Παγκόσμιο, μέρα 1η: Οι ηττημένοι έχασαν με 190 πόντους διαφορά

Ό,τι μικρό, μεγάλο ή περίεργο συνέβη στα κινεζικά παρκέ στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ.

Παγκόσμιο, μέρα 1η: Οι ηττημένοι έχασαν με 190 πόντους διαφορά
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ καρφώνει στο καλάθι των Ανγκολέζων, κατά τη διάρκεια του Σερβία-Ανγκόλα, στις 31 Αυγούστου 2019, στην Κίνα FIBA.COM

H πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε ως επί το πλείστον σαρωτικές επικρατήσεις των νικητών επί των ηττημένων, ένα φινάλε βγαλμένο από video game και μια αγχωτική νίκη της Ρωσίας. Οι πόντοι που σημείωσαν οι οκτώ νικητές ήταν 724 και οι πόντοι που σημείωσαν οι ηττημένοι 534. Τα ματς λοιπόν, κρίθηκαν κατά μέσο όρο με μια διαφορά 23,75 πόντων υπέρ των νικητών, αριθμός που επαληθεύει ότι είμαστε στην πρώτη μέρα ενός τουρνουά με θηριώδη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων της πρώτης και των ομάδων της δεύτερης ταχύτητας. Οι, κατά τη Νίκη Μπάκουλη, επικρατέστεροι για την κατάκτηση του χρυσού Σέρβοι, έγραψαν την πρώτη 100άρα της διοργάνωσης εις βάρος της Ανγκόλας, και λίγο αργότερα τους μιμήθηκαν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί, κατεδαφίζοντας τις Φιλιππίνες και την Τυνησία αντίστοιχα.

Οι Ιταλοί, που δίχως Γκαλινάρι και Ντατόμε, παρουσίασαν μια προβληματική (sic) εικόνα στο τουρνουά Ακρόπολις είναι η ευχάριστη έκπληξη της πρεμιέρας, όχι γιατί κέρδισαν τις Φιλιππίνες, αλλά γιατί τις διέλυσαν με πρωτοφανή διαφορά. Η νίκη τους με 108-62 (46 πόντοι διαφορά) είναι η μεγαλύτερη σε έκταση που έχουν πετύχει οι Ιταλοί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η τέως ευρύτερη ήρθε στο Παγκόσμιο της Αργεντινής το 1990, με σκορ 115-76 (39 πόντοι διαφορά) επί της Κίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο που φιλοξένησαν οι Φιλιππίνες το 1978, οι Ιταλοί τις είχαν διαλύσει και τότε, με σκορ 112-75. Γενικά καλά δηλαδή, για την ομάδα του Ρομέο Σακέτι που σκορπούσε θλίψη και πνιχτά γελάκια ειρωνείας πριν λίγες εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.

> Στο πιο σπουδαίο ματς της πρεμιέρας, είδαμε 46 δευτερόλεπτα απόλυτης παράνοιας, όπως σχολίασε και ο επίσημος λογαριασμός της διοργάνωσης στα social media. Με μια επιστροφή από το -19, το Πουέρτο Ρίκο κέρδισαν 83-81 το Ιράν, και το Contra.gr μίλησε με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος είχε τον Νταβίντ Χουέρτας παίκτη στο Μαρούσι, πριν 9 χρόνια. Τι έκανε ο Χουέρτας; Ορίστε:

> Η Αργεντινή έβαλε 17 τρίποντα στην Κορέα, αλλά αυτό που θα μείνει από το ματς είναι ο νατουραλιζέ Κορεάτης, Ρικάρντο Ράτλιφ από τη Βιρτζίνια. Ο Ράτλιφ που παίζει εδώ και επτά σεζόν στο κορεατικό πρωτάθλημα, κατεβαίνει στο Παγκόσμιο με την κωδική ονομασία Γούνα Ρα! Απέναντι στην Αργεντινή, έβαλε σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του (31 από τους 69).

> Οι Σέρβοι ήταν απολαυστικοί απέναντι στην Ανγκόλα (105-59), αλλά ακόμα πιο απολαυστικός ήταν ο τρόπος που οι Κινέζοι θεατές προσπαθούσαν να χωρέσουν στο μυαλό τους τα ταλέντα του Νίκολα Γιόκιτς και τα εκατοστά του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. To Contra.gr βέβαια, υποκλίθηκε στον οσονούπω 41χρονο Εντουάρντο Μίνγκας.

Παγκόσμιο, μέρα 1η: Οι ηττημένοι έχασαν με 190 πόντους διαφορά
Ο Νίκολα Γιόκιτς χαιρετά τα εμβρόντητα κινεζικά πλήθη FIBA.COM

> Η οικοδέσποινα Κίνα κέρδισε με 70-55 την Ακτή Ελεφαντοστού, που κατέβηκε στο ματς χωρίς τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Συγγνώμη, κακό αστείο. Το ματς ήταν το χαμηλότερο σε παραγωγικότητα από τα οκτώ της πρεμιέρας.

> Η Ρωσία δεν απογοητεύει ποτέ, ξέρει να προσθέτει σασπένς. Παίζοντας χωρίς ξεκάθαρο ηγέτη, αλλά με τον Μπαζάρεβιτς να κάθεται στον πάγκο με το πιο σωστό και ώριμο grooming που τον έχουμε δει τα τελευταία 25 χρόνια, κατάφερε να κερδίσει ένα ματς που παραλίγο να καταφέρει να χάσει, ενώ είχε υπό έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ρωσία-Νιγηρία 82-77.

> H Πολωνία του συμπαθέστατου Αμερικανού κόουτς, Μάικ Τέιλορ, κέρδισε με 80-69 τη Βενεζουέλα και σημείωσε την πρώτη της νίκη μετά από 52(!) χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

> Τέλος, η Ισπανία ξεκίνησε την άτυπη μετάβαση από την εποχή των αδερφών Γκασόλ στην εποχή αδερφών Ερνανγκομέθ (συλλαμβάνομαι για ιεροσυλία) με μια παραλίγο 40άρα επί της Τυνησίας. Δυστυχώς για τους Αφρικανούς, ο Σαλάχ Μεζρί αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ.

Παγκόσμιο, μέρα 1η: Οι ηττημένοι έχασαν με 190 πόντους διαφορά
Ο Ρίκι Ρούμπιο ήταν ο κορυφαίος της Ισπανίας στη νίκη επί της Τυνησίας, με 17 πόντους και 9 ασίστ. FIBA.COM

News 24/7

24MEDIA NETWORK