Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Δεν βρήκε τη διέξοδο από το 'άντρο' του Ομπράντοβιτς

Παρά τα 12 εύστοχα τρίποντα και τις 20 ασίστ, ο Ολυμπιακός παρέμεινε 'εγκλωβισμένος' στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και δεν γλίτωσε την όγδοη ευρω-ήττα του και τρίτη σερί μακριά από το ΣΕΦ.

EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πάνω ακριβώς από τη φυσούνα που οδηγεί στ' αποδυτήρια της 'Ulker Sports Arena' απλώνεται ένα τεράστιο πανό. Ένα πανό τριών (αγγλικών) λέξεων σε κιτρινομπλέ φόντο. No way out (χωρίς διέξοδο), προειδοποιεί.

Το μήνυμα ξεκάθαρο. Από το 'Αλκατράζ' της Φενέρμπαχτσε, στην ανατολική πλευρά της Πόλης, δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Τουλάχιστον όχι (μέχρι τώρα) στην τρέχουσα σεζόν. Η Φενέρμπαχτσε είχε ήδη 8/8 εντός έδρας 'λυγίζοντας' τόσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (79-75) όσο και Ρεάλ Μαδρίτης (65-63), τις βασικές ανταγωνίστριές της για την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Ούτε όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να 'δραπετεύσει' από το... δαιδαλώδες γήπεδο και το 90-75 χάρισε στην ομάδα του Ομπράντοβιτς το 9/9.

Οι 'ερυθρόλευκοι' βρήκαν 2 γρήγορα τρίποντα (δια χειρός Παπανικολάου) και συνολικά σημείωσαν 12 συνολικά απέναντι σε μια άμυνα που 'τρομάζει' με την πίεσή της στην μπάλα και δεν επιτρέπει περισσότερα από 7.4 εύστοχα σε κάθε αντίπαλό της. Τέλειωσαν επίσης το παιχνίδι με 20 τελικές πάσες - 1 πάνω από το μέσο όρο τους. 'Μίτο' ωστόσο προς την έξοδο δεν βρήκαν, παρόλο που ο Τίμα, από τα μονοψήφια νούμερα σε χρόνο συμμετοχής, πήρε σχεδόν στα 24 λεπτά από τον Μπλατ και προσέφερε 14 πόντους.

Η άμυνα της Φενέρμπαχτσε είχε προσαρμοστεί σχεδόν άψογα πρώτα στον Πρίντεζη και μετά στον Μιλουτίνοφ (που δεν έπαιρνε καν μπάλες), με αποτέλεσμα ν' αποκοπεί κάθε σύνδεση της έξω με τη μέσα γραμμή. Ψηλά σχήματα ο κόουτς των Πειραιωτών δοκίμασε διάφορα, αλλά από τη στιγμή που στο 20' η διαφορά που είχε εξασφαλίσει η Φενέρμπαχτσε ήταν διψήφια (40-28), ο δρόμος που είχε επιλεγεί ήταν αδιέξοδος. Έτρεχαν κι τράκαραν, συνεχώς, σε τοίχο οι 'ερυθρόλευκοι'. Που μείωσαν τα λάθη τους στα 6 από τα 10 στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά δέχθηκαν 50 πόντους!

Ούτως ή άλλως η δυνατότητα της Φενέρμπαχτσε να τελειώνει φάσεις μέσα από τη γραμμή των 6μ75 στις λιγότερες δυνατές κατοχές είναι σεμιναριακή. Έφτασε μάλιστα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, όταν το ταμπλό έδειχνε πια 61-39!

Ο Βέσελι δεν έγινε ποτέ πρόβλημα, παρά μόνο όταν ήταν ο Μπόγρης μέσα. Πρόβλημα όμως, άλυτο, έγινε ο Ντίξον με 13 πόντους και 10 ασίστ, έγινε ο Γκριν που -σαν να 'χε σημαδέψει αυτό το ματς- δεν έχασε σουτ (1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα), έγινε και ο Ντουβερίογλου που μέτρησε 4/4 καρφώματα. Ο... Μοχάμεντ Άλι της Φενέρμπαχτσε ήταν αυτός που έριξε οριστικά πια τους 'ερυθρόλευκους' στο καναβάτσο και μ' ένα δυνατό ντιρέκτ τούς έβγαλε νοκ άουτ. Όταν το 2015 ο Αμερικάνος γκαρντ λάμβανε την τουρκική υπηκοότητα και άλλαζε το όνομά του δήλωνε θαυμαστής του θρυλικού πυγμάχου. Την Πέμπτη πέταξε σαν πεταλούδα και τσίμπησε σαν μέλισσα...

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK