Ποιοι θα ταίριαζαν στον Ολυμπιακό; Παίκτες έτοιμοι για τον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός βγαίνει αναγκαστικά στην αγορά για ψηλό και το Contra.gr εντόπισε ορισμένες "ψαγμένες" περιπτώσεις και οικονομικά προσιτές που ενδεχομένως θα ταίριαζαν στο πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ποιος είναι ο άγνωστος ψηλός...

Ποιοι θα ταίριαζαν στον Ολυμπιακό; Παίκτες έτοιμοι για τον Πειραιά

Ο Κεμ Μπιρτς άφησε στα κρύα του λουτρού τον Ολυμπιακό για να υπογράψει στους Ορλάντο Μάτζικ και να διεκδικήσει μια καριέρα του στο ΝΒΑ. Αν έπραξε σωστά αποχωρώντας αιφνιδιαστικά από τους Πειραιώτες, το μέλλον θα δείξει. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο: ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχασε έναν ψηλό που υπολόγιζε για την επόμενη σεζόν και καλείται πλέον να ψάξει και να βρει αντικαταστάτη - εκτός κι αν αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό του.

Εκτιμώντας πως οι "ερυθρόλευκοι" θα βγουν στην αγορά για σέντερ και ότι συνηθίζουν ν' αποκτούν παίκτες από τη δεξαμενή της Ευρώπης για να μειώσουν το ρίσκο της επιλογής, φτιάξαμε μια λίστα. Με ψηλούς που διαθέτουν τα προσόντα ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να καλύψουν το μεγάλο κενό του Μπιρτς στη φροντ λάιν. Διότι ο Καναδός μπορεί το τελευταίο δίμηνο να μην προσέφερε όσο στα 3/4 της σεζόν, η απώλειά του ωστόσο

ΛΑΤΑΒΙΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Το όνομα του 28χρονου Αμερικανού (2μ3) με την πολυετή θητεία στην Ευρώπη είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε σε όλες τις πιάτσες. Λογικό, αφού καλύπτει πολλά από τα "θέλω" του κόουτς Σφαιρόπουλου. Έχει έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έχει καλά τελειώματα, δεν χάνει πολλές βολές και είναι εξαιρετικόε ριμπάουντερ λόγω άλματος-συγχρονισμού.

ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Είναι μια περίπτωση... Χάινς, λόγω γερμανικού παρελθόντος και σωματότυπου (2μ03), που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τον Ολυμπιακό. Με γεμάτες σεζόν στην Ευρωλίγκα, αλλά πτωτική πορεία γιατί έμπλεξε σε μια μπερδεμένη αγωνιστικά ομάδα όπως η Μιλάνο. Ποικιλία κινήσεων στην επίθεση, πολύ καλός από τη γραμμή, πασάρει σωστά, όχι τόσο καλός ριμπάουντερ ή αμυντικός.

ΤΖΑΤΖΟΥΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ

Ίσως η πιο... κοντινή σε Μπιρτς περίπτωση, μοιάζει ταυτόχρονα ποιοτικότερη. Απόφοιτος του Περντιού και ντραφτ-πικ των Νετς στο νο27 του 2011 ο ψηλός των 2μ08. Δεν έπαιξε ΝΒΑ, αλλά ήρθε στην Ευρώπη για να δείξει πράγματα και στα 28 προς 29 ψάχνει πλέον το βήμα παραπάνω. Πέρυσι είχε 19 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 1.4 κοψίματα με την Καντού στο ιταλικό πρωτάθλημα - αγορά που αρέσει στον Ολυμπιακό. Έχει παίξει επίσης σε Πιστόια, Μπεσίκτας και Κράσνι Όκτιαμπρ με πολύ καλά νούμερα στο Eurocup. Άλλο βέβαια Ολυμπιακός.

ΝΤΑΡΙΟΝ ΑΤΚΙΝΣ

Μικρός σε ηλικία (24) ο απόφοιτος του Βιρτζίνια (2μ03), λίγο "άγουρος" δηλαδή. Παρόλα αυτά έχει ήδη μια ευρωπαϊκή σεζόν στους ώμους του παίζοντας στο ισραηλινό πρωτάθλημα με τη Χάποελ Χολόν. Είχε 13.6 πόντους με 60% ευστοχία, παίζοντας αρκετή πλάτη, και 8.6 ριμπάουντ στο σύνολο. Διαθέτει γρήγορα πόδια και χαμηλό κέντρο βάρους για την άμυνα, είναι καλός μπλοκέρ.

ΜΑΙΚΛ ΕΡΙΚ

Στην ΑΕΚ δεν έκανε, στην Μπιλμπάο διέπρεψε. Με 11.4 πόντους και σχεδόν 7 ριμπάουντ σε 25 ματς της κανονικής περιόδου στην ACB ο Νιγηριανός σέντερ (2μ11) ήταν από τους καλύτερους των Βάσκων. Ίσως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία σε υψηλότερο επίπεδο.

ΤΖΕΦ ΕΪΡΣ

Πολύ καλύτερος παίκτης απ' όσο πρόλαβε να δείξει σε τέσσερα ματς με την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα, ειδάλλως δεν θα επιλεγεί να παίξει σε Μπλέιζερς, Πέισερς, Σπερς (κυρίως με 73 ματς) και Κλίπερς. Ο ύψους 2μ06 πολυσυνθετικός ψηλός κατέληξε στην Ιαπωνία και δεν θα έλεγε όχι σε μια επανεκκίνηση στην καριέρα του στα 30 προς 31 πια. Ίσως η αλλαγή του ονόματος από Πέντεγκραφ σε Έιρς να μην βοήθησε τόσο τελικά.

ΚΑΙ Ο... ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΨΗΛΟΣ

Υπάρχει επίσης μία τεράστια δεξαμενή είτε μιλάμε για NBDL (ακόμα κι ΝΒΑ), είτε για κάποια πρωταθλήματα εκτός Ευρώπης απ' όπου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φέρει παίκτη με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει. Ναι, αυτοί οι σέντερ που έρχονται με 70-100 χιλιάρκια σε Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία και μετά από μία σεζόν παίρνουν 400-500. Σύμφωνοι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει χρόνο με το περίφημο transition period, αλλά αν θέλει ποιότητα, ίσως πρέπει να ρισκάρει όπως έκανε το 2012.

News 24/7

24MEDIA NETWORK