Οι Μπακς χωρίς Αντετοκούνμπο πνίγηκαν στα ρηχά

Ήττα στην παράταση από τους αποδεκατισμένους Χιτ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει εκτός ματς λόγω αποβολής. Μια βραδιά εφιάλτης για τους Μιλγουόκι Μπάκς.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς των Μαϊάμι Χιτ σουτάρει, ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ τον επιτηρεί, κατά τη διάρκεια της παράτασης του αγώνα Μπακς-Χιτ, στο Μιλγουόκι
Ο Γκόραν Ντράγκιτς των Μαϊάμι Χιτ σουτάρει, ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ τον επιτηρεί, κατά τη διάρκεια της παράτασης του αγώνα Μπακς-Χιτ, στο Μιλγουόκι AP

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν εκτός ομάδας, καθώς βρισκόταν στο μαιευτήριο αγκαλιά με το νεογέννητο παιδί του. Οι Ντιόν Γουέιτερς και Τζέιμς Τζόνσον ήταν νοκ άουτ, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών. Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν μπροστά τους έναν ευάλωτο αντίπαλο, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παραδώσουν showtime και να χαρίσουν στο κοινό τους μια εύκολη νίκη. "Όχι απόψε", εικάζουμε πως μονολόγησε ο Μπαμ Αντετμπάγιο και ίσως να τον άκουσε και ο Τζάστις Γουίνσλοου, βάζοντας μπρος ένα σχέδιο απόδρασης από το 'Fiserv Forum', βγάζοντας παράλληλα νοκ άουτ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έμοιαζε παράτολμο και ανυπέρβλητα δύσκολο, αλλά συνέβη.

To ξεκίνημα έμοιαζε ιδανικό για τους Μπακς και το φινάλε του 1ου ημιχρόνου, με το 70-53 στον πίνακα του σκορ, έμοιαζε με προμήνυμα μιας οργιαστικής βραδιάς. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δώσει ήδη το σύνθημα, σημειώνοντας 29 πόντους και διαμορφώνοντας μια στατιστική επίδοση που φώναζε "party στο σπίτι μας" με 17 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 8 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα έδειξε υπομονή, είδε τον Γουέσλι Μάθιους, τον Έρικ Μπλέντσο, τον Κάιλ Κόρβερ και τους υπόλοιπους παίκτες των 'Ελαφιών' να επιδίδονται σε βιαστικά μακρινά σουτ και με σφιχτή άμυνα, δημιούργησαν συνθήκες ανατροπής. Όταν η διαφορά έφτασε το +21 (74-53), η συμμορία της ανατροπής ξεκίνησε δουλειά. Με τους Μπακς να 'σπάνε καλάθια' σουτάροντας με 8/29, οι Χιτ διαμόρφωσαν ένα επί μέρους σκορ 78-52, φτάνοντας στη νίκη. Ο ρούκι Κέντρικ Ναν έκανε μια ονειρεμένη, 'ενήλικη' βραδιά με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ μαζί με τον Γκόραν Ντράγκιτς, που πέτυχε 25 πόντους, άλλοι 5 παίκτες των Χιτ έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Επίσης, ο Αντεμπάγιο έδειχνε θυμωμένος, έδειχνε "τίποτα δεν θα περάσει από την ρακέτα μας" θυμωμένος.

Το σημείο-κλειδί

Η αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα της παράτασης με 6 φάουλ έδωσε το έναυσμα στους Χιτ για να φτάσουν στη νίκη με το ιλιγγιώδες τελικό σκορ 131-126. Οι Μπακς χωρίς τον Giannis να δημιουργεί σκορ στο 1 εναντίον 1, να πιέζει στην αντίπαλη ρακέτα για το επιθετικό ριμπάουντ και να αποτελεί μόνιμη απειλή σε άμυνα και επίθεση, έμοιαζαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο, απέναντι σε μια ομάδα που αποδείκνυε περίτρανα ότι μπορούσε να θριαμβεύσει και χωρίς τον star player της (Μπάτλερ) στο γήπεδο.

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK