Πως θα τερματίσει 4ος ο Παναθηναϊκός

Μία νίκη και καλή. Ο Παναθηναϊκός κρεμιέται πλέον μόνο από τα δικά του χέρια σχετικά με το πλεονέκτημα έδρας καθώς αν επικρατήσει της Μακάμπι τερματίζει 4ος οτι και αν γίνει στα άλλα ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΤΖΕΪΜΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΤΖΕΪΜΣ ICON

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρεάλ επί της Φενέρμπαχτσε δίνει στους πράσινους ένα μοναδικό προνόμιο. Να εξαρτώνται στο τελευταίο ματς μόνο από τους εαυτούς τους.

Τα πράγματα πλέον είναι εξαιρετικά απλά. Με νίκη επί της αδιάφορης Μακάμπι στο Τελ Αβίβ οι Κυπελλούχοι Ελλάδας τερματίζουν 4οι και πάνε με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ακόμα όμως και με ήττα, μπορούν να προκριθούν ως τέταρτοι σε περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας Παναθηναϊκού, Μπασκόνια και Φενέρμπαχτσε.

Τον εξυπηρετεί ακόμα και η τετραπλή ισοβαθμία μεταξύ Παναθηναϊκού, Μπασκόνια, Εφές και Φενέρμπαχτσε!

Δεν τον ευνοεί, αντίθετα, ισοβαθμία μόνο με την Φενέρμπαχτσε που μπορεί να προκύψει με ήττα δική του, νίκη των Τούρκων και ήττες των άλλων δύο (Εφές και Μπασκόνια). Είναι όμως γεγονός ότι οι Βάσκοι πολύ δύσκολα θα ηττηθούν από την αδιάφορη Ζαλγκίρις μέσα στη Βιτόρια.

Αν πάντως η κανονική περίοδος τελείωνε σήμερα (Παρασκευή) ο Παναθηναϊκός θα ήταν 4ος και θα υποδεχόταν με πλεονέκτημα την Μπασκόνια.

Συμπερασματικά: Πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να μην τερματίσει 4ος ο Κυπελλούχος Ελλάδας.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός, που έχει εξασφαλίσει ήδη την 3η θέση, περιμένει να δει ποιος θα τερματίσει 6ος. Το πιο πιθανό με βάση τα σενάρια είναι να βρει απέναντί του την Φενέρμπαχτσε χωρίς όμως να αποκλείεται η αντίπαλος τελικά να είναι η Εφές, η Μπασκόνια ή ακόμα και ο Παναθηναϊκός.

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

6/4 Μακάμπι-Παναθηναϊκός

6/4 Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα

6/4 Μπασκόνια-Ζαλγκίρις

6/4: Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ

7/4: Ρεάλ-Εφές

News 24/7

24MEDIA NETWORK