψη σε σχετική”. Τόνισε ότι ο Άτκινσον επίσης, δεν ήθελε να μείνει -αφότου κατάλαβε ποια είναι η νέα πραγματικότητα-, κάτι που επαναλάμβανε διαρκώς στους διοικούντες.

Ο Άτκινσον είχε κάνει ό,τι μπορούσε, ώστε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που θα ευνοούσε τους superstar. Επένδυσε στην εξέλιξη των υπολοίπων (που ήταν και το φόρτε του), όσο θα αποθεραπεύονταν τα 'πρώτα βιολιά'. Υπήρξε και άτυχος, καθώς προέκυψαν αρκετοί τραυματισμοί που δεν τον άφησαν να κάνει όσα ήθελε.

Το Yahoo!Sports θύμισε πως το ΝΒΑ είναι λίγκα των παικτών 'και σε ομάδα όπου οι φωνές των superstars μετρούν για τον οργανισμό, είναι δύσκολο να οραματιστής ένα σενάριο όπου οι Ντουράντ και Ίρβινγκ θα ήθελαν να κρατήσουν τον Άκτινσον κοντά”. Το ίδιο μέσο ενημέρωσε πως για αντικαταστάτη, ο Ίρβινγκ ήθελε τον Τάιρον Λου (τον είχε στο Κλίβελαντ), με τον κολλητό των Ντουράντ και Έρβινγκ, Ζακ Βον να τελεί χρέη υπηρεσιακού.

“Είναι επιχείρηση υπηρεσίας και στην παρούσα υπηρετώ αυτούς τους τύπους” είχε δηλώσει ο τελευταίος, μαζί με ότι “έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα και η ικανότητα να προσαρμόζεσαι, να παίρνεις τα περισσότερα από το ταλέντο του ρόστερ, αλλά και να ακούς τις φωνές των Νο1, Νο2, Νο3 και Νο4 παικτών του ρόστερ, είναι σημαντικό. Το να 'χεις αυτήν την σχέση είναι must”.

Με τον όρο 'κουλτούρα' οι Νετς εννοούν κάτι που γίνεται, εφόσον το επιτρέπουν οι παίκτες. Και επιβεβαιώθηκε προ ημερών, όταν η Νew York Post πως οι Ντουράντ και Ίρβινγκ μετέχουν στην επιτροπή που θα αποφασίσει για τον επόμενο προπονητή. Δεν λένε απλά την άποψη τους 'αλλά είναι ωμά ειλικρινείς και δεν θα ήταν έξυπνο από μέρους μας, αν δεν τους βάζαμε στις συζητήσεις. Θέλουμε να λάβουμε υπ' όψιν τι έχουν στο μυαλό τους, σχετικά με τον ηγέτη που χρειάζονται. Επίσης, θέλουν να αναλάβουν αυτήν την ευθύνη, γιατί θέλουν πρωτάθλημα με το Μπρούκλιν", διευκρίνισε ο GM του οργανισμού, Σον Μαρκς. Προφανώς το δίδυμο προωθεί τον Βον, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας, στη 'φούσκα' του Ορλάντο.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Βον είπε πως “θα είμαι ο εαυτός μου και πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Δεν θα περιπλέξω τα πράγματα. Έχω ως στόχο να είμαι συνεπής και να μην αγχωθώ. Να είμαι ψύχραιμος και να διατηρήσω τη σχέση που έχω με αυτούς τους τύπους. Σε αυτό θα βασιστώ. Δεν έχω κάτι να αποδείξω. Έχω βελτιωθεί ως κόουτς, μου αρέσουν οι προκλήσεις, μου αρέσει η προπονητική και θέλω να συνεχίσω να αποδέχομαι τις προκλήσεις, σε αυτήν τη δουλειά”.

Ναι, μιλάει με τους Ντουράντ και Έρβινγκ "γιατί θέλω να ξέρω πώς είναι. Σε κάποιες από τις συζητήσεις μας, έχουμε μιλήσει και για το μπάσκετ. Σε άλλες, μιλήσαμε για τη ζωή. Δεν έχουμε συγκεκριμένο θέμα. Πάμε όπου πάει η κουβέντα. Θέλω να ξέρουν ότι τους σκέφτομαι”. Θα παίξουν αυτά τα παιδιά στο Ορλάντο; "Είναι μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη. Στο τέλος της ημέρας, θέλουμε και οι δύο να νιώθουν άνετα, όταν επιστρέψουν στα παρκέ. Αυτή είναι η προτεραιότητα". Ο Μαρκς εξήγησε ότι ο "Κάιρι είναι καλά, αλλά στην περίπτωση του Κέβιν πρέπει να δούμε αν αξίζει το ρίσκο. Όταν έχεις πολλά λεφτά και το μέλλον σου είναι άρρηκτα συνδεδομένο με δυο τύπους -δηλαδή όλη την ομάδα, αλλά κυρίως αυτούς τους δύο-, πρέπει να γίνουν όλα σωστά. Το τελευταίο που θες, είναι να τους βάλεις χωρίς να είναι έτοιμοι". 'Αρα να μην τους περιμένουμε. Στο 'αντίο' κράτα πως οι Τζόρνταν και Ντινουίντι ήταν θετικοί σε τεστ για κορονοϊό, με τον Τζόρνταν να 'χει πει πως δεν θα πάει στο Ορλάντο, όπου δεν θα είναι και ο Τσάντλερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK