Οι 5 μεγαλύτερες συντριβές των Μπουλς στη μετά-Τζόρνταν εποχή

Σικάγο Μπουλς, η ομάδα που στη μετά-Μάικλ Τζόρνταν εποχή που συνήθισε να χάνει, εύκολα και συχνά με αστρονομικά μεγάλα σκορ.

Οι Τζαμάλ Κρόφορντ (αριστερά), Τζέιλεν Ρόουζ (κέντρο) και Έντι Κάρι (δεξιά) των Σικάγο Μπουλς διαμαρτύρονται στον διαιτητή του αγώνα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς για το NBA 2002-2003, Σαν Αντόνιο, Κυριακή 16 Μαρτίου 2003
Οι Τζαμάλ Κρόφορντ (αριστερά), Τζέιλεν Ρόουζ (κέντρο) και Έντι Κάρι (δεξιά) των Σικάγο Μπουλς διαμαρτύρονται στον διαιτητή του αγώνα με τους Σαν Αντόνιο Σπερς για το NBA 2002-2003, Σαν Αντόνιο, Κυριακή 16 Μαρτίου 2003 AP PHOTO/ERIC GAY

Οι Σικάγο Μπουλς βρίσκονται σε αναβρασμό (και) φέτος. Οι 8 σερί ήττες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ήταν ενδεικτικές της κατάστασης. Η ομάδα του Τζίμι Μπόιλεν φαίνεται πως θα πετάξει ακόμα μια σεζόν στα σκουπίδια, μένωντας εκτός playoffs και εδραιώνοντας τη φήμη της ομάδας που δεν μπορεί να αποτελέσει ευνοϊκό προορισμό για αξιόλογους free agents του ΝΒΑ. Αφού πρώτα η Νίκη Μπάκουλη βρήκε τους άμεσους ενόχους αυτής της παρακμής των Μπουλς, τώρα το Contra.gr αποτυπώνει τον χάρτη με τις πληγές των 'ταύρων', τα βράδια που η αποκαθήλωση του Βασιλιά προκάλεσε συλλογικό πόνο σε όσους την παρακολούθησαν, τα βράδια που η μελωδία της παρακμής έμοιαζε εκκωφανική. Ιδού οι μεγαλύτερες συντριβές:

Με τους Μπόστον Σέλτικς: 77-133

Σεζόν: 2018-2019

To franchise record, η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του συλλόγου, σε ένα πραγματικό ναυάγιο για τους 'ταύρους', την πρώτη 'τραγικοκωμική' εμφάνιση της ομάδας επί τεχνικής ηγεσίας Μπόιλεν.

Με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς: 74-127

Σεζόν: 2001-2002

Είμαστε σε αγώνα Μπουλς-Ντιτρόιτ Πίστονς εκείνης της σεζόν και ο Μάικλ Κάρι μαρκάρει τονΤζέιλεν Ρόουζ
Είμαστε σε αγώνα Μπουλς-Ντιτρόιτ Πίστονς εκείνης της σεζόν και ο Μάικλ Κάρι μαρκάρει τονΤζέιλεν Ρόουζ AP PHOTO/PAUL WARNER

O γερόλυκος Τσαρλς Όκλι, ο Γκρεγκ Άντονι, ο Ρον Μέρσερ, ο Μπραντ Μίλερ κι ένας πιτσιρικάς Τάισον Τσάντλερ συμμετείχαν σε μια ομάδα που προσπαθούσε να αποκτήσει λόγο ύπαρξης στο NBA, να δώσει κάποιο στίγμα ανταγωνιστικότητας. Η αρμάδα του Κέβιν Γκαρνέτ ήταν απλά ισοπεδωτική.

Με τους Ιντιάνα Πέισερς: 89-140

Σεζόν: 2002-2003

Ο Τζέιλεν Ρόουζ των Ιντιάνα Πέισερς μαρκάρει τον Ρον Αρτέστ των Σικάγο Μπουλς
Ο Τζέιλεν Ρόουζ των Ιντιάνα Πέισερς μαρκάρει τον Ρον Αρτέστ των Σικάγο Μπουλς AP PHOTO/STEPHEN J. CARRERA

O Έντι Κάρι, ο Τζαμάλ Κρόφορντ, ο Ρότζερ Μέισον (που πέρασε και από την Ελλάδα), ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (με θητεία στον Ολυμπιακό), ο Τζέιλεν Ρόουζ και ο Έντι Ρόμπινσον συνέθεσαν μια ομάδα που με προπονητή τον θρύλικο Μπιλ Κάρτραϊτ προσπάθησε να παρατάξει ποιότητα και εμπειρία στα παρκέ. Ούτε το ένα ούτε το άλλο φάνηκαν ποτέ. Η ομάδα έκλεισε τη σεζόν με ρεκόρ 30-52 και με μια τρομακτική ήττα από τους Πέισερς του Ρέτζι Μίλερ.

Με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: 94-143

Σεζόν: 2017-2018

H ομάδα-ναυάγιο του Φρεντ Χόιμπεργκ, κατάφερε να διαλυθεί από το Γκόλντεν Στέιτ, που σε εκείνο το παιχνίδι είχε παραταχθεί χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ και τον Ντρέιμοντ Γκριν. Ο Λάουρι Μάρκανεν και ο Κρις Νταν υπήρχαν σε εκείνη την ομάδα των Μπουλς, ως 'φάροι' μιας κάποιας ανάπτυξης και επίθεσης προς το μέλλον, που ακόμα... αναμένεται.

Με τους Ορλάντο Μάτζικ: 68-115

Σεζόν: 1998-1999

Είμαστε στη σεζόν 2006-2007 και ο Μπεν Γκόρντον διεκδικεί την μπάλα από τον Τζαμίρ Νέλσον
Είμαστε στη σεζόν 2006-2007 και ο Μπεν Γκόρντον διεκδικεί την μπάλα από τον Τζαμίρ Νέλσον AP PHOTO/NAM Y. HUH

Ο Ρον Χάρπερ, ο Μπιλ Γουένινγκτον, ο Τόνι Κούκοτς και 'διάφοροι άλλοι'. Δεν υπάρχει τίτλος ή κάτι που να περιγράφει έστω τυπικά αυτήν τη σεζόν των Μπουλς, που εξελίχθηκαν σε τίποτα περισσότερο από έναν σάκο του μποξ για όλες τις ομάδες της λίγκας.

Bonus: Με τους Μαιάμι Χιτ: 49-82

Σεζόν: 1998-1999

Ομάδα του NBA που ολοκλήρωσε αγώνα πετυχαίνοντας λιγότερους από 50 πόντους; Βάλτε 'Μπουλς' και το λύσατε το σταυρόλεξο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK