Πήρε Παντελιάδη

Πήρε Παντελιάδη
Ένας πρωταθλητής επιστρέφει στην ΑΕΚ. Ο Σπύρος Παντελιάδης παρών αλλά και συμμετέχων σημαντικά στο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο δικέφαλος το 2002, γυρνάει στην ομάδα του. Είναι γνωστό ότι ο έμπειρος γκαρντ, λόγω της καταγωγής του από την Κωνσταντινούπολη, αποτελεί οπαδό της ΑΕΚ έστω και αν ποτέ δεν πούλησε αεκοφροσύνη.

Ο Λευτέρης Κακιούσης ζήτησε την απόκτησή του όχι λόγω της συμπάθειας του παίκτη στην ομάδα, όσο για τις δυνατότητές του οι οποίες πέρυσι τον έφεραν βασικό πλέι μέικερ στους Σκαϊλάινερς, ομάδα της ευρωλίγκα. Ο Σπύρος Παντελιάδης υπέγραψε μονοετή συνεργασία με την ΑΕΚ και από την Δευτέρα ξεκινά προπονήσεις.

Ποιος είναι ο Σπύρος Παντελιάδης

Ο Σπύρος Παντελιάδης γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1977 και έχει ύψος 1.91. Ξεκίνησε στις μικρές ομάδες του Πανιωνίου, ενώ αγωνίστηκε και στον Εσπερο. Το 1996 βρέθηκε στο Μαρούσι, όπου παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2000. Τότε επιλέχθηκε από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και ήρθε στην ΑΕΚ για να κατακτήσει τίτλους.Το 2001 το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό και το 2002 το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς μετακόμισε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στην Ισπανία και την Ουέλβα. Το 2003 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πέρσι εκείνη της γερμανικής Φρανκφούρτης (Οπελ Σκάϊλαϊνερς).

Εχει κατακτήσει με την Εθνική Ελλάδας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων το 1993, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας κάτω των 22 το 1997. Επίσης με την ΑΕΚ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Ευρωλίγκας της ULEB το 2001. Στη Γερμανία με την Φρανκφούρτη ήταν φιναλίστ στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK