Παναθηναϊκός - Κολοσσός 100-70

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε με άνεση στα ημιτελικά των πλέι οφ, νικώντας 100-70 τον Κολοσσό στο άδειο ΟΑΚΑ, και κέρδισε Κούπερ - Παπαγιάννη. Χτύπησε ο Μπατίστα, 13 ασίστ για τον Διαμαντίδη.

Παναθηναϊκός - Κολοσσός 100-70

Η εξέλιξη

Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο λεπτά να βρει στόχο, όταν όμως άρχισε δεν σταμάτησε. Από το 1/8 τρίποντα πήγε στα 5/12 και με το δίδυμο Κούπερ-Διαμαντίδη να "σμπαραλιάζει" την (υποχρεωτική λόγω έλλειψης ψηλών) άμυνα ζώνης του Κολοσσού η ομάδα του Μανωλόπουλου ξέφυγε σταδιακά 24-15, 34-19 και 51-31 στο 20'.

Ο τραυματισμός του Μπατίστα ήταν η άσχημη είδηση του αγώνα, ο Μαυροκεφαλίδης πάντως κάλυψε επάξια το κενό και το "τριφύλλι" συνέχισε να είναι το ίδιο παραγωγικό. Μαζί του άδραξε το χρόνο και ο Γιώργος Παναγιάννης που στην άμυνα ήταν κέρβερος και στην επίθεση ακαταμάχητος, με αποτέλεσμα το 66-38 του Παναθηναϊκού, το 72-43 και το 78-48.

Ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικός, οι μικροί και οι νέοι συνέχισαν το σόου και η επιθυμητή 100άρα ήρθε με το καλάθι του Μόργκαν στο φινάλε.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τους 16 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα.

2. Ο Γιώργος Παπαγιάννης γιατί με τέτοιες εμφανίσεις, η αυτοπεποίθησή του αυξάνεται.

3. Ο Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος θα είναι πολύ χρήσιμος στο ροτέισον όσο καταλαβαίνει τα "θέλω" του Μανωλόπουλου.

4. Ο Αντώνης Φώτσης που μέσα από τον αγώνα ήθελε προφανώς να ξεχαστεί.

5. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έδωσε 13 τελικές πάσες.

Το φύλλο αγώνα

Αν ο Παναθηναϊκός κέρδισε κάτι από το γεγονός ότι χρειάστηκε τρία ματς για ν' αποκλείσει τον Κολοσσό ήταν η ευκαιρία να μπουν στο ροτέισον ο Κούπερ και ο Μόργκαν, δύο παίκτες που θα έχει ανάγκη ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στη συνέχεια των πλέι οφ. Ταυτόχρονα όμως έχασε τον Μπατίστα (μένει να φανεί πόσο θα μείνει εκτός) και η εξαιρετική εμφάνιση του Παπαγιάννη δεν μετριάζει τη στεναχώρια για τον τραυματισμό του Ουρουγουανού. Οι Ρόδιοι έφτασαν όσο πιο μακριά μπορούσαν εφέτος, αφού τα πλέι οφ ήταν υπέρβαση. Θα ήθελαν μια καλύτερη εμφάνιση στο τελευταίο εφετινό παιχνίδι τους, αλλά λύγισαν χωρίς ψηλούς, αφού δεν έπαιξαν Χάγκινς και Σμιθ.

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK