Πρίντεζης στο Contra.gr: "Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη την ΑΕΚ"

Το Contra.gr συνάντησε τον Γιώργο Πρίντεζη στα "Δυο Αοράκια" και μας μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ, που φέτος θα δούμε έναν διαφορετικό τελικό πέραν του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Πρίντεζης στο Contra.gr: "Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη την ΑΕΚ"
printezis

Ολυμπιακός και ΑΕΚ προετοιμάζονται για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο στις 17:15 το Σάββατο. Μία αναμέτρηση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού η Ένωση παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική τη φετινή περίοδο, έχοντας κερδίσει μάλιστα τους "ερυθρόλευκους" τον Δεκέμβριο με 66-62 στο ΟΑΚΑ.

Το Contra.gr συνάντησε τον... υπαρχηγό του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη, λίγο μετά την προπόνηση του και τον ρωτήσαμε αυτό ακριβώς. Για την παρουσία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και πόσο καλό μπορεί να κάνει στο ελληνικό μπάσκετ.

"Νομίζω ότι φέτος το πρωτάθλημα μας είναι ανταγωνιστικό. Και πέρσι μου έκαναν μία ίδια ερώτηση και είπα πως η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλό δρόμο και συνεχίζει και πάει καλά. Έχει καλό ελληνικό κορμό με καλούς ξένους.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και όλες τις ομάδες. Μακάρι να γίνει το πρωτάθλημα όπως το έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν".

Είναι το παιχνίδι πρωταθλήματος οδηγός για τον τελικό; "Προσωπικά ξέρουμε τι ομάδα είναι η ΑΕΚ σε ματς που χάσαμε. Ξέρουμε τι μας περιμένει και δουλεύουμε καλά εδώ και τέσσερις μέρες πάνω σε αυτό.

Ελπίζω να το βγάλουμε και μέσα στο παρκέ".

Πόσο εύκολο είναι να αλλάζεις διοργανώσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

"Έτσι είναι η ζωή μας και έτσι πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε. Και στις καλές μέρες που κερδίζεις και πρέπει να είσαι προσγειωμένος για το επόμενο παιχνίδι και να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι.

Όταν χάσεις πρέπει να μην σε παίρνει από κάτω να κοιτάς τον επόμενο αντίπαλο και πως να γίνεσαι καλύτερος".

Είναι ένας ακόμα τελικός για εσένα;

"Μπορεί να είναι ο μικρότερος στόχος που έχουμε αυτή τη χρονιά, αλλά δεν παύει να είναι ένας τελικός που θες τόσο εσύ ως αθλητής και ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοι μας να κερδίσουμε για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται.

Έχουμε να τα κατακτήσουμε χρόνια και να συνεχίσουμε να πάμε δυνατά για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται".

24MEDIA NETWORK