Προβάδισμα το Μαρούσι

Προβάδισμα το Μαρούσι

Ήρωας ο Κολώκας;. Γιατί όχι; Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει βγάλει τόσους λαγούς από το καπέλο του τον τελευταίο καιρό με την εθνική, ήρθε η ώρα να το κάνει και με το Μαρούσι. Μία μαεστρικά εκδηλωμένη τελευταία επίθεση μέσα σε λίγα δεύτερα και αφού η μπάλα πέρασε από τα χέρια του Μπλάκνεϊ και του Μπουντούρη, έφτασε στον έμπειρο φόργουορντ. Από την γωνία ψύχραιμα και καθώς τελείωνε ο χρόνος του αγώνα έγραψε με τρίποντο το 58-61 δίνοντας λύση στον γόρδιο δεσμό του ημιτελικού ΠΑΟΚ-Αμαρουσίου.

Το Μαρούσι συνέχισε την θετική παράδοση στην Θεσσαλονίκη πήρε την νίκη στο …πρώτο ημίχρονο αλλά από την εικόνα της αναμέτρησης, έγινε σαφές ότι τα δεύτερα 40 λεπτά την Τετάρτη στην Αθήνα θα είναι σαν να ξεκινούν από το μηδέν.

Στο πρώτο μέρος το μπάσκετ δεινοπάθησε κάτι πολύ λογικό για δύο ανέτοιμους αντιπάλους. Περιέργως και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ επεδίωξε αργό ρυθμό δείχνοντας κάπως κουρασμένος από τα διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 26-25 στο πρώτο ημίχρονο.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Το κάνουμε πολλές φορές στην προπόνηση. Κάνουμε αλλαγές και μπλέκουμε την πεντάδα, παίρνει την μπάλα ο Μπλάκνεϊ και δίνει στον ελεύθερο. Ετσι βγήκε και αυτό το σουτ. Ηταν ένα καλό παιχνίδι δύσκολο για εμάς μετά και τη νίκη γοήτρου του ΠΑΟΚ με τον Αρη. Από εδώ και πέρα έχουμε το δεύτερο παιχνίδι και εκεί πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη θέληση".

Μπάνε Πρέλεβιτς: "Γιατί να πονέσει αυτό το σουτ; Έχουμε και άλλο αγώνα μπροστά μας. Εκείνο που πόνεσε ήταν το σουτ του Ιακοπίνι στο φάϊναλ φορ της Αθήνας. Εκεί χάσαμε όλες τις πιθανότητες και την πρόκριση στον τελικό".

Στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αφού κανείς παίκτης δεν έμοιαζε ικανός να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Διαδοχικά χαμένα λέι απ, πολλά σουτ στον βρόντο. Δεν ήταν οι άμυνες τόσο καλές όσο οι επιθέσεις σε άθλιο απόγευμα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντική, για τα δεδομένα του αγώνα, διαφορά καθώς στο 30 προηγήθηκε 41-38. Με υπερπροσπάθεια, το Μαρούσι ισοφάρισε και πέρασε μπροστά 47-52 για να ισοφαρίσει 58-58 ο Βασιλειάδης 13 δεύτερα πριν το τέλος. Το Μαρούσι εκδήλωσε την επίθεση στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Κολώκα ο οποίος υπέγραψε την νίκη με 58-61.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 26-25, 41-38, 58-61


ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος, Βασιλειάδης 6, Ζούγιοβιτς 10(1), Γκαγκαλούδης 14(2), Μαυροκεφαλίδης 6, Μάντσε 6, Μάρεϊ 2, Χένιακ 4, Φορντ 2, Γεωργίτσης 7(1).
ΜΑΡΟΥΣΙ: Κυρίτσης 8, Μπλάκνεϊ 14(1), Νικολαϊδης 1, Μπουντούρης, Σέκουλιτς 12, Χόμαν 2, Στεφανίδης, Κολώκας 3(1), Δέσπος, Καράγκουτης 9, Καϊμακόγλου 12.

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών:

Τετάρτη 19/10

17.00 Μαρούσι ΠΑΟΚ (ΕΤ-1)
19.00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)


News 24/7

24MEDIA NETWORK