Οι παίκτες που εμπιστεύονται περισσότερο οι κόουτς της Ευρωλίγκας

Σε ποιους παίκτες εμπιστεύονται οι Ντέιβιντ Μπλατ και Ρικ Πιτίνο την αρχή, αλλά και το τέλος κάθε ματς, η μόνη σταθερά του Ομπράντοβιτς, η δεδομένη -χρονικά- ξεκούραση των ηγετών της Μακάμπι και η 'παραφωνία' της Ρεάλ.

Οι παίκτες που εμπιστεύονται περισσότερο οι κόουτς της Ευρωλίγκας

Η NewStats συνεργάστηκε με εταιρεία εκ των κορυφαίων στην οπτικοποίηση δεδομένων που αφορούν αθλητικές αναλύσεις και στρατηγικές, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά στο baseball και το ποδόσφαιρο, την Positive Residual. Δουλειές της απολαμβάνεις και στο Τhe Ringer. Μια δημοσιεύτηκε στο τελευταίο άρθρο, με τίτλο " The Five Need-to-Know Facts About James Harden's Face-Melting Scoring" και είναι αυτή.

Μεταφορές ή δανεισμοί και προσαρμογές όσων δημιουργεί η εν λόγω εταιρεία, σε άλλα δεδομένα, υπάρχουν πια και στην Ευρώπη. Ο λόγος τώρα, που η NewStat συνεργάστηκε με την Positive Residual, ήταν για να δούμε όλοι πώς χρησιμοποιεί ο κάθε προπονητής τους παίκτες, στις ομάδες της Ευρωλίγκας, ανάλογα με το πού βρίσκεται το κάθε ματς.

Εξυπακούεται πως θα αρχίσουμε από τα δικά μας και από το παιχνίδι που θα κάνει χρονικά πρώτο τζάμπολ.

Φενέρμπαχτσε

Οι παίκτες που εμπιστεύονται περισσότερο οι κόουτς της Ευρωλίγκας

Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στις 19.30, ως πρωτοπόρος της ιστορίας με 17 νίκες και 2 ήττες. Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα ήταν εναντίον της Χίμκι, στη Ρωσία. Το προηγούμενη στην τέταρτη αγωνιστική.

Όπως μπορείς να δεις από τον χάρτη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει πολλές σταθερές. Εννοώ ότι σε απόλυτο βαθμό η πρώτη πεντάδα αφορά μόνο έναν παίκτη. Και είναι ο Νικολό Μέλι. Από εκεί και πέρα, συνήθως ξεκινά και τον Σλούκα και μετά υπάρχει μια άνεση επιλογής μεταξύ των Άλι, Γκριν, Ντατόμε, Γκούντουριτς, Βέσελι, Κάλινιτς και Ντουβερίογλου.

> Οι Άλι, Ντατόμε, Γκούντουριτς, Κάλινιτς και ο Λοβέρν ή ο Βέσελι είναι αυτοί που 'κλείνουν' τις κανονικές περιόδους.

> Οι Σλούκας, Γκούντουριτς και Κάλινιτς επιστρατεύονται στάνταρ στο τέλος των παρατάσεων.

> Ο Σλούκας εμφανίζεται να παίζει περισσότερο από τα τέλη της τρίτης περιόδου έως και το μεγαλύτερο διάστημα της τέταρτης. Και για λόγους που είναι εξόχως ξεκάθαροι, στο μέσο του τέταρτου δεκαλέπτου είναι μέσα στο παρκέ και ο Βέσελι (τύποι που 'χουν 'κουμπώσει' απόλυτα, όπως έχουν οδηγήσει στο φετινό ρεκόρ τη Φενέρ).

Ολυμπιακός

Οι παίκτες που εμπιστεύονται περισσότερο οι κόουτς της Ευρωλίγκας

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αρχίζει με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ συνηθέστερα στην πρώτη πεντάδα και τους Ουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου και Σπανούλη να 'χουν τις επόμενες περισσότερες εμφανίσεις. Στο τέλος ωστόσο, των παιχνιδιών στο παρκέ είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, ο Στρένλιεκς, μαζί με τους ΛιΝτέι και Μάντζαρη και ακολουθούν οι Σπανούλης, Βεζένκοφ και Τουπάν. Ο ΛιΝτέι προτιμάται και στο φινάλε των εξτρά περιόδων, όπως και ο Ουίλιαμς-Γκος, με τον Παπανικολάου.

Μακάμπι

Οι παίκτες που εμπιστεύονται περισσότερο οι κόουτς της Ευρωλίγκας

Στη Μακάμπι, ομάδα που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ απόψε στις 21.30, θα δεις για αρχή -κατά ένα μεγάλο ποσοστό-, τους Κέιν, Ουίλμπεκιν, Καλοϊάρο, Ο'Μπράιαντ και Μπλακ. Εξ αυτών, σε περίπτωση κλειστού αγώνα στο φινάλε, θα παίξει ο Ρολ, θα είναι και ο Ζούσμαν και οι Τάιους και Καλοϊάρο συγκεντρώνουν τις αμέσως περισσότερες πιθανότητες.

Ο Ρολ σηκώνεται από τον πάγκο, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Οι Κέιν και Ουίλμπεκιν ποτέ. Το μεγαλύτερο χρόνο, κατά μ.ο. τον έχει ο -δεύτερος στην αξιολόγηση, μετά τον Μπλακ- Κέιν, ο οποίος παίρνει καμια ανάσα στο τελείωμα της πρώτης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης. Μετά δεν έχει ξεκούραση. Ο Μπλακ αναπαύεται στα τέλη κάθε περιόδου -η διαχείριση του είναι ώστε να 'χει φρεσκάδα στο τέλος από το οποίο λείπει σπάνια.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Οι παίκτες που εμπιστεύονται περισσότερο οι κόουτς της Ευρωλίγκας

Βλέπεις πολύ ξεκάθαρα ποιος είναι ο μόνος που δεν λείπει από την starting five του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Νικ Καλάθης έχει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (30.27'' ανά αγώνα) και σταθερό πρόγραμμα, ως προς το πότε περνά λίγα λεπτά στον πάγκο (στις αρχές της β' περιόδου). Υπάρχουν φορές που λείπει από το φινάλε, κάτι που δεν ισχύει κυρίως για τον Γκιστ και μετά... για κανέναν άλλον. Στο φινάλε παρατάσεων και ο Γκιστ και ο Καλάθης είναι μέσα, μαζί με τον Παππά -μέχρι τον τραυματισμό- τον Λοτζέσκι και τον Τόμας.

Όλες τις ομάδες μπορείς να τις δεις αν κάνεις click εδώ που είσαι. Ο ειδικός ξεχώρισε τη Ρεάλ, στο thread της παρουσίασης στο Twitter.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είναι η μόνη που εμφανίζεται να μη χρησιμοποιεί τους περισσότερους starters (4/5), στο τέλος 'κλειστών' αγώνων. Ενώ λοιπόν, θα ξεκινήσουν το ματς οι Ράντολφ, Γιουλ, Κοζέρ, Τέιλορ και Ταβάρες, θα το 'κλείσουν' οι Καμπάτσο, Τέιλορ, Ντεκ, Αγιόν και Φερνάντεθ. Σε περίπτωση εξτρά περιόδου, ο Καμπάτσο είναι η μόνη σταθερά και ακολουθεί ο Φερνάντεθ. Όλα τα άλλα παίζουν. Επίσης ο Λάσο ξεκουράζει την πρώτη μονάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο -πάντα.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK