Π.Γιαννακόπουλος: "Μια ευτυχισμένη οικογένεια ο Παναθηναϊκός"

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ δεν περιορίστηκε στα μπασκετικά θέματα. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην πολυμετοχικότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στο γηπεδικό και στο στοίχημα.

Π.Γιαννακόπουλος: "Μια ευτυχισμένη οικογένεια ο Παναθηναϊκός"
Όλη η συνέντευξη

Πώς είδατε μέχρι στιγμής το ελληνικό πρωτάθλημα στην Α1 και τι διαφορετικό θα θέλετε να παρακολουθήσετε τη νέα χρονιά;

«Η χρονιά είναι όπως και πέρυσι. Θέλω να ελπίζω ότι με τις προσπάθειες όλων μας θα καλυτερεύσει και κάθε μέρα που περνάει το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα γίνεται καλύτερο. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές, τους παράγοντες και τους ανθρώπους στα τεχνικά τμήματα των ομάδων, καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να γίνει το άθλημα όλο και καλύτερο».

Ποιο είναι το μυστικό που κάνει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία δώδεκα χρόνια να έχει κατακτήσει εκτός από τα συνεχή πρωταθλήματα στην Ελλάδα και τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους;

«Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού και όλο το team είναι μια αγαπημένη οικογένεια, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις και ανωμαλίες. Ο προπονητής είναι κατά την άποψή μου αν όχι ο καλύτερος, ο ένας από τους δύο καλύτερους στην Ευρώπη. Ο κ. Ομπράντοβιτς κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια αγαπημένη οικογένεια, χωρίς να δημιουργεί ή να του δημιουργούν οποιαδήποτε προβλήματα. Θα πρέπει να πω ότι για εμάς ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Θέλουμε να πετύχουμε για το καλό του Παναθηναϊκού να είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι του και πολύ περισσότερο για το καλό του ελληνικού αθλητισμού».

Είναι αλήθεια ότι είχατε άριστες σχέσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ακόμη και όταν ήσασταν αντίπαλοι στα παρκέ;

«Είχα, έχω και θα έχω άριστες σχέσεις με όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό του ελληνικού αθλητισμού, πολύ περισσότερο με αυτούς που ενδιαφέρονται για το καλό του μπάσκετ. Βέβαια μέσα στο μπάσκετ υπάρχουν και αντιθέσεις και ανταγωνισμός. Πάντως, η χαρά μου είναι που με όλους τους συναδέλφους μας έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις, διότι ο αθλητισμός πρέπει πάνω από όλα να ενώνει τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει».

Αληθεύει ότι πριν αναλάβουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, σας τηλεφώνησαν για να τους δώσετε τις πολύτιμες συμβουλές σας;

«Όχι, όχι. Αυτά είναι ψέματα και δεν πρέπει να λέγονται τέτοια ψέματα. Αυτό που ισχύει είναι ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ενδιαφέρονται και αυτοί για την ομάδα τους, όπως ενδιαφερόμαστε κι εμείς για τη δική μας. Εύχομαι, επί τη ευκαιρία, όλοι οι παράγοντες τη νέα χρονιά να βάλουν το δικό τους πετραδάκι στο οικοδόμημα που λέγεται ελληνικός αθλητισμός».

Ποιος είναι ο σημαντικότερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Όσον αφορά την Ελλάδα ένας μεγάλος αντίπαλος - ανταγωνιστής είναι ο Ολυμπιακός. Άλλες φορές θα κερδίζει αυτός και άλλες εμείς. Θα είναι χαρά μας οι περισσότερες νίκες να οφείλονται στον Παναθηναϊκό. Επιθυμία μας είναι, με πρώτο τον προπονητή και στη συνέχεια τους αθλητές, να επιτύχουμε αυτό που έχουμε πετύχει παλαιότερα. Δηλαδή να πάρουμε και τους τρεις τίτλους φέτος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επιθυμία και προσπάθεια».

Με το γήπεδο τι γίνεται; Πιστεύετε ότι θα ξεπεραστεί το εμπόδιο του Συμβουλίου της Επικρατείας;

«Θέλω να ελπίζω ότι όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν θα το κάνουν, για να αποκτήσει το συντομότερο δυνατόν ο ελληνικός αθλητισμός και ειδικότερα ο μεγάλος σύλλογος που λέγεται Παναθηναϊκός το αθλητικό κέντρο που του ανήκει. Άλλωστε, με το να γίνει αυτό το αθλητικό κέντρο θα έρθει η νεολαία πιο κοντά στον αθλητισμό, δεδομένου ότι σήμερα -όπως ξέρουμε όλοι-, οι νέοι μας αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι ένα όφελος τόσο για την ελληνική νεολαία, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία περισσότερο».

Υπάρχουν κάποιες φήμες που αναφέρουν ότι ο αδελφός σας, Θανάσης Γιαννακόπουλος, θα αποχωρήσει μόλις λυθεί το θέμα που έχει να κάνει με τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ, που βάζει τις ομάδες στο Στοίχημα χωρίς να τους δίνει ποσοστά. Τι απαντάτε και πόσο κοντά είστε στη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος;

«Είναι απαράδεκτο να εκμεταλλεύεται ο ΟΠΑΠ, ο οποιοσδήποτε ΟΠΑΠ, τα αθλητικά σωματεία. Θα πρέπει να υπάρχει μία αγαστή συνεργασία και να ξέρει ο ΟΠΑΠ ότι πρέπει να βοηθήσει, διότι δίνοντας χρήματα σε όλα τα σωματεία βοηθάει να πάει μπροστά ο ελληνικός αθλητισμός. Άλλωστε ο ΟΠΑΠ έγινε για να βοηθήσει τον ελληνικό αθλητισμό και όχι να δημιουργεί προβλήματα».

Πόσο ευχαριστημένος είστε από τη δουλειά του πολυμετοχικού σχήματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

«Έγινε ένα σχήμα. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να πιστεύω ότι τελικά τα αποτελέσματα θα δείξουν ότι πραγματικά αυτό οφείλεται στην προσπάθεια όλων όσων εμπλέκονται. Θέλω να υπάρξει συμπόνια, αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους ανθρώπους που διοικούν τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, για να μπορεί να προχωρήσει περισσότερο η ομάδα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου -και για τις γιορτές, αλλά και γενικότερα για το μέλλον στον Παναθηναϊκό- μια μεγάλη επιτυχία, για να μπορέσουμε να δείξουμε στο εξωτερικό ότι ο ελληνικός αθλητισμός κάθε μέρα ανεβαίνει και ένα σκαλοπάτι».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έπεισαν να πείτε το μεγάλο «ναι» στην πρόταση για ανάμειξη σας στα δρώμενα της πράσινης ΠΑΕ;

«Η ζωή μου εδώ και τριάντα επτά χρόνια είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Θα ήταν αδικία να πω ότι βρίσκομαι έξω από αυτόν. Το έκανα γιατί το πίστευα. Το πίστευα και το πιστεύω. Η δήλωση που έκανα σε μία φετινή δύσκολη στιγμή του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με άτομα και είναι ότι κατά τη λαϊκή ρήση “αυτοί που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια”, εννοώντας ότι αυτοί που δουλεύουν σε αυτόν έχουν και τις ευθύνες. Τίποτα περισσότερο. Δεν υπήρξε περίπτωση να θιγεί με μία τέτοια δήλωση οποιοδήποτε άτομο που ασχολείται με τον ελληνικό αθλητισμό».

Παίρνετε μέρος στις αποφάσεις του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού;

«Όχι, γιατί όπως είπα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο πολυμετοχικό σχήμα, δεν ήθελα ούτε θέσεις ούτε προνόμια. Παρακολουθώ κι εγώ σαν φίλαθλος τριάντα επτά χρόνια. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία για να φανεί ότι ο Παναθηναϊκός προχωράει».

News 24/7

24MEDIA NETWORK