Πανιώνιος - Καβάλα 78-67

Τέλος καλό… Δυσκολεύτηκε αρκετά ο Πανιώνιος, αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Καβάλας και να πάρει τη νίκη με 78-67στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος τηςΑ1 Μπάσκετ. Οι κυανέρυθροι με αυτή τη νίκη έπιασαν στην 5η θέση της βαθμολογίας Μαρούσι και ΑΕΚ, ενώ οι νεοφώτιστοι παρέμειναν 10οι.

Πανιώνιος - Καβάλα 78-67

Ετσι νίκησε

Στο ματς που έκλεισε την αυλαία στο πρωτάθλημα για το 2008, ο Πανιώνιος τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Καβάλα για 35 λεπτά, ωστόσο κατάφερε λίγο πριν το τέλος να αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στη νίκη με 78-67.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 9 πόντων στα πρώτα λεπτά (5-14) με τους Νεοσμυρνιώτες ωστόσο να σοβαρεύονται στη συνέχεια και ολοκληρώνουν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα ενός πόντου (17-16).

Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς: "Είχαμε ένα δύσκολο αντίπαλο και πιστεύω ότι μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα αφού έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είδατε μπάσκετ από την ομάδα μου στο μεγαλύτερο διάστημα αν και αυτή την φορά μας έφτασε για να νικήσουμε. Η διαφορά δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα και είχαμε και τύχη. Τα αφήνουμε όλα πίσω μας καθώς έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια".

Κώστας Πιλαφίδης: "Ηρθαμε να παίξουμε με μια καλύτερη ομάδα και νομίζω ότι ήμασταν αξιοπρεπείς σε όλο το παιχνίδι με εξαίρεση το τελευταίο δίλεπτο που χάσαμε και παίκτες και έτσι ήταν πλασματική η διαφορά. Νομίζω ότι σε όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου με εξαίρεση αυτό με τον Ολυμπιακό, παλέψαμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ομως έχουμε περιθώρια για να παρουσιαστούμε και να παίξουμε καλύτερα στην συνέχεια".

Στη δεύτερη περίοδο η Καβάλα δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 30-29.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι είχε τον ίδιο ρυθμό με την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη να καταφέρνει να κρατάει τον Πανιώνιο ως επί τω πλείστον μακριά από τη ρακέτα της.

Η 3η περίοδος τελείωσε με ισχνό προβάδισμα των κυανέρυθρων (47-44) και όλα έδειχναν πως θα κριθούν από την ψυχραιμία των γηπεδούχων στις επιθέσεις. Η Καβάλα άντεξε έως το 35’ και στη συνέχεια παρέδωσε τα όπλα με τον Πανιώνιο να φτάνει τελικά στη νίκη με 78-67.

Το αστέρι:

Ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο κορυφαίος για τον Πανιώνιο σημειώνοντας 23 πόντους με 7/8 βολές, 5/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Ο Έλληνας φόργουορντ, βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να καταφέρει τελικά η ομάδα του να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Απογοήτευση:

Η Καβάλα έδειχνε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ικανή να διεκδικήσει τη νίκη. Αν και αρίστευσε για 35 λεπτά, στη συνέχεια ξεφούσκωσε και μοιραία επήλθε η ήττα.

Σχολιο:

Οι γηπεδούχοι υποτίμησαν την αντίπαλό τους με αποτέλεσμα η νεοφώτιστη ομάδα να τους προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Για πολλή ώρα οι παίκτες του Πανιωνίου έμοιαζαν ανίκανοι να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας και όποτε αυτό πήγαινε να γίνει πράξη, η απάντηση της Καβάλας ήταν άμεση. Η εμπειρία των κυανέρυθρων ωστόσο ήταν αυτή που μέτρησε πάντως στο τέλος, με τους παίκτες του Τριφούνοβιτς να δείχνουν την απαραίτητη ψυχραιμία στο σημείο κλειδί του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-29, 47-44, 78-67

Στατιστικά: GALANIS sports data

News 24/7

24MEDIA NETWORK