Οι Ελληνες οπαδοί έμαθαν τον Ντόντσιτς να μη νιώθει

O Λούκα Ντόντσιτς απάντησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση του Σακίλ Ο Νιλ, που αφορούσε το πόσο τον βοήθησαν οι οπαδοί της Ευρώπης να διαχειριστεί αυτά του ΝΒΑ -μαζί με την πίεση. Ο 21χρονος ανέφερε πρώτη την Ελλάδα.

O Λούκα Ντόντσιτς πήρε την τελευταία επίθεση του τέταρτου ματς των Μαβς με τους Λέικερς, έχοντας μπροστά του τον Καγουάι Λέοναρντ, με ψυχολογία ότι ήταν... στο 3ο λεπτό του ματς.
O Λούκα Ντόντσιτς πήρε την τελευταία επίθεση του τέταρτου ματς των Μαβς με τους Λέικερς, έχοντας μπροστά του τον Καγουάι Λέοναρντ, με ψυχολογία ότι ήταν... στο 3ο λεπτό του ματς. KEVIN C. COX/POOL PHOTO VIA AP

Ο Σακίλ Ο Νιλ ήταν από τους λίγους που δεν εξεπλάγησαν ιδιαίτερα με τον τρόπο που τελείωσε το τελευταίο παιχνίδι των Μαβς με τους Κλίπερς ο Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σλοβένος, ο οποίος γενικά κυκλοφορεί χρόνια στα παρκέ ως 'άνιωθος' (δεν θα έλεγες πως είναι από τους πιο εκδηλωτικούς παίκτες) ομολόγησε πως 'έζησα ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα που 'χω ζήσει ως παίκτης', στη φάση που είδες από πάνω και έκανε το 2-2 στη σειρά. Βέβαια, ο ίδιος τύπος έχει πάρει πάνω του τη μοίρα του Ντάλας σε αυτά τα playoffs από την πρεμιέρα, όταν τα έκανε όλα αλλά ήταν μόνος. Στο δεύτερο παιχνίδι είχε και παρέα, όπως ενημέρωνε πως θα ήταν χρήσιμο να λήξει κάπου εδώ η έρευνα για το νέο μεγάλο superstar του ΝΒΑ.

Αν υπήρξε κάποιος που εξακολουθούσε να 'χει τις αμφιβολίες του, τις 'ξεδιάλυνε' στο 135-133 των 43 πόντων, 17 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψιμάτων, μιας τάπας και 7 λαθών του 21χρονου, με αποκορύφωμα αυτό που έκανε στο φινάλε -στηριζόμενος στο τραυματισμένο πόδι (είχε χτυπήσει τον αριστερό αστράγαλο στο τρίτο ματς), αλλά αυτό ήταν κάτι που έκρυψε πολύ καλά. Σημείωσε επίσης, πως πάνω του είχε τον Καγουάι Λέοναρντ και ότι οι Μαβς δεν είχαν ενεργό τον Πορζίνγκις -πονούσε στο γόνατο. Όπως γενικά κρύβει την ενόχληση του, σε αυτά που ακούει από τους αντιπάλους. “Προσπαθώ να τους αγνοήσω και να απολαύσω αυτό που κάνω” εξηγεί.

Ξεκίνησα με τον Σακίλ Ο Νιλ. Θα συνεχίσω με αυτόν, καθώς όπως είπε στην εκπομπή “Inside the NBA” του ΤΝΤ θα ήταν χρήσιμο να ηρεμήσουν όλοι με όσα λένε για τον Ντόντσιτς, γιατί όπως είπε 'είναι εκπληκτικός, αλλά δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά'. Ο ίδιος άνθρωπος είχε πει από το Γενάρη του 2019 πως 'αυτό το παιδί είναι εξαιρετικός παίκτης'. Οπότε μάλλον εννοούσε πως ακόμα δεν έχουμε δει το 'ταβάνι' του νεαρού που ομολόγησε ότι στο -21 του τέταρτου ματς δεν ένιωσε κάτι. Άγχος ή οτιδήποτε άλλο 'γιατί υπήρχε ακόμα πολύς χρόνος και πιστεύαμε στην ομάδα μας'.

Ο Shaq μίλησε με τον Σλοβένο -αρχικά στη γλώσσα του, ρωτώντας 'πώς είσαι;' με το υπόλοιπο πάνελ της εκπομπής να μένει άναυδο. Μετά -στα αγγλικά- τον ρώτησε αν τα παιχνίδια που έκανε στην Ευρώπη, μπροστά σε κοινά που ξέρουν να δημιουργούν ατμόσφαιρα ("έχω δει videos αυτών των κοινών και πόσο δύσκολα είναι"), ήταν η εμπειρία που τον βοήθησε να ανταπεξέλθει των προκλήσεων των κοινών του ΝΒΑ -και να αυξήσει την αντοχή του στο trash talking.

"Υπάρχουν κάποια πολύ δύσκολα κοινά στην Ευρώπη, ειδικά στην Ελλάδα, τη Σερβία και την Τουρκία. Αυτά είναι τα πιο δύσκολα. Κάνουν δύσκολο ακόμα και το να μπορείς να ακούσεις τι σου λέει ο συμπαίκτης που έχεις δίπλα σου -τόσο δυνατές είναι οι φωνές τους. Έμαθα πολλά. Όπως ότι υπ' αυτές τις συνθήκες, πρέπει να εμπιστεύεσαι τους συμπαίκτες σου και τους προπονητές σου. Πηγαίνετε όλοι μαζί εναντίον όλων. Ναι, έμαθα πολλά -ως προς αυτό- στην Ευρώπη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK