Οι Λέικερς έστειλαν μήνυμα, οι Μπακς ακόμα το γράφουν

Μπακς και Λέικερς έκαναν το 1-1 στις σειρές με Μάτζικ και Μπλέιζερς, αντίστοιχα. Οι Αμερικανοί εξήγησαν πως οι 'Λιμνάνθρωποι' έστειλαν μήνυμα, ενώ τα 'Ελάφια' ακόμα παλεύουν να το 'συνθέσουν'.

Εκτός παρκέ είναι δυο πολύ καλοί φίλοι. Εντός των τεσσάρων γραμμών και με το Πόρτλαντ να προηγείται 1-0 της σειράς των playoffs, ο ΛεΜπρον Τζέιμς μέχρι που 'πήρε' επιθετικό φάουλ από τον Καρμέλο Άντονι.
Εκτός παρκέ είναι δυο πολύ καλοί φίλοι. Εντός των τεσσάρων γραμμών και με το Πόρτλαντ να προηγείται 1-0 της σειράς των playoffs, ο ΛεΜπρον Τζέιμς μέχρι που 'πήρε' επιθετικό φάουλ από τον Καρμέλο Άντονι. (KIM KLEMENT/POOL PHOTO VIA AP

Συγκριτικά με όσα έγιναν στην πρεμιέρα της σειράς των Μπακς με τους Μάτζικ, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Δηλαδή, το Μιλγουόκι εξακολουθεί να αναζητά τον τρόπο να σταματήσει τον Νίκολα Βούτσεβιτς, ο οποίος σε 35 λεπτά συμμετοχής είχε 32 πόντους, με 13/23 σουτ, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα και 3 λάθη. Όπως γράφει το CBS Sports 'αυτός ο τύπος δεν είναι flashy και δεν προκαλεί τρελό ενθουσιασμό, αλλά είναι πραγματικά καλός στο μπάσκετ. Εδώ και χρόνια είναι μηχανή double double και με το βελτιωμένο τρίποντο έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολος στο μαρκάρισμα, κάτι που ανακάλυψαν οι Μπακς'.

Επίσης, το Μιλγουόκι δεν βρήκε το πώς θα γίνει να μη σημαδεύουν τον Μπρουκ Λόπεζ οι 'Μάγοι' και να σκοράρουν κατά το δοκούν. Το στοιχείο που έκανε την ήττα του πρώτου αγώνα, σε νίκη των 'Ελαφιών' (111-96) ήταν ότι από το 39% που 'χε το Ορλάντο στα τρίποντα, τα ξημερώματα μέτρησε 21.2%. Δες και μόνος σου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διευκρίνισε πως δεν ήταν ο φόβος, αλλά η επείγουσα ανάγκη που ανάγκασε την παρέα του να μπει έτοιμη από την εκκίνηση του αγώνα (έφτασε στο +23 στο πρώτο δωδεκάλεπτο). Κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία της ρακέτας, από όπου δεν έβαλαν πόντο οι Μάτζικ σε αυτό το διάστημα (είχαν ένα 0/13). Μετά έμειναν και για κοντά οκτώ λεπτά, χωρίς καλάθι. Παρ' όλα αυτά, μείωσαν στους 9 στην τέταρτη περίοδο (101-92, έχοντας επιστρέψει και από το -20 που ήταν στη λήξη της τρίτης περιόδου), με τον Βούτσεβιτς να είναι ο ηγέτης. Ωστόσο, ουδείς συμπαίκτης του σκόραρε περισσότερους από 12 πόντους, συνολικά. Στη λίστα αυτή δεν άνηκαν πάλι, οι Άαρον Γκόρντον και Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς, που είναι τραυματίες.

"To Mιλγουόκι άφησε το Ορλάντο να είναι στο παιχνίδι και τελικά, να νιώσει καλά με τον εαυτό του -αν αναλογιστεί κανείς πόσα λάθη και άστοχα σουτ είχε κάνει ήδη. Είναι το αουτσάιντερ που δεν έχει κάτι να χάσει και άρα το Μιλγουόκι θα έπρεπε να 'χει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να δείξει το μενταλιτέ του. Αντ' αυτού, ακόμα προσπαθεί να καλύψει έναν All Star που αγνοείται", γράφει το NBA.com, που τονίζει "οι Μπακς δεν ανταγωνίζονται μόνο τους αντιπάλους στην Ανατολή, αλλά αντιμετωπίζουν ουσιαστικά τις προσδοκίες και τα 'φαντάσματα' του παρελθόντος τους. Είχαν υπάρξει θεαματικοί το 2019 και έγιναν απογοήτευση των playoffs, πριν ξαναγίνουν θεαματικοί -έως το lockdown-και τώρα είναι κάπου στο ντεμί".

Ενόσω ο Greek Freak έδινε 28 πόντους (9/18 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 7/8 βολές) και 20 ριμπάουντ (ισοφάρισε το season high), 5 ασίστ και 7 λάθη σε 32', ο Κρις Μίντλετον ήταν και πάλι άφαντος. Αυτό το παιδί είναι σαν να 'χει χάσει τον προσανατολισμό του στη 'φούσκα'. Σε 31 λεπτά συμμετοχής είχε 1/8 σουτ (συμπεριλαμβανομένου του 0/4 από την περιφέρεια). Μοίρασε μεν 6 ασίστ, κατέβασε και 5 ριμπάουντ, αλλά τα 5/20 σουτ που 'χει στα δυο πρώτα ματς της σειράς είναι πρόβλημα. Ο προπονητής του δήλωσε βέβαιος, πως θα το 'στρώσει'. Όπως δήλωσε και αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα θυμίσουν -σύντομα- τι τους έκανε την καλύτερη ομάδα στην άμυνα, πριν το lockdown. Μέσα στη 'φούσκα' δεν έχουν δώσει το 'είναι' τους σε αυτό το κομμάτι. Το παρήγορο είναι πως τα ξημερώματα είχαν κάποιες αναλαμπές.

Επίσης παρήγηρο ήταν πως ο Πατ Κόνανγκτον δοκίμασε οκτώ σουτ από την περιφέρεια και έβαλε τα 5, για να γίνει ο τρίτος σκόρερ της παρέας του με 15 πόντους. Δεύτερος ήταν ο Λόπεζ, με 20. Γενικά, όμως δεν θα έλεγες πως οι Μπακς έστειλαν κάποιο μήνυμα. Ότι έκαναν εμφάνιση από αυτές που ξεκαθαρίζουν πράγματα. Αυτό το έκαναν οι Λέικερς στο 111-88 επί των Μπλέιζερς.

Θέλαμε να βγούμε στο παρκέ με αίσθηση απόγνωσης” εξήγησε ο Άντονι Ντέιβις, αφότου το +8 της πρώτης περιόδου, έγινε +17 στο ημίχρονο και +30 στο τέλος της τρίτης πράξης, όταν αποχώρησε ο Ντάμιαν Λίλαρντ με εξάρθρωση του δείκτη. Κατά συνέπεια, η Dame Time έχει φύσει αδύνατη. Όχι ότι αυτό χαλάρωσε τους Λέικερς, που έως τότε είχαν κρατήσει τους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ στα 12/30 σουτ.

Το 15.6% στα τρίποντα της πρεμιέρας, εξελίχθηκε σε 36.8%, με την άμυνα να γίνεται κάπως ασφυκτική (όπως κατάλαβαν όλοι από τους μόλις 19 πόντους που 'χαν οι Μπλέιζερς στην πρώτη περίοδο). Οι “Λιμνάνθρωποι” σκόραραν 14 που είναι ρεκόρ οργανισμού στην postseason, σε 38 προσπάθειες. Οι ΜακΓκι, Χάουαρντ και Ουέιτερς ήταν οι μόνοι που δεν έκαναν την προσπάθεια τους από την περιφέρεια. Οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντάντλι ήταν αυτοί που δοκίμασαν την τύχη τους, αλλά δεν σκόραραν. Όλοι οι άλλοι έδωσαν τουλάχιστον από ένα. Παρεμπιπτόντως, ο King είχε 4/11 σουτ, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 λάθη, σε 27 λεπτά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα, αν δεν αναλάμβανε να ρεφάρει για την 'εξαφάνιση' του πρώτου αγώνα ο Ντέιβις (31π., με 13/21 σουτ και 11 ριμπ., σε 29 λεπτά συμμετοχής).

Το Sports Illustrated εξήγησε πως το ψηλό σχήμα του Πόρτλαντ, με το συνδυασμό των Νούρκιτς και Ουάιτσαϊντ δεν έδωσε box out, με τους Ντέιβις, ΜακΓκι και Χάουαρντ να κάνουν δουλίτσα γύρω από τη ρακέτα. Επίσης, πήραν 50 ριμπάουντ, έναντι των 41 των Μπλέιζερς που περίμεναν την μπάλα, ενώ οι άλλοι την κυνηγούσαν.

Στα άλλα ζευγάρια, οι Χιτ είναι στο 2-0 επί των Πέισερς (109-100), ενώ στο 2-0 είναι και οι Ρόκετς με τους Θάντερ (111-98). Σημειωτέον, το Χιούστον έκανε νέο ιστορικό ρεκόρ, επιχειρώντας 56 τρίποντα. Έβαλε τα 19. Ο Τζέιμς Χάρντεν είπε πως η άμυνα ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα, με την Οκλαχόμα Σίτι να 'χει 39 πόντους στο δεύτερο μισό. Προφανώς οι 'Ρουκέτες' ήταν γεμάτες ενέργεια, αφού δεν ξόδευαν τίποτα στην επίθεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK