Οι Αμερικανοί παίκτες δεν νοιάζονται για την Team USA

Η -τεράστια- αγορά της Κίνας έχει κάνει τους ΝΒΑers να είναι πιο δεκτικοί και πρόθυμοι ως προς το να φορέσουν το εθνόσημο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο (31/8-15/9). Δηλαδή, οι μη Αμερικανοί ΝΒΑers, γιατί η Team USA έζησε την 20η απώλεια. Τι έχει συμβεί;

O Πόποβιτς άκουσε τον Κεμπα Ουόκερ να λέει πως "είναι τιμή μου να παίζει για έναν θρύλο όπως ο 'Ποπ'" μετά τα απανωτά "σβήσε το όνομα μου από τη λίστα" άλλων
O Πόποβιτς άκουσε τον Κεμπα Ουόκερ να λέει πως "είναι τιμή μου να παίζει για έναν θρύλο όπως ο 'Ποπ'" μετά τα απανωτά "σβήσε το όνομα μου από τη λίστα" άλλων AP

Από τους 11 Αμερικανούς παίκτες που υπήρχαν στην τελευταία All-NBA team, μόνο ένας υπάρχει ακόμα στη λίστα με τους παίκτες που κάλεσε ο Γκρεγκ Πόποβιτς, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8-15/9). Για να μη σε κουράζω, είναι ο Κέμπα Ουόκερ. Όλοι οι άλλοι αποσύρθηκαν. Το The Ringer θύμισε πως το 2002, όταν οι ΗΠΑ κατάφεραν να τερματίσουν 6ες στο Παγκόσμιο της Ινδιανάπολης, στο ρόστερ υπήρχαν 7 All-Stars και 2 που έγιναν τη σεζόν που ακολούθησε (Μπεν Ουάλας, Σον Μάριον): "Ήταν η χειρότερη παρουσία αμερικανικής ομάδας, στην ιστορία της διοργάνωσης και 'κούμπωσε' με το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας και την ήττα από την Ελλάδα, στην Σαϊτάμα".

O Marvin Bagley IIIl προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και μετά αποφάσισε πως θέλει να αφοσιωθεί στον εαυτό του
O Marvin Bagley IIIl προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και μετά αποφάσισε πως θέλει να αφοσιωθεί στον εαυτό του AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ ενημέρωσε την Κυριακή πως δεν θα συνεχίσει με την Team USA, δύο μέρες πριν αρχίσει η δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας των Αμερικανών. Αρχικώς, ο παίκτης των Κινγκς είχε επιλεγεί για τη select team (θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως). Πριν τελειώσει η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας, ο Πόποβιτς τον ενημέρωσε πως πήρε προαγωγή. Κάτι που προφανώς ήταν αδιάφορο για τον 20χρονο, που προτιμήθηκε από το Σακραμέντο έναντι του Λούκα Ντόντσιτς στο 2018 ΝΒΑ draft. Εξ ου και κατέληξε στο ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ατομική βελτίωση, εν όψει της νέας σεζόν. Αν άνοιξε μύτη; Ούτε καν. Βλέπεις, ήταν η 17η διαγραφή από τη λίστα των παικτών που είχαν επιλεγεί αρχικά -και δήλωσαν μη διαθέσιμοι ή 'κόπηκαν'. Ο 'Ποπ' έχει 4 ημέρες προπονήσεων και άλλα τόσα φιλικά (με Ισπανία στις 16/8, με Αυστραλία στις 22/8 και στις 24/8 και με Καναδά στις 26/8), για να 'στρώσει' την ιστορία. Στις 17 του μήνα, θα 'χουμε τους 12.

Σήμερα, έχουν μείνει να προπονούνται υπό τις οδηγίες του κόουτς των Σπερς οι 9 από τους 29 που είχε καλέσει για την Team USA και τη select team. Δηλαδή, και ανερχόμενους που δεν θα έπαιζαν απαραίτητα στην Κίνα, αλλά σίγουρα θα τους φαίνονταν χρήσιμες οι εμπειρίες και οι εικόνες, εν όψει μελλοντικών συμμετοχών. Για την ιστορία, ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν έλαβε καν πρόσκληση, γιατί έχασε το μεγαλύτερο μέρος από το Summer League του Λας Βέγκας (έκανε ένα γκεστ σταρ με τους Πέλικανς) λόγω γονάτου. Αν λάμβανε, θα ήταν για τη select team -όπως έγραψε ο Μαρκ Στάιν στους The New York Times.

Όταν χτύπησε ο Μάρκους Σμαρτ, από τους 'select' προωθήθηκε ο Ντι Άρον Φοξ. Προαγωγή πήραν και οι Ντέρικ Ουάιτ και Τζο Χάρις. Ο δεύτερος γιατί είναι σουτέρ και ο πρώτος γιατί είναι κοντός -από τους οποίους έχουν 'ξεμείνει' οι Αμερικανοί στην παρούσα φάση, με τους Σμαρτ (κνήμη) και Κάιλ Λόουρι (αντίχειρας) να είναι εκτός- και είχε θετική παρουσία σε ένα 'οικογενειακό' παιχνίδι. Update: τα ξημερώματα της Τρίτης 13/8 ο Λόουρι ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να συνεχίσει και πλέον υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Update 2 (17/8): αποσύρθηκε ο PJ Τάκερ, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

 

Ποια, όμως, είναι τα παιδιά του 'Ποπ' (με ηλικία, θέση, ομάδα και τον χρόνο συμμετοχής που είχαν κατά μέσο όρο ανά αγώνα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο); Πρώτα ας δούμε κάτι άλλο: ο Μέισον Πλάμλι επελέγη αντί του Ντάμιαν Λίλαρντ και ο Θαντέους Γιανγκ αντί του Άντονι Ντέιβις -για να 'κοπεί' μετά από το ματς μεταξύ της Blue και της White ομάδας. Εκτός έθεσε εαυτόν και ο 22χρονος σούτινγκ γκαρντ των Κλίπερς, Λόντρι Σάμετ (από τη select team), με τους υπεύθυνους να καλούν τον 28χρονο Τόρεϊ Κρεγκ της διετούς εμπειρίας στο ΝΒΑ και των 593 πόντων. Το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της select team αποθεώθηκε από τους συναδέλφους και τους προπονητές του.

> Κεμπά Ουόκερ (29, πόιντ γκαρντ, Σέλτικς -34.9'' ανά αγώνα)

> Ντέρικ Ουάιτ (25, πόιντ γκαρντ, Σπερς -25.8'' ανά αγώνα).

> Ντι Άρον Φοξ (21, πόιντ γκαρντ, Κινγκς -31.4'' ανά αγώνα)

> Ντόνοβαν Μίτσελ (22, γκαρντ, Τζαζ -33.7'' ανά αγώνα)

> Μάρκους Σμαρτ (25, γκαρντ, Σέλτικς -27.5'' ανά αγώνα)

> Τζο Χάρις (27, σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ, Νετς -30.2'' ανά αγώνα)

> Τζέιλεν Μπράουν (22, σμολ φόργουορντ/σούτινγκ γκαρντ, Σέλτικς -25.9'' ανά αγώνα)

> Κρις Μίντλετον (28, σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ, Μπακς -31.1'' ανά αγώνα)

> Τζέισον Τέιτουμ (21, σμολ φόργουορντ, Σέλτικς -31.1'' ανά αγώνα)

> Χάρισον Μπαρνς (27, φόργουορντ, Κινγκς -33.9''ανά αγώνα)

> Κάιλ Κούζμα (24, φόργουορντ, Λέικερς -33.1'' ανά αγώνα)

> Μέισον Πλάμλι (29, πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Νάγκετς -21.1'' ανά αγώνα)

> Μπρουκ Λόπεζ (31, σέντερ, Μπακς -28.7'' ανά αγώνα)

> Μάιλς Τέρνερ (23, σέντερ, Πέισερς -28.6'' ανά αγώνα)

Στη συνέχεια θα δεις και ποιοι θα μπορούσαν να είναι στην Team USA, αλλά είτε 'κόπηκαν' είτε αποχώρησαν (γιατί είναι σε χρονιά που λήγει το συμβόλαιο ή στην πρώτη σεζόν νέου συμβολαίου ή γιατί θέλουν να ξεκουραστούν με τη σεζόν να αρχίζει νωρίς και να τελειώνει αργά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες να επίκεινται ή γιατί έχουν τραυματισμούς). Ο Λόουρι είπε πως ο κύριος λόγος που θέλει να παίξει στην Κίνα είναι διότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα του, εν τούτοις δεν σκέφτονται όλοι έτσι. Ίσως γιατί δεν έχουν πάρει όλοι πρωτάθλημα. Αυτήν την κατηγορία ("δεν έρχομαι, διότι θέλω να επικεντρωθώ στην ομάδα μου") την 'έφτιαξαν' οι Ντέιβις, Τζέιμς Χάρντεν και Λίλαρντ, με τον Τομπάιας Χάρις να το τερματίζει ειδοποιώντας "να σβήσει το όνομα μου από τα υπ όψιν". Kαι για να σε προλάβω, όχι δεν τον δίκασε κανείς.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δυναμική της Team USA θα μπορούσε να είναι πολύ πιο μεγάλη. Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στην Κίνα είναι άσχετοι. Δεν είναι, όμως, ανίκητοι. Μένει να δούμε αν θα τους κάνει τέτοιους ο Πόποβιτς ή αν θα δούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Παγκόσμια Κύπελλα της ιστορίας. Και μη ξεχνάς πως ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, όπου θα πάνε όλοι. Εκεί δεν θα 'χει "σβήστε με από τα υπ' όψιν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK