Σφαιρόπουλος: "Να αποθεώνουν τους παίκτες, όχι εμένα"!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στα κρίσιμα τρίποντα που έβαλε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ενώ έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού που τραγούδησε το όνομά του στο φινάλε του ματς!

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν σημαντικό να μην πανικοβληθούμε, όταν η ΤΣΣΚΑ έκανε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ήταν κρίσιμα τα δυο τρίποντα στο φινάλε του πρώτου μέρους που κράτησαν τη διαφορά στους επτά πόντους.

Αν και ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο μέρος, μείναμε κοντά στην ΤΣΣΚΑ, αλλά έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο" τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά την ηρωική πρόκριση στον τελικό της Euroleague (82-78 επί της ΤΣΣΚΑ) και συνέχισε:

"Στην τέταρτη περίοδο τους κρατήσαμε χαμηλά, βάλαμε μεγάλα τρίποντα και όταν πήραμε το προβάδισμα είχαμε αποκτήσει το καθαρό μυαλό για να παίξουμε έξυπνα και να ελέγξουμε τον αγώνα. Μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Είπα στους παίκτες να πανηγυρίσουν μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν στον Τελικό. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε. Η ομάδα είναι ομάδα, μένει μαζί και χάνει μαζί.

Δεν είναι πρόβλημα αν ένας παίκτης σκοράρει το ένα βράδυ και κάποιος άλλος σκοράρει σε άλλο παιχνίδι. Οι 14 πόντοι της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο ήταν ομαδική δουλειά. Έχουμε έναν κορμό, με εμπειρία από τέτοιους αγώνες".

Όσο για το όνομά του που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού (για μία ακόμα φορα το τελευταίο διάστημα), απάντησε: "Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Ευχαριστώ τον κόσμο που τραγούδισε το όνομά μου, αλλά προτιμώ να το κάνει για τους παίκτες και όχι για εμένα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK