Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Ο Μακίσικ μπορεί να κοιμάται ήσυχος

Μια ντουζίνα νίκες για τον Ολυμπιακό στην Euroleague. Τις έφτασε, αφού πρώτα μέτρησε 0/7 σε καθοριστικά παιχνίδια, με συνέπεια να τεθεί εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στα πλέι οφ.

Οι 20 πόντοι του Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν οι περισσότεροι πόντοι που σημείωσε παίκτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα
Οι 20 πόντοι του Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν οι περισσότεροι πόντοι που σημείωσε παίκτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από καθεμιά από τις προηγούμενες επτά ήττες του Ολυμπιακού στην Euroleague, ήττες που από αγωνιστική σε αγωνιστική ελαχιστοποιήσαν τις πιθανότητες παρουσίας του στην 8άδα ώσπου το 91-66 στη Βιτόρια τις μηδένισε, ο Σακίλ ΜακΚίσικ ζοριζόταν στον ύπνο. Ήταν εξ αυτών που επηρεάζονταν πολύ από τα διαδοχικά χτυπήματα και δεν το έκρυβε (στις δηλώσεις του), χρεώνοντας αποκλειστικά και μόνο στους παίκτες ό,τι κακό είχε προηγηθεί. Ποτέ στο σταφ.

Θα μπορούσε να μην τον νοιάζει. Να μην τον αγγίζει. Το μέλλον του, με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε στις αρχές του Φλεβάρη ως ανταμοιβή, ήταν απολύτως θωρακισμένο. Κλειδαμπαρωμένο στο Φάληρο. Παρόλα αυτά χάρη στο 94-79 επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ "πιθανόν θα κοιμηθώ λίγο το βράδυ", όπως ο ίδιος ο δυναμικός Αμερικάνος ομολόγησε, ανακουφισμένος, με τη λήξη του αγώνα.

Δεν θ' άντεχε άλλο τέτοιο ξενύχτι, να κοιτάζει ξαπλωμένος το ταβάνι και ψάχνει, χωρίς πειστική απάντηση, το 'τις πταίει;' για τη βουτιά θανάτου των 'ερυθρόλευκων' από το 10-8, μετά το σπουδαίο 89-87 στο Τελ Αβίβ στις 12/1, στο 11-16 από το -25 της περασμένης Τετάρτης. Σε λιγότερο από δυο μήνες είχαν χαθεί τα πάντα και η αιτία δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός του Παπανικολάου ή απουσία ενός σέντερ-δεινόσαυρου.

Απέναντι στη δεύτερη χειρότερη, σε ρεκόρ, ομάδα της διοργάνωση αναβολές άλλες δεν χωρούσαν. Η ευκαιρία ήταν εκεί και ο ΜακΚίσικ δεν την άφησε. 20 πόντους, όσους φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι, είχε σκοράρει ξανά στη σεζόν. Είχε ήδη τρία ματς με ίσους ή περισσότερους στη σεζόν. Κι άλλες 17 φορές ήταν τουλάχιστον διψήφιος. Τούτη τη φορά συνέβη με οικονομία σε προσπάθειες (μόλις 11 σουτ) και σταθερή ευστοχία απ' έξω, καθώς άρχισε με 4/4 τρίποντα, ελεύθερα ή υπό πίεση χρόνου. Χάνοντας μόνο μία βολή (2/3).

Ο ΜαΚίσικ, συν τοις άλλοις, σήκωσε τον Ολυμπιακό όταν έπεσε (58-59), αφού προηγουμένως είχε ξοδευτεί το +11 του 30-19 εξαιτίας της ανισορροπίας μεταξύ επίθεσης-άμυνας. Διότι ενόσω οι Πειραιώτες είχαν 14 ασίστ για μόλις 1 λάθος άφηναν τους φιλοξενούμενους να συντηρούν την επαφή (53-48) και να αρπάζουν ό,τι τους προσφερόταν στο πιάτο. Ενδιάμεσα ο Γιώργος Πρίντεζης είχε φτάσει στην κορυφή των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα. Αλλά δεν θ' αρκούσε από μόνο του το ρεκόρ.

Μετά το 78-67, από το τρίποντο του Λαρεντζάκη στο 30'28'', ο Αστέρας έκανε μια τελευταία απόπειρα επιστροφής. Κυρίως τα 5/6 τρίποντα του δαιμόνιου Σιμόνοβιτς έκαναν τη ζημιά, προτού ο Ενόκο μειώσει στους πέντε (84-79). Μέχρι να βγει ξανά μπροστά ο 30χρονος Αμερικανός, που πήρε την ευθύνη και με υπόγειο λέι απ που συνδυάστηκε με φάουλ/εύστοχη βολή ξόρκισε τους δαίμονες. Χάρη στο (τρίτο δικό του) κλέψιμο που ακολούθησε στην επίθεση του Αστέρα ήταν ελεύθερος πια να πέσει για έναν γαλήνιο ύπνο. Δεν θα χρειαζόταν να μετρά τις 11 νίκες που είχαν προηγηθεί μήπως και αποκοιμηθεί.


News 24/7

24MEDIA NETWORK