Όταν η τουρκική δημοσιογραφία βγάζει το... φέσι

Toάρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Αρντά Αλάν Ισίκ στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας “Σαμπάχ” θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές δημοσιογραφίας αλλά και να αποτελέσει οδηγό για το πως πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα ένας σωστός επαγγελματίας.

Όταν η τουρκική δημοσιογραφία βγάζει το... φέσι
tourkia ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο εν λόγω άρθρο, ο Τούρκος συνάδελφος επιχειρεί να συγκρίνει τις Εθνικές ομάδες της Τουρκίας σε ποδόσφαιρο καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτή του μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει σταρ και λάμψη, αξίζει πολλά περισσότερα από αυτή του ποδοσφαίρου που παρά το καλό υλικό της βρίσκεται μόλις στην 3η θέση του ομίλου της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ο Ισίκ λέει αλήθειες που πονάνε την Εθνική της χώρας του: “Ο διαιτητής του αγώνα της Τουρκίας με την Κροατία έκανε σοβαρά λάθη εναντίον των Κροατών αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αυτή τη φορά για τη διαιτησία από την τουρκική πλευρά. Η Κροατία επίσης είχε παίξει ματς 48 ώρες νωρίτερα και παρά την κούρασή της κυριάρχησε στον αγώνα. Η Τουρκία πήρε τη νίκη με τη μοναδική ευκαιρία που βρήκε σε ολόκληρο το παιχνίδι!”.

Και ακόμα: “Η ποδοσφαιρική ομάδα βιώνει ένα χάος. Σε σχέση με το ματς με την Ουκρανία, έπαιξαν επτά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και αυτός που δεν είχε κληθεί την πρώτη φορά, ο Ο Οτζουγκάν Οζιακάπ, ήταν ο παίκτης-κλειδί”.

Mπορείτε να το διαβάσετε όλο ΕΔΩ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK