Τέταρτος και μην τον είδατε τον Παναθηναϊκό...

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, έτοιμος να μπει στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας! Αν και πέρασε από σαράντα κύματα μέσα στη χρονιά, άντεξε τις αναταράξεις και χάρη στο 85-80 επί της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ πάτησε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Του αρκεί πλέον να νικήσει η Μπασκόνια τη Ζαλγκίρις στη Βιτόρια!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΡΙΒΕΡΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΡΙΒΕΡΣ ICON

Πρωταθλητισμός σημαίνει κερδίζω τους πρωταθλητές και ο Παναθηναϊκός το έκανε ξανά. Χρειάστηκε πέντε λεπτά παραπάνω από το κανονικό, αλλά ποια η σημασία αυτού όταν το 85-80 επί της κατόχου ΤΣΣΚΑ, μετά από συγκλονιστική μάχη, τον έχρισε φαβορί για την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο και το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ!

Η ομάδα του Πασκουάλ ήξερε ότι με ήττα της Φενέρμπαχτσε στη Μαδρίτη θα βρεθεί καβάλα στ' άλογο. Τα νέα ήταν καλά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχασε από τη Ρεάλ και στο έξτρα πεντάλεπτο οι "πράσινοι" μπήκαν με τέτοια την ενέργεια, σωματικά και πνευματικά, που λύγιζαν σίδερα. Ο Ρίβερς με 5 σερί πόντους έκανε το 82-78, ο Τεόντοσιτς βιάστηκε να εκτελέσει αστοχώντας στην επόμενη φάση και μην τον είδατε τον Παναθηναϊκό.

Θα μπορούσε όλη αυτή η αγωνία να είχε αποφευχθεί, αν στο φινάλε της κανονικής περιόδου Μπουρούσης-Τζέιμς είχαν βάλει καλά την μπάλα στο παρκέ, η τελευταία επίθεση είχε εκδηλωθεί σωστά και δεν ανάγκαζαν τον Γκιστ να παίξει την άμυνα του αγώνα για να προστατεύσει το 73-73.

Σ' ένα ματς πάντως που πήγε σε τόσο μικρές λεπτομέρειες και καμία από τις δυο ομάδες δεν ξέφυγε περισσότερο από έξι πόντους, όλα μέτρησαν διπλά. Κυρίως μέτρησαν τα 17 λάθη στα οποία η άμυνα του "τριφυλλιού" ανάγκασε τους Μοσχοβίτες. Οι οποίοι ποτέ δεν ένιωσαν το αφεντικό στο παρκέ, δεν τους άφησε ο Παναθηναϊκός, ούτε καν όταν ο Ντε Κολό οδήγησε ως το 67-63.

Οι "πράσινοι" πάντα ήταν πιο αποφασιστικοί κι ας κόλλησαν επιθετικά σε κάποια σημεία. Τότε ήταν που ο Παππάς βοήθησε πολύ με το θράσος, αλλά και τις άμυνές του, με αποτέλεσμα το ματς να γυρίσει άμεσα. Παρά δε το τρίποντο του Τεόντοσιτς για το 73-71, οι "πράσινοι" έστειλαν το ματς στην παράταση και έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά εφέτος: να κερδίζουν στην έδρα τους. Κάτι που θα τους χρειαστεί στα πλέι οφ. Γιατί το πλεονέκτημα δεν χάνεται όπως ήρθαν τα πράγματα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-40, 58-55, 73-73(κ.α), 85-80

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 13(1τρ, 5ρ), Νίκολς 5(3κλ), Ρίβερς 17(3/6τρ, 5ρ), Τζέιμς 13(1), Παππάς 8(1), Φελντέιν 2, Γκιστ 6(7ρ), Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6(7ρ), Καλάθης 12(1τρ, 6ασ)

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK