Πρωτιά για το Μαρούσι μέσω της άμυνας

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι φαν της άμυνας και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Σε αυτή λοιπόν στηρίχθηκε το Μαρούσι εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Eurocup και παράλληλα την πρόκριση στους "16" καλύτερους της διοργάνωσης.

Πρωτιά για το Μαρούσι μέσω της άμυνας
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι φαν της άμυνας και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Σε αυτή λοιπόν στηρίχθηκε το Μαρούσι εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Eurocup και παράλληλα την πρόκριση στους "16" καλύτερουςτης διοργάνωσης. Οι "κιτρινόμαυροι" επιβλήθηκαν -όσο εύκολα δεν περίμεναν- της Χάποελ Τελ Αβίβ με 69-54 και πλέον τα δύο τελευταία παιχνίδια σε Πολωνία (με Σλασκ) και Ολλανδία (με Γκρόνινγκεν) μετατράπηκαν σε τυπική διαδικασία.

Τι και αν βασικές επιλογές (Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, Μπλάγκοντα Σέκουλιτς) αλλά και "χρυσές" εναλλακτικές λύσεις (Νίκος Μπουντούρης) δεν ήταν στη διάθεση του Δράκου; Όσοι βρίσκονταν στην αποστολή, ακόμη παιδιά χωρίς σπουδαίες εμπειρίες (Νοέας, Λόλας, Γιαννουλάκος), μετέτρεψαν ένα -πριν από το τζάμπολ- ντέρμπι σε μονόλογο δίχως άγχος σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της ελληνικής ομάδας πως μετά το 9-3 με το οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο τρίλεπτο, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 23-10 υπέρ του Αμαρουσίου.

Από εκεί και πέρα, ο Τζάρεντ Χόμαν φρόντισε με την εξαιρετική απόδοσή του (την πιο μεστή από τότε που ήρθε στην Ελλάδα) τόσο στην επίθεση (πόντοι) όσο και στην άμυνα (ριμπάουντ) να διατηρήσει και να αυξήσει τη διαφορά (39-21 - ημίχρονο). Αυτή στα μέσα της τελευταίας περιόδου με βολή του πολύ καλού Νοέα ξεπέρασε το +20 (63-42) με το τελικό 69-54 να χαρίζει δυο ξεκούραστους πόντους στην ομάδα του Γιαννάκη.


Τα δεκάλεπτα: 23-10, 39-21, 52-34, 69-54

Μαρούσι: Νικολαίδης 12 (1), Νοέας 8 (1), Κυρίτσης 7, Χόμαν 18, Στεφανίδης 1, Κολώκας 1, Καϊμακόγλου 10, Γιαννουλάκος 5, Λόλας 7

Χαποέλ Τελ Αβίβ: Μπράουν 4, Χέιτεν 16 (2), Γκάντελ 16 (3), Μοσινσόν 3 (1), Γιακόζι 1, Σίνιν 11 (2), Φάρινγκτον 2, Ράντοβιτς 1


News 24/7

24MEDIA NETWORK