Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: 'Γκρέμισε' το καλάθι και μαζί το πλεονέκτημα

Ο Παπανικολάου δεν άντεξε περισσότερα από 129 δευτερόλεπτα, οι συμπαίκτες του είχαν 17% από το τρίποντο και η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε του Ολυμπιακού. Ισόπαλες σε τρία δεκάλεπτα οι δυο ομάδες, αλλά είχε προηγηθεί η πρώτη.

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στα 2/3 της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα με το έβδομο καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα. Μία θέση πάνω από τη μέση, ωστόσο για κάθε 22.5 που εκτελούσε ανά αγώνα έβρισκε στόχο στα 8.6 με ποσοστό επιτυχίας 38.22%. Όχι άσχημα.

Παρόντος φυσικά του καλύτερου εξ όσων είχαν σημαδέψει τουλάχιστον 50 φορές πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ήταν στην αρχική 5άδα του Ντέιβιντ Μπλατ και πάτησε παρκέ αφότου είχαν μεσολαβήσει 6 εφιαλτικά λεπτά. Πάλεψε τον πόνο μόνο για 2'09''. Το ταλαιπωρημένο γόνατό του τον 'φρέναρε' κι από το 8'27'' είδε τον αγώνα καθισμένος στην καρέκλα του πάγκου. Δίχως προσπάθεια στο διάστημα αυτό.

Αυτομάτως οι Πειραιώτες στερήθηκαν τον παίκτη που είχε 16/37 τρίποντα στα πέντε ματς του 2019. Μαζί και την αυτοπεποίθηση από την περιφέρεια. Άρχισαν με 0/7 πίσω από τη γραμμή, τα δύο εκ των οποίων ερ μπολ στη λήξη επιθέσεων, και κατέληξαν να έχουν 4/23. Μοιραία ήρθαν οι 55 πόντοι στην επίθεση, μοιραία το -21 (55-76) από την Μπαρτσελόνα, μοιραία η απώλεια του πλεονεκτήματος στο ματσάρισμα, μοιραία η στραβοτιμονιά στο δρόμο για την τετράδα της κατάταξης.

Το 17% που είχαν οι 'ερυθρόλευκοι' απείχε 12 ολόκληρες μονάδες ακόμη κι από το season-low του 29% (εκτός με την Νταρουσάφακα), με συνέπεια και συνδυαστικά με τις 9 χαμένες βολές (13/22, 59%) να ακυρωθεί αξιοπρεπές 56% στα δίποντα (15/27) με κύριους εκφραστές τον Στρέλνιεκς και τον Μιλουτίνοφ. Αντιθέτως ο Γιώργος Πρίντεζης που πήρε όσα σουτ ο Λετονός (εννέα στο σύνολο) ήταν σε πολύ κακό βράδυ (2/7δ, 0/2τρ).

Αν αποδομηθεί το τελικό αποτέλεσμα, μένει η διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου. Αυτό το καταστροφικό 27-6 με 6 πεταμένες επιθέσεις από ισάριθμα λάθη και κακή διαχείριση των αμυντικών καταστάσεων στην εκπνοή των προσπαθειών των 'μπλαουγκράνα'.

Στις άλλες τρεις περιόδους οι δύο ομάδες σκόραραν ισάριθμους πόντους. Από 49 πόντους. Πλασματική εικόνα, διότι οι Πειραιώτες -ό,τι κι αν δοκίμασε ο Ντέβιντ Μπλατ- ισορροπία δεν βρήκαν μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Έτρεξαν 11-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, δεν υπέπεσαν σε λάθος σ' όλη τη δεύτερη περίοδο, αλλά πιο κοντά από το 26-33 δεν έφτασαν. Ο Τουπάν βιάστηκε κι έχασε λέι απ, η διαφορά δεν έπεσε άλλο και όταν ο Σίνγκλετον, επαναλαμβάνοντας την πιο παραγωγική βραδιά του στην εφετινή διοργάνωση (18 πόντοι με 5/8 τρίποντα) δημιούργησε το 53-40 η δουλειά είχε τελειώσει.

Διότι, όπως εξήγησε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, " κάναμε για 40 λεπτά αυτό που θέλαμε, όχι μόνο στην άμυνα". Αντιθέτως στον Ολυμπιακό " δεν παίξαμε όλοι μαζί. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας, ήταν θέμα πνευματικής προσέγγισης. Όταν αφήνεις μια αντίπαλο να ξεφύγει, δύσκολα επιστρέφεις", όπως ανέφερε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

" Ας νικούσαμε 55-53", υποστήριξε ο Γιώργος Μπόγρης. Δεν γινόταν όμως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK