Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

Του την έσπασε! Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για φιέστα τίτλου, αλλά ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε διπλό στο ΣΕΦ (67-65), πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας και την Τετάρτη έχει την ευκαιρία στο ΟΑΚΑ να κατακτήσει και το εφετινό πρωτάθλημα. Μεγάλο παιχνίδι από τους "πράσινους".

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

Η εξέλιξη

Θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος, θα έβαζε τα δικά του θέλω στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός το απαγόρευσε. Παίζοντας ιδιαίτερα αποτελεσματική άμυνα (ακόμα και στις αλλαγές) οι πράσινοι έδωσα από την αρχή στίγμα ότι θα πωλούσαν ακριβά το τομάρι τους. Ο Διαμαντίδης διάβαζε έξοχα την άδεια (στη ρακέτα) αντίπαλη άμυνα και ο Παναθηναϊκός οικοδόμησε μία καλή διαφορά (14-17, 16-25, 17-30).

Επιπλέον, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευτύχησε να πάρει σκορ και ενέργεια από τον Γιάνκοβιτς που έπαιξε με θάρρος και δύναμη πετυχαίνοντας 8 πολύτιμους πόντους σε 6 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε φοβερά προβλήματα, απέτυχε να σκοράρει έξω από το τρίποντο και έπαιρνε βοήθειες από το σκορ μόνο από τις προσπάθειες του Ντάνστον και το περιφερειακό σουτ του Περπέρογλου. Ο Σπανούλης τελείωσε το ημίχρονο μόλις μ' έναν πόντο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να μπει στο ματς και αυτός δεν ήταν άλλος από τη γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας και τα ανοιχτά σουτ του Λοτζέσκι που βρήκαν στόχο. Η διαφορά έπεσε προσωρινά στους 6 (43-49) αλλά μετά το τάιμ άουτ του Αλβέρτη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δριμύτερος για να σφίξει την άμυνά του, να κατεβάσει το τέμπο και να βάλει δύο μεγάλα τρίποντα με Φώτση και Διαμαντίδη (45-57).

Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί του αγώνα. Με την τριανδρία των Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου να παραμένουν εκτός κλίματος ο αγώνας, ο Παναθηναϊκός αισθάνθηκε ασφάλεια στην άμυνα, στοιχείο που του χάρισε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Ο Λάσμε με δύο σουτ από τα πέντε μέτρα έγραψε το 51-63 (από 51-59), ο Λοτζέσκι εν συνεχεία έκανε ένα κρίσιμο λάθος όταν η διαφορά είχε κατέβει στους 8 (58-66), ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο να επιστρέψει με τις καλές συνεργασίες των κοντών με τον Ντάνστον (63-66).

Ο Σλούκας μείωσε και άλλο (65-66 στα 8 δεύτερα), ο Λάσμε αστόχησε σε μία βολή (στα 2,5 δευτερόλεπτα) και στο φινάλε ο Σπανούλης βρήκε σίδερο στην προσπάθεια για την ισοφάριση αφού το σκορ είχε γίνει 65-67.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Λάσμε ήταν ο άνθρωπος του αγώνα με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ.

2. Ο Διαμαντίδης κατανάλωσε τεράστια αποθέματα ενέργειας και βοήθησε ποιοτικά με 13 πόντους και 6 ασίστ. Στο τέλος βέβαια δεν απέφυγε τα λάθη της κούρασης.

3. Ο Γιάνκοβιτς έπιασε την άμυνα του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας 8 πόντους μόλις σε 7:45 λεπτά συμμετοχής.

4. Ο Ντάνστον πίστεψε όσο κανείς στην ανατροπή του Ολυμπιακού. Είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

5. Ο Σλούκας είχε το καθαρό μυαλό να οδηγήσει στο τέλος την ομάδα του αφού ο Σπανούλης παρέμενε εξαφανισμένος. Είχε 11 πόντους και 4 ασίστ.

Το φύλλο αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία τεράστια νίκη όταν οι πάντες τον είχαν ξεγραμμένο. Με τον Διαμαντίδη να καταφέρνει να διατηρείται φρέσκος (παρά τη μεγάλη, χρονικά, συμμετοχή του) και την άμυνα να θέτει εκτός ματς τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη, οι πράσινοι οδήγησαν έως το τέλος την κούρσα και άντεξαν στις αναταράξεις όταν ο Ολυμπιακός επέστρεψε δυναμικά. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν μία τεράστια ευκαιρία και πλέον αναγκάζονται να κάνουν νέα υπέρβαση μέσα στο ΟΑΚΑ.

TO LIVE ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ:

18:02
Καλησπέρα σας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Νότης Ψιλόπουλος και ο Βασίλης Δελής έχουν πάρει από νωρίς θέση στα δημοσιογραφικά θεωρία του ΣΕΦ και για την επόμενη ώρα θα σας μεταφέρουν ό,τι συμβαίνει στο ΣΕΦ λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Τζάμπολ στον τέταρτο τελικό στις 19:45 (ΝΕΡΙΤ). Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει κατακτά το 11ο Πρωτάθλημα Ελλάδας της ιστορίας του, κάνοντας το 3-1 στη σειρά. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει break στο break τότε θα πάμε για πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. 
18:04
Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη γύρω από το ΣΕΦ. Τα μέτρα είναι αυστηρά. Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν έρθει από νωρίς. Τοποθέτησαν τα πανό τους στις κερκίδες και αναμένουν υπομονετικά την έναρξη της αναμέτρησης. Υπάρχουν πανό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 
18:07
Στο ΣΕΦ υπάρχει το ειδικό προστατευτικό δίχτυ ενώ είναι αρκετά και οι άνθρωποι της ομάδας των security. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο να κυλήσει ομαλά, δίχως παρατράγουδα η αναμέτρηση. 
18:11
Έφτασε ήσυχα και ήρεμα, δίχως κανένα πρόβλημα, η αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια τους. Έχει φτάσει στο γήπεδο και η αποστολή του Ολυμπιακού. 
18:12

18:14
Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βγαίνουν σιγά-σιγά στο παρκέ. Πρώτα οι φροντιστές της ομάδας, οι οποίοι και έφεραν τις μπάλες με τις οποίες θα διεξαχθεί ο αποψινός τελικός. Ήσυχη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. 
18:15
Ένα μεγάλο πανό στο ΣΕΦ αναγράφει "Θρύλε, αυτοκράτορα της ψυχής μας υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου".
18:16
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκατσαν και... μέτρησαν τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού με ελαφρώς ειρωνική διάθεση, τονίζοντας πως τα μέλη των πρασίνων είναι όντως 22 άτομα. 
18:19
Ο πρώτος παίκτης που πάτησε παρκέ είναι ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς του Παναθηναϊκού. Αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Το "τριφύλλι" θα φοράει τις πράσινες φανέλες απόψε και όχι τις λευκές. 
18:20
Άρχισε να αποκτά ρυθμό η ερυθρόλευκη κερκίδα. Τύμπανα, σημαίες και τραγούδια από το πέταλο των οργανωμένων.
18:21
Ο Ολυμπιακός απόψε θα φορέσει λευκές εμφανίσεις. Ο πρώτος παίκτης των Πειραιωτών που βγήκε στο παρκέ είναι ο Μάρντι Κόλινς, ο οποίος και ξεκίνησε να δοκιμάζει σουτ.
18:25
Μόλις βγήκε στο παρκέ ο πρωταγωνιστής του break στο ΟΑΚΑ, Μπρεντ Πέτγουεϊ. Πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και ξεκίνησε να δοκιμάζει σουτ. Όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου. Έξω από το ΣΕΦ υπάρχει αυστηρός έλεγχος, ενώ επικρατεί και κυκλοφοριακό χάος. Το γήπεδο απόψε θα είναι κατάμεστο.
18:25
VIDEO από την άφιξη του Παναθηναϊκού:
18:27
Βγήκαν μόλις στο παρκέ οι Ματσιούλις και Ράιτ οι οποίοι και αποδοκιμάστηκαν από το κοινό. Όσον αφορά τους τραυματίες, ο Λοτζέσκι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πόδι και θα παίξει, ενώ θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι Γκιστ, Λάσμε, Ματσιούλις, αν και δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
18:28
Θερμό χειροκρότημα για τον Ματ Λοτζέσκι που βγήκε στο παρκέ. Γεμίζει σιγά-σιγά το πέταλο με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυπιακού. 
18:30
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόλις βγήκε στο παρκέ δίχως το σακάκι του. Εφόσον κερδίσει απόψε ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το Πρωτάθλημα Ελλάδας. 
18:34
Δείτε VIDEO από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας:
18:34
Οι πράσινοι απόψε θέλουν να παίξουν καλή άμυνα, περιορίζοντας την δράση των ερυθρολεύκων, ώστε να φτάσουν στο πολυπόθητο "διπλό" για εκείνους για να πάνε την σειρά σε πέμπτο ματς. Οι Πειραιώτες από την πλευρά του ζητούν να πάνε το ματς στον ρυθμό τους Δηλαδή σε γρήγορο τέμπο, σε περισσότερες κατοχές και σε υψηλό σκορ ώστε να φτάσουν στη νίκη που θα τους δώσει το 11ο Πρωτάθλημα της ιστορίας τους. 
18:36
Οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού φορούν κόκκινα και ερυθρόλευκα μπλουζάκια. Πάρα πολλά τα πανό στο ΣΕΦ. Σχεδόν σε ολόκληρο το γήπεδο υπάρχουν πανό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Βγήκαν στο παρκέ και οι Παπαπέτρου και Γκιστ. Ο Αμερικανός των πρασίνων έχει κουβέντα με τα μέλη του προπονητικού-τιμ του "τριφυλλιού".
18:38
Τα πράγματα στο ΣΕΦ κυλούν ομαλά και ήρεμα, δίχως προβλήματα. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει την προθέρμανση τους. Αρκετοί παίκτες βέβαια είναι στα αποδυτήρια και συζητούν με τα μέλη της ομάδας τους κυρίως για θέματα τακτικής. 
18:40
Μόλις βγήκαν στο παρκέ οι Κώσας Σλούκας και Βαγγέλης Μάντζαρης. Από πλευράς Παναθηναϊκού μόλις πάτησ στο παρκέ ο Ρόκο Ούκιτς. 
18:44
Αν απόψε ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τότε θα κατακτήσει για δεύτερη φορά στην πορεία του το Πρωτάθλημα Ελλάδας (περίοδο ΕΣΑΚΕ, από το 1992 και μετά) με μειονέκτημα έδρας. Τελευταία φορά που το κατόρθωσε ήταν το 1993. Τότε είχα κάνει το break στην Γλυφάδα, έδρα που χρησιμοποιούσε τότε ο Παναθηναϊκός. 
18:47
Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι η ίδια όπως και στους προηγούμενους τελικούς: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Μάντζαρης. 
18:49
Μάντζαρης, Σλούκας, Παπαπέτρου δοκιμάζουν συνεχώς τρίποντα. Τα περισσότερα είναι εύστοχα. Βγήκε μόλις στο παρκέ ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος και πήρε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
18:51
Ο κόσμος από την κερκίδα ζητά νίκη απόψε επί του Παναθηναϊκού ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει το φετινό Πρωτάθλημα Ελλάδας. Αν συμβεί αυτό τότε θα έχουμε για τρίτη φορά στα τελευταία 4 χρόνια Πρωταθλητή Ελλάδας που κατακτά τον τίτλο έχοντας το μειονέκτημα έδρας. Μοναδική εξαίρεση το 2012, όταν και οι ερυθρόλευκοι με 3-2 νίκες, αξιοποιώντας το ΣΕΦ, κατέκτησαν το τρόπαιο.
18:53
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού τα έβαλε με τον... πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Συνεχίζεται η προθέρμανση των δύο ομάδων στο παρκέ, όλο και αυξάνεται η προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ.
18:56
H δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Ράιτ, Κάρι, Γκιστ, Διαμαντίδης, Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης, Ματσιούλις, Μπράμος, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Παππάς, Ούκιτς. 
18:57
Κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε την αποστολή των ερυθρολεύκων μόλις έφτασε στο ΣΕΦ, ενώ φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στήριξαν τους πράσινους στο ξενοδοχείο από το οποίο και αναχώρησαν οι πράσινοι. 
18:58
Το πέταλο με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού έχει γεμίσει και οι φίλαθλοι έχουν αρχίσει να τραγουδούν συνθήματα.
19:00
Φωτογραφία από την υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού κατά την αναχώρηση της ομάδας για το ΣΕΦ
19:00
Αν η ομάδα μπάσκετ των ερυθρολεύκων πάρει φέτος το Πρωτάθλημα τότε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ένας σύλλογος θα έχει κατακτήσει μέσα σε μία σεζόν το Πρωτάθλημα στα τέσσερα μεγάλα ομαδικά αθλήματα στην χώρα. Δηλαδή, σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ και Πόλο.
19:01
Οι παίκτες των δύο ομάδων πέρασαν στα αποδυτήρια.
19:02
Ωραία η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Μόλις έφτασε στα επίσημα και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 
19:02
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κατά την άφιξη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ
19:04

19:04
Αυτή την στιγμή οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στα αποδυτήρια.

19:05
Φωτογραφία από την άφιξη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ
19:06
Περισσότεροι από 5.000 κόσμος είναι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τώρα.
19:07
Λιγότερο από 45 λεπτά για το τζάμπολ του τέταρτου τελικού.
19:11
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρίσκεται στις κερκίδες του ΣΕΦ.
19:11
Μαζί με τον αδερφό του Γιώργο.
19:13
Μέσα σε αποδοκιμασίες βγήκε στο παρκέ η ομάδα του Παναθηναϊκού.
19:14
Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και ο αδερφός του, Γιώργος, πήγαν στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών των ερυθρολεύκων και μίλησαν μαζί τους. Τους ζήτησαν να έχουν κόσμια συμπεριφορά και να στηρίξουν την ομάδα.
19:15
Μόλις βγήκε στο παρκέ, μέσα σε αποθέωση, και η ομάδα του Ολυμπιακού. Ο κόσμος ζητά νίκη απόψε ώστε οι Πειραιώτες να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα. Οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από τις μπροστινές θέσεις του ΣΕΦ οι οποίες βρίσκονται στο παρκέ. 
19:17
Υπάρχει αρκετός κόσμος έξω από το ΣΕΦ, καθώς όλοι περνούν από ελέγχους, ενώ επικρατεί και κυκλοφοριακό χάος λόγω της αυξημένης κίνησης. 
19:20
Όλα κυλούν ομαλά και ήρεμα στο ΣΕΦ, δίχως προβλήματα. Οι ομάδες συνεχίζουν την προθέρμανση τους, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούν συνθήματα, ενώ σιγά-σιγά γεμίζουν και οι κερκίδες. Στα επίσημα βρίσκονται και οι οικογένειες των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα των Πειραιωτών.
19:30
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κύριος Χαλβατζάκης έφτασε στο ΣΕΦ.
19:32
Σε περίπου 10 λεπτά θα έχουμε τζάμπολ στο ματς. Το πέταλο των οργανωμένων οπαδών τραγουδά ρυθμικά, οι δύο ομάδες έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο της προθέρμανσης τους, με τις κερκίδες στο ΣΕΦ να είναι σχεδόν κατάμεστες. 
19:36
Οι παίκτες κάνουν σουτάκια, σε μερικά λεπτά θα περάσουν μπροστά από τους πάγκους τους για τις τελευταίες οδηγίες από τους προπονητές τους.
19:37
Αρχίζει η παρουσίαση των δύο ομάδων.
19:38
Πρώτα του Παναθηναϊκού, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους αθλητές του "τριφυλλιού".
19:39
Ακολουθεί του Ολυμπιακού που παίρνει το χειροκρότημα από τον κόσμο.
19:41
Οι παίκτες των δύο ομάδων παίρνουν τις τελευταίες οδηγίες από τους προπονητές τους.
19:43
Οι πεντάδες των δύο ομάδων: Ολυμπιακός: Σπανούλη, Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μάντζαρης και για τον Παναθηναϊκό: Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ, Λάσμε και Ούκιτς.
19:43
Τζάμπολ στον 4ο τελικό!
19:44
Ξεκίνησε το παιχνίδι με λάθος Σπανούλη
19:44
Για δύο ο Διαμαντίδης.Ανοίγει το σκορ και 0-2
19:45
Λάθος του Μάντζαρη
19:45
Καρφώνει ο Λάσμε για το 0-4 μετά την ασίστ του Διαμαντίδη
19:46
Ένα πρόβλημα με τις διαφημιστικές πινακίδες μπροστά στον πάγκο του Παναθηναϊκού
19:47
Σπανούλης και Σίμονς. Καρφώνει για το 2-4 ο δεύτερος στο 1.30'' από το τζάμπολ του αγώνα
19:47
Βήματα από το Λάσμε
19:48
Κι άλλη ασίστ του Σπανούλη στον Σίμονς που ισοφαρίζει με νέο κάρφωμα (4-4)
19:48
Στο 2.30'' ο Γκιστ με τρίποντο κάνει το 4-7
19:48
Δεν μπορεί να απαντήσει ο Λοτζέσκι. Κερδίζει φάουλ από τον Ούκιτς
19:49
Στη γραμμή ο Λοτζέσκι. Θα εκτελέσει 3 βολές.
19:49
Μέσα και οι τρεις για το 7-7
19:49
Λάθος του Ούκιτς στη συνέχεια. Αισίως 2.50'' μετά το τζάμπολ
19:49
Ο Πρίντεζης σκοράρει για το 9-7
19:50
Νέο λάθος από τον Ούκιτς στη συνέχεια
19:50
Πολύ καλή πίεση από τον Ολυμπιακό που κάνει 2ο κλέψιμο στο κατέβασμα της μπάλας. Έργο Σπανούλη, που αποδεικνύει ότι μπορεί ακόμη να παίξει άμυνα top επιπέδου.
19:51
Ο Σπανούλης αστοχεί, ο Σίμονς παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ αλλά πατάει τη γραμμή
19:51
Η μπάλα για τον Παναθηναϊκό
19:51
Αστοχεί ο Ματσιουλις
19:51
Κλέβει ο Ματσιούλις στη συνέχεια
19:52
Φαουλ του Σίμονς στον Διαμαντίδη. Στο 4.15''
19:52
Μέσα και οι δύο βολές. Ισοφαρίζει σε 9-9
19:53
Αστοχεί ο Πρίντεζης, νέα επίθεση για τον Παναθηναϊκό
19:53
Κλέβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τον Ματσιούλις και ο Πρίντεζης στον αιφνιδιασμό δίνει την μπάλα στον Σίμονς που κερδίζει το φάουλ
19:54
Στο 5' αστοχεί και στις δύο βολές.
19:54
Μέσα ο Ντάνστον στην θέση του Σίμονς
19:54
Ο Ούκιτς αστοχεί σε δύσκολο σουτ
19:55
Αστόχησε ο Σπανούλης, ο Λάσμε στον αιφνιδιασμό γράφει το 9-11
19:56
Ο Ματσιούλις στον πάγκο. Ο Πρίντεζης κάνει το 11-11 με 2/2 βολές
19:57
Αστοχεί ο Παναθηναϊκός
19:57
Ο Λοτζέσκι πάει για το κάρφωμα στο 6ο λεπτό του αγώνα. Τον κόβει με γάουλ ο Γκιστ
19:58
Μέσα ο Κάρι, έξω ο Ούκιτς
19:58
Στα 3.45'' για το τέλος του α' δεκ. ο Λοτζέσκι κάνει το 12-11 με 1/2 βολές
19:59
Φοβερή προσπάθεια από τον Ντάνστον, ο οποίος δίνει ύψος στην μπάλα και ευστοχεί. Κερδίζει και το φάουλ από τον Μπράμο
20:00
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο παρκέ
20:00
Έχασε τη βολή ο Ντάνστον
20:01
Ο Σπανούλης για δύο. Αστοχεί.
20:01
Ο Γκιστ κερδίζει το φάουλ από τον Πέτγουεϊ. Κάνει το 14-13 στο 7.30''
20:02
Χάνει τη βολή, μένει το 14-13
20:02
Ο Κόλινς αστοχεί.
20:02
Ο Μαυροκεφαλίδης κερδίζει το φάουλ από τον Πέτγουεϊ στο 8'. Είναι το 2ο του παίκτη του Ολυμπιακού
20:03
Στη γραμμή ο Έλληνας σέντερ. Κάνει το 14-15 στο 1.57'' για το τέλος του α' δεκ.
20:03
Τάπα του Μαυροκεφαλίδη στον Κόλινς
20:04
Νέες βολές για τον Μαυροκεφαλίδη, καθώς κέρδισε το φάουλ από τον  Κόλινς
20:04
2/2 και 14-17 για τον Παναθηναϊκό
20:05
Στο 1.28'' για το τέλος του α' δεκ. ο Λοτζέσκι κερδίζει το φάουλ. Μέσα και οι δύο για το 16-17
20:05
Στο παρκέ και ο Γιάνκοβιτς
20:06
Στο 9' αστοχεί ο Μαυροκεφαλίδης
20:06
Τάπα του Γκιστ στον Ντάνστον. Ο Περπέρογλου αστοχεί για τρεις
20:07
Στα 27'' δίνεται τεχνική ποινή στον πάγκο του Ολυμπιακού
20:08
0/2 βολές από τον Μαυροκεφαλίδη και η μπάλα απ' έξω για τον Παναθηναϊκό
20:09
Οργανώνει το παιχνίδι ο Διαμαντίδης, δίνει στον Μαυροκεφαλίδη που σκοράρει για το 16-19
20:09
Αστοχεί ο Κόλινς στη συνέχεια. Τέλος α' δεκαλέπτου
20:09
8/12 βολές, 4/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα για τον Ολυμπιακό και 6/10 βολές, 5/9 δίποντα και 1/2 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό
20:10
12-7 τα ριμπάουντ, 3-3 οι ασίστ, 6-5 τα λάθη, 2-3 τα κλεψίματα, 0-2 τάπες
20:11
Ξεκίνησε το β' δεκάλεπτο.
20:11
Κερδισμένο φάουλ από τον Γιάνκοβιτς
20:11
Από τον Ντάνστον το πήρε
20:12
Στη γραμμή ο Γιάνκοβιτς. 1/2 βολές και 16-20. Επιθετικό ριμπάουντ από τον Φώτση
20:12
Ο Διαμαντίδης γράφει το 16-23 στο 11'
20:13
Ο Σλούκας κερδίζει το φάουλ
20:13
Επιχειρεί το τρίποντο στη συνέχεια, επίθεση για τον Παναθηναϊκό
20:14
Καρφώνει για το 16-25 ο Λάσμε. Ωραία πάσα από τον Διαμαντίδη
20:14
Ο Κάρι κάνει το φάουλ στον Πρίντεζη. Τάιμ άουτ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. 6-0 από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δίλεπτο του β' δεκαλέπτου
20:16
Ο Κόλινς αστοχεί για τρεις
20:16
Φάουλ κερδίζει ο Γιάνκοβιτς στο 12'
20:17
Τρίποντο από τον Γιάνκοβιτς για το 16-28 στο 12.20''
20:17
Ο Παναθηναϊκός στο +12 στο παιχνίδι
20:17
3/4 τρίποντα έχει ο Παναθηναϊκός. 0/5 ο Ολυμπιακός
20:18
Κερδίζει φάουλ ο Ντάνστον από τον Λάσμε. 1/2 βολές και 16-28
20:18
Πρώτος πόντος του Ολυμπιακού στο β' δεκάλεπτο (17-28)
20:19
Ο Γιάνκοβιτς σκοράρει για το 17-30 μετά το λάθος του Σπανούλη (13΄)
20:19
Ο Σπανούλης αστοχεί για δύο.
20:20
Χάνει την μπάλα ο Γιάνκοβιτς. Ο Περπέρογλου γράφει το 19-30 στο 14'
20:20
Και απαντάει αμέσως ο Γιάνκοβιτς για το 19-32
20:20
Και πάλι ο Περπέρογλου σκοράρει. Δίνει ανάσες στον Ολυμπιακό (21-32)
20:21
Δεν σκοράρει ο Κάρι και κάνει το φάουλ. Στα 5.22'' για το τέλος του ημιχρόνου έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι
20:22
Το κάλεσε ο Αλβέρτης για να διατηρήσει την ηρεμία στους παίκτες του
20:23
 Ο Σπανούλης στη γραμμή των βολών. Μέσα η μία και 22-32 στο 14.30''
20:23
Φάουλ του Σπανούλη (2), στον Φώτση
20:24
Τάπα του Ντάνστον στον Διαμαντίδη
20:24
Κλέβει ο Ολυμπιακός στη συνέχεια
20:25
Νέο τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό
20:26
Αστοχεί για τρεις ο Σπανούλης. Ριμπάουντ από το Λάσμε
20:27
Ο Λάσμε σταματιέται από τον Πρίντεζη και στον αιφνιδιασμό ο Σλούκας σκοράρει για το 24-32 στο 16'
20:28
Στα 3.57'' για το τέλος του ημιχρόνου ο Σλούκας κάνει το φάουλ. Ο Ματσιούλις για τρεις, αστοχεί. Κερδίζει το φάουλ από τον Περπέρογλου
20:28
3/3 και 24-35 στο 16' για τον Παναθηναϊκό
20:29
Ο Περπέρογλου κόβεται και ο Λάσμε χρεώνεται στην επόμενη φάση με επιθετικό φαουλ
20:30
Στο 17' ο Διαμαντίδης με νέα ασίστ στέλνει τον Λάσμε στον αέρα για το 24-37
20:30
Απαντάει ο Λάσμε για το 26-37
20:30
Ο Διαμαντίδης μέχρι το καλάθι. Σκοράρει για το 26-39
20:31
Ο Πρίντεζης αστοχεί για τρεις
20:32
Στο 1.39'' ο Λάσμε κι άλλο επιθετικό φάουλ. Είναι το 3ο του και ο Αλβέρτης καλεί τάιμ άουτ.
20:32
7-9 τα λάθη στο παιχνίδι. 15-17 τα ριμπάουντ, 4-4 οι ασίστ
20:33
Ο Ντάνστον στη γραμμή των βολών. 2/2 βολές και 28-39 στο 18.30''
20:34
Ο Ματσιούλις αστοχεί και ο Σλούκας δίνει στον Ντάνστον που καρφώνει για το 30-39
20:35
Στα 53'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, γράφει το 30-41 ο Ματσιούλις. Κερδίζει και το 2ο φάουλ του Περπέρογλου
20:35
Έξω η βολή, μένει το 30-41
20:36
Στα 35'' ο Κάρι πάει για το ριμπάουντ, η μπάλα για τον Ολυμπιακό όμως γιατί είχε βγει έξω
20:36
Μεταφορά της μπάλας ο Σλούκας στα 22'' πριν το τέλος του ημιχρόνου
20:37
Ανάποδο λέι απ από τον Κάρι στα 3,4'' πριν το τέλος. 30-43 το σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού. Τάιμ άουτ από τον Ολυμπιακό
20:38
Ο Σλούκας αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου. Μένει το 30-43 υπέρ του Παναθηναϊκού στο α' ημίχρονο
20:39
Ο Ολυμπιακός τελειώνει το α' ημίχρονο έχει 12/18 βολές, 9/21 δίποντα, 0/8 τρίποντα, 17 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 8 λάθη, 5 κλεψίματα, 2 τάπες
20:40
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει 10/17 βολές, 12/21 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 17 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 10 λάθη, 4 κλεψίματα και 3 τάπες
20:43
Ο Παναθηναϊκός έλεγξε τα ριμπάουντ στο β' δεκάλεπτο, έχει 8-2 έναντι 4-1 του Ολυμπιακού
20:44
Επίσης οι "πράσινοι" έχουν κάνει 5 λάθη στο β' δεκάλεπτο, έναντι 2 του Ολυμπιακού
20:50
Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Διαμαντίδης με 9 πόντους. Άλλους 8 έχει ο Λάσμε, όσους και ο Γιάνκοβιτς που έχει αγωνιστεί για 6.30 λεπτά κι έχει βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό.
20:51
Για τον Ολυμπιακό, ο Μπράιαντ Ντάνστον έχει 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ 6 έχει ο Λοτζέσκι. Στον έναν πόντο έχει μείνει ο Σπανούλης
20:52
Οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ. Σε λίγο θα ξεκινήσει το β' ημίχρονο του 4ου τελικού!
20:54
Επίθεση για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του γ' δεκαλέπτου
20:54
Ο Πρίντεζης αστοχεί στο δίποντο
20:54
Φάουλ του Λοτζέσκι, το 1ο του στον αγώνα
20:55
Ο Μαυροκεφαλίδης αστοχεί στη συνέχεια
20:55
Τάπα του Μαυροκεφαλίδη στον Πρίντεζη. Κάνει το λάθος ο Διαμαντίδης
20:56
Στον αιφνιδιασμό ο Πρίντεζης κερδίζει φάουλ από τον Γκιστ.
20:56
32-43 με 2/2 βολές στο 21.25''
20:57
Λάθος του Παναθηναϊκού στη συνέχεια, νέα επίθεση ο Ολυμπιακός
20:57
Ερ μπολ σε τρίποντο του Μάντζαρη
20:58
Στο 22.17'' ο Μάντζαρης έκανε το 4ο φάουλ του στο παιχνίδι. Στο παρκέ ο Κόλινς
20:58
Ο Διαμαντίδης αστοχεί σε τρίποντο. Ο Ματσιούλις στο επιθετικό ρμπάουντ για το 32-45
20:59
Τέλος χρόνου επίθεσης του Ολυμπιακού
20:59
Λάθος του Διαμαντίδη, είναι το 3ο του στον αγώνα
21:00
Φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στον Ντάνστον στο 23.15''
21:01
Μέσα για τρεις ο Κόλινς. Γράφει το 35-45 με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Ολυμπιακού που είχε 0/10
21:01
Στο φόλου ο Μαυροκεφαλίδης για το 35-47
21:02
Χάνει την μπάλα ο Λοτζέσκι που κόβεται και στο 24' από τον Μαυροκεφαλίδη μετά το λάθος του Διαμαντίδη
21:02
Αστοχεί ο Διαμαντίδης
21:02
Το ίδιο και ο Κόλινς στο 25'
21:02
Ο Μαυροκεφαλίδης με φόλοου γράφει το 35-49 στο 26΄
21:03
Ο Παναθηναϊκός στο +14 για πρώτη φορά στο παιχνίδι
21:03
Έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι
21:04
Ακόμα 4.10'' για το τέλος του γ' δεκ.
21:05
Ο Σπανούλης αστοχεί σε δίποντο. Το ίδιο και ο Μαυροκεφαλίδης. Ο Κόλινς μειώνει σε 37-49
21:06
Ο Φώτσης αστοχεί σε τρίποντο, δεν τον μιμείται ο Λοτζέσκι ο οποίος γράφει το 40-49
21:06
Στα 2.38'' πριν το τέλος του γ' δεκ. ο Λοτζέσκι με νέο τρίποντο γράφει το 43-49
21:07
Ο Μαυροκεφαλίδης έχασε το δίποντο με το οποίο θα έστελνε τη διαφορά στους 16 και δέχτηκε σερί 8-0
21:09
Επίθεση για τον Παναθηναϊκό. Χάνει το σουτ ο Λάσμε υπό την πίεση του Κόλινς
21:10
Στο 28' ο Σπανούλης αστοχεί σε 2 και ο Φώτσης με τρίποντο κάνει το 43-52
21:10
Δεν μπορεί να απαντήσει ο Κόλινς.
21:10
Στο 1.12'' για το τέλος του γ' δεκ. ο Διαμαντίδης με τρίποντο κάνει το 43-55
21:11
Φόλοου του Λοτζεσκι στο άστοχο δίποντο του Κόλινς. Κάνει το 45-55
21:12
Ο Λάσμε στη γραμμή μετά το φάουλ του Σπανούλη
21:12
2/2 βολές ο Λάσμε. Κάνει το 45-57
21:12
Μέσα ο Γκιστ στη θέση του.
21:13
Ο Σπανούλης αστοχεί για τρεις και τον μιμείται στο μακρινό σουτ ο Γιάνκοβιτς στο τέλος του γ' δεκαλέπτου. Μένει το 45-57 υπέρ του Παναθηναϊκού στο 30'
21:14
14/20 βολές, 11/29 δίποντα, 3/16 τρίποντα για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 12/19, 15/31 δίποντα και 5/9 τρίποντα
21:15
26-28 τα ριμπάουντ, 10-9 οι ασίστ, 11-13 τα λάθη, 7-7 τα κλεψίματα, 2-5 οι τάπες
21:16
Ξεκίνησε το δ' δεκάλεπτο με μισό λεπτό καθυστέρη
21:16
Λάθος του Λάσμε στο ξεκινημα
21:16
Φόλοου του Ντάνστον μετά το σουτ του Λοτζέσκι (47-57)
21:17
Φάουλ του Σλούκα στον Λάσμε
21:17
Στο 31' ο Λάσμε έγραψε το 47-59
21:18
Στο ντράιβ ο Σλούκας. Μιεώνει σε 49-59 αφού προηγουμένως είχε διορθώσει το λάθος του
21:18
Τέλος χρόνου επίθεσης για τον Παναθηναϊκό
21:19
Υπάρχει επιθετικό φάουλ του Πέτγουεϊ και 3ο φάουλ
21:20
Κόβεται ο Ούκιτς και στον αιφνιδιασμό ο Λοτζέσκι κερδίζει φαουλ
21:20
Στο 32.30'' χάνει το σουτ ο Περπέρογλου. Λάθος του Λάσμε.
21:21
Στον αιφνιδιασμό κερδίζει φάουλ ο Σλούκας. Χάνει το σουτ πάντως
21:21
Στα 7.06'' για το τέλος του αγώνα. Χάνει την πρώτη, χάνει και την δεύτερη
21:22
Ο Ματσιούλις χρεώθηκε προηγουμένως με το 4ο φάουλ του στο παιχνίδι
21:23
Χάνει την επιθεση ο Παναθηναϊκός. Κάνει φάουλ ο Κάρι για να σταματήσει την επίθεση του Ολυμπιακού
21:23
Στο 33.30'' ο Πρίντεζης κάνει το 51-59
21:23
Στο 34' ο Λάσμε σκοράρει για τον Παναθηναϊκό και το 51-61
21:24
4ο φάουλ του Λάσμε στη συνέχεια. Στον Ντάνστον το έκανε. Πρώτη βολή έξω, έξω και η δεύτερη
21:25
Φάουλ του Μάντζαρη στον Λάσμε και φεύγει από το παρκέ, καθώς ήταν το 5ο του
21:25
Ο Λάσμε γράφει το 51-63 από 5,5 μέτρα
21:26
Στο 35' αστοχεί ο Σπανούλης
21:27
Ομαδικό λάθος του Παναθηναϊκού, το 17ο και έχουμε τάιμ άουτ
21:28
Αισίως στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.
21:28
Ο Λοτζέσκι αστοχεί για τρεις. Η κατοχή για τον Παναθηναϊκό
21:29
Στη γραμμή ο Διαμαντίδης στα 4.31'' για το τέλος
21:29
1/2 βολές και 51-64
21:30
Ο Πρίντεζης κερδίζει φάουλ από τον Φώτση
21:30
Μέσα και οι δύο για το 53-64 στο 36'
21:31
ΠΟστάρει ο Ματσιούλις. Αστοχεί
21:31
Άστοχο σουτ ο Πέτγουεϊ που κάνει και το φάουλ στη συνέχεια (4ο)
21:31
Κέρδισε το φάουλ ο Ματσιούλις. Τάιμ άουτ από τον Ολυμπιακό.
21:33
2/2 βολές και 53-66 στα 3.33'' πριν το τέλος
21:34
Τρίποντο από τον Σλούκα και 56-66 στο 37'
21:34
Αστοχεί ο Γκιστ για τρεις
21:34
Στα 2.32'' για τη λήξη χάνει το λέι απ ο Σλούκας
21:35
Κέρδισε πάντως το φάουλ. Μέσα η πρώτη, μέσα και η δεύτερη για το 58-66. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Σλούκα
21:36
Ο Λάσμε αστοχεί για δύο.
21:36
Στο 1.59'' κλέβει ο Κάρι από τον Λοτζέσκι
21:37
Βήματα με τον Λάσμε στη συνέχεια. Νέα επίθεση για τον Ολυμπιακό στο 1.42'' πριν το τέλος
21:37
Φάουλ του Φώτση στον Πρίντεζη στο 1.30'' για το τέλος
21:38
Μέσα η πρώτη βολή του Πρίντεζη, έξω η δεύτερη
21:38
Έκανε το 59-66, χάνει το τρίποντο ο Διαμαντίδης στη συνέχεια
21:39
Στα 55'' ο Ντάνστον με φόλοου μειώνει σε 61-66 κι έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι
21:40
Επίθεση για τον Παναθηναϊκό στα 55'' πριν το τέλος
21:41
Ο Διαμαντίδης χάνει την μπάλα στα 37'' πριν τη λήξη
21:41
Ο Ντάνστον σκοράρει για το 63-66 με εντυπωσιακό κάρφωμα και καλεί τάιμ άουτ ο Αλβέρτης. Άλλα 24,1΄΄ για το τέλος
21:42
Σερί 10-0 τρέχει ο Ολυμπιακός
21:42
Το 53-66 έχει γίνει 63-66
21:43
Επαναφορά ο Φώτσης για τον Γκιστ και κερδίζει το φάουλ από τον Πρίντεζη
21:44
Στα 23,6'' πριν το τέλος ο Γκιστ με 0/2 βολές μένει το 63-66
21:45
Στην επίθεση ο Σλούκας. Χάνει το τρίποντο, κόβεται και το δίποντο μετά το ριμπάουντ που πήρε
21:46
Στα 10'' πριν το τέλος έχουμε τάιμ άουτ στο παιχνίδι.
21:46
Επίθεση του Ολυμπιακού
21:46
Ο Σλούκας στα 8,8'' πριν το τέλος γράφει το 65-66, όντας αμαρκάριστος
21:47
Φάουλ του Σπανούλη στον Λάσμε, στα 2,5'' για το τέλος
21:48
Η πρώτη έξω. Μέσα η δεύτερη για το 65-67
21:49
Ο Σπανούλης αστοχεί στο τέλος σε δίποντο και μένει το 65-67
21:49
Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει σε 2-2, μετά τη νίκη του στον 4ο τελικό του πρωταθλήματος
21:50
Πλέον, την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουμε τον 5ο τελικό ανάμεσα στους αιώνιους (4/6, 19:45)
21:51
Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο, από την άλλη ο Παναθηναϊκός πλέον θα έχει ένα κατάμεστο γήπεδο στο πλευρό του για να κάνει το 3-2 και να κατακτήσει τον τίτλο
21:52
Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 19/30 βολές, 17/38 δίποντα, 4/22 τρίποντα, 37 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 13 λάθη, 9 κλεψίματα, 3 τάπες.
21:53
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ο οποίος προηγήθηκε με 53-66 και δέχτηκε στο τέλος ένα 12-1, είχαν 16/27 βολές, 18/37 δίποντα και 5/12 τρίποντα
21:53
Επίσης είχαν 35 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 19 λάθη, 7 κλεψίματα και 6 τάπες
21:55
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Λάσμε με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ
21:56
Οι πόντοι του Παναθηναϊκού: Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3(1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13(2), Γκιστ 5(1), Γιάνκοβιτς 8(1), Ματσιούλις 9, Ράιτ.
21:57
Οι πόντοι του Ολυμπιακού: Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Σλούκας 11(1), Κολινς 5(1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14(2), Μάντζαρης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK