Παρελθόν οι Σπάχια και Μπάμπκοφ

Παρελθόν οι Σπάχια και Μπάμπκοφ
Παρελθόν αποτελούν από τους πάγκους της Κροατίας και της Ρωσίας αντίστοιχα οι Νέβεν Σπάχια και Σεργκέι Μπάμπκοφ. Ωστόσο, οι λόγοι της αποχώρησής τους είναι εντελώς διαφορετικοί,μολονότι η πορεία και των δύοσυγκροτημάτων δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Καμία, άλλωστε,εκ των δύο δεν προκρίθηκε -τουλάχιστον- στο Παγκόσιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός παραιτήθηκε δηλώνοντας αηδιασμένος από τη διαιτητική συμπεριφορά που δέχθηκαν οι Δαλματοί στον προημιτελικό αγώνα με την Ισπανία, όπου και ηττήθηκαν στην παράταση δεχόμενοι συνεχόμενες τεχνικές ποινές. Υπογράμμισε δε πως δεν πρόκειται να αναλάβει εκ νέου ομάδα, η οποία μετέχει σε διοργανώσεις της FIBA. " Δεν θα ηγηθώ ποτέ ξανά ομάδας που μετέχει σε διοργάνωση της FIBA. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που έγινε στο παιχνίδι με την Ισπανία. Υποθέτω ότι ούτε αυτοί καταλαβαίνουν τι κακό έκαναν στο κροατικό μπάσκετ ".

Αντίθετα, από τον ΣεργκέιΜπάμπκοφ ζητήθηκε από την Ομοσπονδία να αποχωρήσει από το πόστο του, καθώς θεωρήθηκε ως ο κύριος υπεύθυνος της αποτυχίας της Ρωσίας να διακριθεί σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εξάλλου, οι Ρώσοι βρέθηκαν μόλις στην 8η θέση, παρά το γεγονός πως μετά την πρώτη φάση θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK