San Antonio Spurs

San Antonio Spurs

Με λίγα λόγια πέρυσι



Δεν είναι λίγο το γεγονός ότι έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια, μετρώντας τρία δαχτυλίδια και αρκετούς τελικούς. Πέρυσι έφτασαν ξανά στην... πηγή, πίεσαν τους κατόχους του τίτλου Detroit Pistons και μπόρεσαν ν' ανέβουν στην κορυφή με τελικό σκορ 4-3 στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Τι άλλαξε φέτος

Εχουν δεμένο σύνολο κι αυτό δεν είναι φετινό φαινόμενο. Το συγκρότημα του Gregg Popovich μπορεί να βρει τις λύσεις για να είναι και φέτος μέσα στους πρωταγωνιστές. Η εμπειρία του Tim Duncan, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Manu Ginobili, η δύναμη και η σταθερότητα του Tony Parker δημιουργούν ένα καλό σύνολο. Αν σε αυτό προσθέσουμε τις δύο νέες παρουσίεςτόσο του Michael Finley όσο και του Nick Van Exel, τότε η κατάσταση οδηγείται εκ του ασφαλούς στην επιτυχία.

Δυνατό - Αδύνατο σημείο

Οι πολλαπλές λύσεις σε βασικό σχήμα και πάγκο, δίνουν τη δυνατότητα στα "σπιρούνια" να πατούν γερά στο παρκέ. Δεν χρειάζεται καν να γίνει λόγος για τη δύναμη του "SBC Center", όπως επίσης και για τον ισχυρό τομέα της επίθεσης. Οι πρωταθλητές, απλά δεν υστερούν πουθενά. Η άμυνα είναι στα θετικά τους, ενώη αυτοπεποίθηση του προπονητή είναι χαρακτηριστική.

Το αστέρι

Αστέρια υπάρχουν πολλά, αλλά Tim Duncan είναι μόνο ένας. Μέσα στους καλύτερους αμυντικά και επιθετικά τα τελευταία χρόνια, μάλλον έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του πόσα δαχτυλίδια θα αποκτήσει, αλλά και πόσα θα χάσει στις λεπτομέρειες. Δεν του λείπει τίποτα. Βασικός και αναντικατάστατος, εμπνέει δύναμη και σιγουριά μόνο με την παρουσία του.

Πρόβλεψη

Η κορυφή τους περιμένει ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα την κατακτήσουν ξανά.Πάντως είναι και πάλι μέσα στα φαβορί τωντελικών του πρωταθλήματος,δίχως αυτό να επιδέχεταικαμία αμφισβήτηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK