Ώρα πρόκρισης κόντρα στον Φώτση

Με νίκη επί της Armani Μιλάνο (22:00, ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός σφραγίζει από απόψε το εισιτήριο για την τελική οκτάδα της φετινής Ευρωλίγκας. Ο αγώνας αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της επιστροφής στο ΟΑΚΑ του Αντώνη Φώτση με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

Ώρα πρόκρισης κόντρα στον Φώτση

Δύο αγώνες έχουν απομείνει για τον Παναθηναϊκό στον Ζ' όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας και αν καταφέρει απόψε το βράδυ να νικήσει την Armani Μιλάνο θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του. Από εκεί και πέρα την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στο μακρινό Καζάν για να διεκδικήσει κόντρα στην Ούνιξ την πρώτη θέση που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας στα play-off.

Αυτά είναι τα δεδομένα για τους πρωταθλητές Ευρώπης οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους μία ανανεωμένη Emporio Armani. Στο ρόστερ της δεν υπάρχει πλέον, ο Ντρου Νίκολας και τη θέση του έχει πάρει ο Τζέι Αρ Μπρέμερ, ενώ έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του, ίσως, ο πολυτιμότερος παίκτης της, Μαλίκ Χέρστον.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ειδική μνεία στους δύο Αμερικανούς, αλλά και στους δύο Έλληνες παίκτες που φορούν τη φανέλα της ιταλικής ομάδας, τον Αντώνη Φώτση και τον Γιάννη Μπουρούση. Ο πρώτος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος λίγους μήνες μετά από το εκπληκτικό κρεσέντο του (6/6 τρίποντα) στον τελευταίο τελικό του περυσινού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Φώτσης ο οποίος έχει κατακτήσει 13 τίτλους με τους "πράσινους" θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά, μετά από τη σεζόν 2006-07 όταν αγωνιζόταν στην Ντιναμό Μόσχας και η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την είχε αποκλείσει με 2-0 νίκες στα play-off.

Ο Σέρβος κόουτς θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του αφού επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς τόσο ο Μάικ Μπατίστ όσο και ο Στίβεν Σμιθ.

Όταν θα αρχίσει το ματς οι "πράσινοι" θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Ούνιξ (20:00). Σε αυτόν οι Τούρκοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση, αρκεί να υπερκαλύψουν τη διαφορά των 5 πόντων με τους οποίους είχαν ηττηθεί στο Καζάν και να ευελπιστούν σε νίκη του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική στη Ρωσία, σε συνδυασμό με δική τους νίκη στο Μιλάνο.

Σε περίπτωση νίκης της Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται νίκη έστω και με έναν πόντο στο Καζάν για να πάρει την πρώτη θέση. Διαφορετικά θα κληθεί να ξεπεράσει και τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ με 6 πόντους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK