Όταν έχεις τον... νέο Μπερντ στο παρκέ, θα νικήσεις!

Ο Τζέισον Τέιτουμ μπήκε δίπλα ακριβώς στον μεγάλο. Ο λόγος; Οι επιδόσεις του στον πρώτο αγώνα των Σέλτικς με τους Σίξερς. Όχι πως οι άλλοι δύο πήγαν πίσω...

Boston Celtics forward Jayson Tatum (0) shoots against Philadelphia 76ers guard Ben Simmons (25) and guard JJ Redick (17) in the second half of Game 1 of an NBA basketball second-round playoff series, Monday, April 30, 2018, in Boston. The Celtics won 117-101. (AP Photo/Elise Amendola)
Boston Celtics forward Jayson Tatum (0) shoots against Philadelphia 76ers guard Ben Simmons (25) and guard JJ Redick (17) in the second half of Game 1 of an NBA basketball second-round playoff series, Monday, April 30, 2018, in Boston. The Celtics won 117-101. (AP Photo/Elise Amendola) AP

Το 1-0 των Σέλτικς επί των Σίξερς, στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς στην Ανατολή, ήρθε με τρόπο επιβλητικό. Το 117-101 απέδειξε πως η ομάδα του Στίβενς έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο όταν παίζει στο θορυβώδες "Γκάρντεν" (έχει 5/5 στην postseason), ακόμη κι αν τα προβλήματα είναι πολλά (Ίρβινγκ, Χέιγουορντ, Μπράουν, Τάις).

Η Φιλαντέλφια ερχόταν από την πρόκριση επί των Χιτ, αλλά η... αποχή από τη δράση για κάποιες παραπάνω ημέρες αποτυπώθηκε στο παρκέ. Όσο κυλάει η σειρά, είναι ένας παράγοντας που ενδεχομένως αποδειχθεί κομβικός. Σε πρώτη φάση πάντως δεν έκανε καλό στην παρέα των Εμπίντ-Σίμονς, η οποία έδειξε εκτός (αμυντικού) ρυθμού και μια ταχύτητα πιο αργή σ' όλες τις αντιδράσεις της.

Τουναντίον οι "Κέλτες" ήταν άπιαστοι. Ο Ροζίερ έκανε νέο ρεκόρ συγκομιδής πόντων (26 από 10/12 σουτ), ενώ ο Χόρφορντ παρέμεινε σημείο αναφοράς στη ρακέτα.

Ο τρίτος πόλος και αυτός που προσέλκυσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ. Γιατί ξεχώρισε; Διότι με τους 28 πόντους του έγινε ο πρώτος ρούκι στην ιστορία των Σέλτικς μετά τον Λάρι Μπερντ τον Απρίλη του '80 που κατάφερε κάτι τέτοιο. Δεν το λες και μικρό επίτευγμα για ένα παλικαράκι που έχει χρειαστεί από την πρώτη μέρα να κάνει ό,τι θα έκανε ο υγιής Χέιγουορντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK