Σέλτικς-Μπακς: O πραγματικός MVP δεν ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τη δουλειά του με τον πιο εμφατικό τρόπο, σε μια σημαντική νίκη των Μιλγουόκι Μπακς. Οι αφανείς ήρωες όμως, ήταν τα μέλη μιας 'συμμορίας', με ηγέτη τον Τζορτζ Χιλ.

Σέλτικς-Μπακς: O πραγματικός MVP δεν ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το Σέλτικς-Μπακς έχει ολοκληρωθεί πια και ο Κάιρι Ίρβινγκ δήλωνε με φανερό εκνευρισμό στο NBA.com, πως "είναι γελοίο" το πόσα φάουλ δίνονται σε κάθε αντίπαλο που μαρκάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πόσες βολές καταλήγει να σουτάρει (22 στο 3ο παιχνίδι της σειράς). Ο Ίρβινγκ θεωρεί "σοκαριστικό" το γεγονός ότι στην 3η περίοδο του αγώνα, οι Μπακς βρίσκονταν ήδη από το 4ο λεπτό στη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Από την άλλη πλευρά, ο σταρ των Μπακς κοιμάται ήδη ήσυχος. Η συγκομιδή των 32 πόντων, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ που συνείσφερε στην ομάδα του ήταν αρκετή για να φέρει τη νίκη. Ήταν ένα από εκείνα τα βράδια που όσο κι αν οι αριθμοί των επιδόσεών του δείχνουν εντυπωσιακοί, ο Giannis δεν ήταν εκείνος που έλαμψε περισσότερο από την ομάδα του.

"Bench mob, do your job"

Τη σεζόν 2011-2012, όταν ο Ολυμπιακός ακόμα διεκδικούσε ευρωπαϊκά τρόπαια και οι συζητήσεις περί Α2 έμοιαζαν με ανέκδοτο, ο Τζορτζ Χιλ είχε ακουστεί για τους Πειραιώτες και μάλιστα οι φήμες της εποχής έκαναν λόγο για 'μονομαχία' του με τον Χοσέ Καλδερόν.

Μονομαχίες του Χιλ με τα ερυθρόλευκα δεν είδαμε ποτέ, ίσως γιατί ο 33χρονος πόιντ γκαρντ ήταν ανέκαθεν μια τίμια περίπτωση μισθοφόρου, που σήμερα, φορώντας τη φανέλα των Μπακς, έχει αναβαπτιστεί σε 'αρχηγό συμμορίας'. Αυτός είναι ο ρόλος του Χιλ σε κάθε ματς, να γίνεται η πρώτη αλλαγή της ομάδας και με το ξέφρενο παιχνίδι του να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς.

Με τη φράση "bench mob, do your job" άνοιξε τη δήλωσή του στο ESPN: "Η συμμορία του πάγκου κάνει τη δουλειά της. Αυτό λέμε μεταξύ μας, όταν οι βασικοί κάθονται στον πάγκο για ξεκούραση και μπαίνουμε εμείς μέσα για να κρατήσουμε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι". Και η συμμορία έκανε τέλεια τη δουλειά της χθες. Ο πάγκος των Μπακς συνέτριψε τον αντίστοιχο των Σέλτικς σε ένα επί μέρους σκορ 42-16. Από τους 42 πόντους των Μπακς, οι 21 ανήκουν στον Χιλ.

Η συμμορία της νίκης

Η μεταγραφή του τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν μια έξυπνη κίνηση για τους Μπακς. Ένας μικρός στρατηγός από την τελευταία καλή φουρνιά του Κλίβελαντ πήγαινε στο Μιλγουόκι για να συναντήσει γνώριμα πρόσωπα, όπως τον κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, όταν εκείνος ήταν assistant coach στους Σπερς.

Την Παρασκευή, ο Χιλ εμφανίστηκε από τον πάγκο σαν στρατηγός σε αποστολή, πετυχαίνοντας κάθε δοκιμασία που του ανατέθηκε. Αρχικά, εξαφάνισε την μέτρια επίδοση του Έρικ Μπλέντσο (9 πόντοι, 4/15 σουτ).

Στη συνέχεια, κι ενώ το δίδυμο Τζέιλεν Μπράουν - Ίρβινγκ έπαιζε με αντοχές που θύμιζε κάτι σε Iron Man - Captain America, ο Χιλ ηγήθηκε στην 3η περίοδο μιας πεντάδας αποτελούμενης από τους Κρις Μίντλετον, Μπόνζι Κόλσον, Ερσάν Ιλιασόβα, Μπρουκ Λόπεζ και κατάφερε ένα μικρό θαύμα. Η διαφορά 4 πόντων των Σέλτικς εξανεμίστηκε και έγινε +11 για τους Μπακς. Σε ένα 50λεπτο ρολέρκοστερ, οι Μπακς έτρεξαν σερί 21-6, με τον Χιλ να πετυχαίνει 11 πόντους. Μέχρι το τέλος του αγώνα, οι Μπακς δεν βρέθηκαν ούτε μια στιγμή πίσω στο σκορ.

"Σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον, οι προπονητές χρειάζονται παιδιά που έχουν εμπειρία, που διαθέτουν κατανόηση των υψηλών απαιτήσεων του κάθε αγώνα. Ο Τζορτζ, με τη σημερινή επίδοση, είναι ο ορισμός αυτού του παίκτη", δήλωσε ο προπονητής των Μπακς. Ο 'στρατηγός Χιλ' κι η συμμορία του εξετέλεσαν την αποστολή τους με επιτυχία, οι Μπακς απέδειξαν ότι πέρα από το 'υπερόπλο' που ακούει στο όνομα Giannis, διαθέτουν ακόμα περισσότερα και εξίσου επικίνδυνα άρματα μάχης.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK